opc_loader
12,5 jaar ervaring
Milieuvriendelijk
Energiebesparend
Fysieke showroom
Gecertificeerde monteurs

Waarom stoken op pellets?

Waarom stoken op pellets?

Waarom zouden we gaan stoken op pellets?

De meeste consumenten zijn gewend om gewoon de verwarming een graatje hoger te zetten als ze het koud hebben. Door elke keer de verwarming een graatje hoger te zetten ben je jaarlijks veel geld kwijt aan stookkosten. Een alternatief voor hoge stookkosten is stoken op pellets. Alleen een hoop mensen zien helaas de voordelen nog niet in van stoken op pellets. Reden genoeg om ons blog dit keer te besteden aan het stoken op pellets. We laten graag zien wat nou eigenlijk het voordeel is van stoken op pellets.

Pellets zijn de warmtebron van de toekomst

Het aanboren van gas kost de laatste jaren steeds meer moeite. We zien het allemaal terug in de aardbevingen in Groningen. Het kost steeds meer moeite en geld om gas aan te boren. De verwachting is zelfs dat in de komende tientallen jaren gas helemaal gaat verdwijnen. Het einde van onze gasvoorraad is sneller in zicht dan je zou denken. We moeten dus op zoek naar alternatieven om onze woning te verwarmen. Het liefste zoeken we ook nog eens naar alternatieven die minder schadelijk zijn voor ons milieu. De regering heeft al snel ontdekt dat pellets het alternatief zijn als warmtebron voor de toekomst. Dit is de reden dat woningeigenaren subsidie krijgen als ze gaan stoken op pellets. Het is slim om juist nu over te stappen op pellets! Als het gas op is moet iedereen overstappen en moet je zelf de kosten gaan betalen voor je eigen pelletkachel. Op dit moment heb je dit probleem nog niet want je krijgt minimaal € 500 subsidie. Dit is mooi meegenomen als je wil gaan stoken op de brandstof van de toekomst!

Pellets zijn minder gedoe dan je zou denken.

Als je een pelletkachel aanschaft dan is dit in principe nog niet de hoofdverwarming van je huis. Toch kan je er al wel een rendement van ruim 90% mee behalen waardoor bij verwarmen bijna niet meer nodig is. Door de pelletkachel aan te sluiten op je CV-installatie kan je de woning ermee gaan verwarmen. Dit is ook verplicht als je subsidie wil ontvangen. Je moet een minimaal rendement behalen met je pelletkachel. Als je kachel is aangesloten merk je dat het minder gedoe is dan je denkt. We denken onterecht dat we midden in de nacht eruit moeten om de pellets bij te vullen. De pelletvoorraad in de kachel is voldoende voor een paar dagen vollop stoken. Je hoeft dus één keer in de zoveel tijd de pellets bij te vullen. Daarnaast hoef je ook niet zelf het vuur op te stoken. De pelletkachel regelt het vuur helemaal zelf. Je kan de kachel gewoon aansluiten op de thermostaat. Zodra het koud begint te worden stookt de pelletkachel zichzelf automatisch op tot de juiste temperatuur. Eigenlijk is een pelletkachel dus niet anders dan een CV-ketel. Het enige verschil tussen de twee is dat de pelletkachel milieuvriendelijk stookt en een groene energiebron is. Daarnaast ben je voor pellets veel minder geld kwijt dan voor gas waardoor je flink kan besparen op de stookkosten! Vergeet de oude cv-installatie en stap vandaag nog over op pellets als groene energiebron.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.