opc_loader
12,5 jaar ervaring
Milieuvriendelijk
Energiebesparend
Fysieke showroom
Gecertificeerde monteurs

Pelletkachels maakt stoken extra voordelig

Pelletkachels maakt stoken extra voordelig

Profiteer van extra voordeel met subsidie op pelletkachels.

De vaste lasten komen elke maand weer opnieuw terug. Het warm stoken van je woning in de wintermaanden kan een hoop geld kosten. Helaas denken we vaak niet aan alternatieven om ons huis te verwarmen. De meeste mensen kiezen nog steeds voor gas terwijl het relatief duur is en schadelijk voor ons milieu. Het winnen van gas is schadelijk voor ons milieu en dit is een reden om over te stappen op alternatieven. Een alternatief dat je kan overwegen is een pelletkachel. Pelletkachels worden gezien als een methode om duurzame energie op te wekken. De kachels werken op basis van pellets dit zijn korrels geperste houtsnippers. De houtsnippers zijn overgebleven en milieuvriendelijk geproduceerd voor jouw kachel. Het warm stoken van je woning met pelletkachels is beter voor het milieu dan het stoken op gas. Dit is de reden dat de overheid besloten heeft om de kachels te subsidiëren.

Wanneer kan je gebruik maken van subsidie op je pelletkachel?

Je pelletkachel moet aan een aantal eisen voldoen om er subsidie voor te krijgen. Ten eerste moet je de kachel aangeschaft hebben om je woning te verwarmen. De kachel mag dus niet alleen voor recreatie in de tuin gebruikt worden. Daarnaast moet de kachel automatisch kunnen stoken op pellets. De voorkant moet gesloten zijn en de kachel moet voldoen aan de EN 1478 norm. Het vermogen van de kachel moet liggen tussen de 5kw en 500kw. In onze shop kom je pelletkachels tegen die volledig voldoen aan de eisen van de overheid. Je kan dus gebruik maken van een leuke subsidie als je via onze shop een nieuwe kachel aanschaft. Via de website van de overheid kan je ook een lijst vinden met alle pelletkachels die voldoen aan de subsidie eisen. Dit is handig bij het uitzoeken van je eigen kachel.

Hoeveel subsidie krijg je per pelletkachel?

Je hebt gecheckt of jouw pelletkachel voldoet aan alle eisen en je wil graag een bestelling plaatsen. Alleen nu vraag je jezelf af hoeveel subsidie je krijgt voor je nieuwe pelletkachel. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van de energieprestatie die het apparaat levert. De overheid vind het natuurlijk belangrijk dat je zoveel mogelijk duurzame energie opwekt. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor jouw portemonnee. Stoken op pelletkachels is tenslotte veel goedkoper. Voor de subsidie wordt er dus gekeken naar het vermogen. Per kw vermogen kan je rekenen op € 50 subsidie. Je krijgt standaard minimaal € 500 subsidie voor de aanschaf van je eigen pelletkachel. De kachels in onze online shop worden zo ineens een stuk goedkoper! Stoken op pellets wordt nu nog interessanter dankzij de subsidie van de overheid. Stel je schaft een pelletkachel aan met een vermogen van 100 kw om je huis te verwarmen. Dan kan je rekenen op een subsidie van € 5.000 vanuit de overheid. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is overstappen op duurzame energie!

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.