opc_loader
12,5 jaar ervaring
Milieuvriendelijk
Energiebesparend
Fysieke showroom
Gecertificeerde monteurs

Pelletkachel op je CV ketel aansluiten.

Pelletkachel op je CV ketel aansluiten.

Pelletkachel aansluiten op je CV installatie.

De pelletkachel is een mooi alternatief voor de huidige CV installatie in huis. Een groot nadeel aan een CV installatie zijn de hoge stookkosten die je kwijt bent. Er zijn tegenwoordig CV pelletkachels die dit probleem voor je kunnen oplossen. Pellets zijn niet alleen milieuvriendelijk, maar kosten ook nog eens een stuk minder dan gas. Je kan flink besparen op de stookkosten van je woning. Doordat de kachel wordt aangesloten op je CV installatie worden het leidingwater in je radiatoren verwarmd. Je krijgt hetzelfde effect als bij een standaard CV installatie alleen dit keer op pellets. Je kan zo het centrale verwarmingssysteem regelen met zuinige groene energie. Veel mensen weten niet dat pellets zeer milieuvriendelijk is. Het is namelijk restafval dat onstaat bij de houtverwerking. Bij pellets moet je overigens niet denken aan het hout waarop goederen vervoerd worden. De pellets in een pelletkachel zijn een soort snippers en heel anders gemaakt.

Rendement met een pelletkachel.

Bij een pelletkachel op een CV aansluiting mag je gewoon nog steeds gebruik maken van je standaard cv installatie. De pelletkachel kan als aanvulling hierop gebruikt worden. Normaal gesproken wordt zo’n kachel gekocht om bijvoorbeeld de woonkamer bij te verwarmen en voor sfeer te zorgen. Als de pelletkachel op de CV ketel aangesloten wordt dan wordt er een heel ander rendement behaalt. Deze kachels kunnen een rendement van 90% behalen. Dit betekent dat je nog maar 10% gas gebruikt. Dit scheelt aanzienlijk als de eindrekening komt. Vanwege deze besparing is het de overweging waard om eens te kijken naar een CV aansluiting. Het installeren van de kachel is heel eenvoudig en je kan direct beginnen met besparen. Het enige wat je hoeft te doen is de kachel aansluiten op een afvoerbuis van een radiator. De rest gaat vanzelf! Als je de pelletkachel in de buurt van een radiator zit gebeurt de rest vanzelf.

Warmte regelen met een thermostaat.

De warmte van de pelletkachel kan gewoon geregeld worden met een thermostaat. Je stelt gewoon op de slimme thermostaat een programma in en de pelletkachel zorgt voor aangename warmte. Je hoeft ook niet elk uur de pellets bij te vullen. De meeste kachels kunnen op een voorraad een paar dagen achter elkaar stoken.

Subsidie op je pelletkachel.

Als je de pelletkachel op je CV installatie aansluit, dan heb je gegarandeerd recht op subsidie vanuit de regering. De subsidie loopt al snel op tot honderden euro’s, waardoor je soms maar de helft hoeft te betalen voor een pelletkachel. Als je in aanmerking wil komen voor subsidie, dan moet je pelletkachel een bepaalt rendement behalen. De pelletkachels die aangesloten kunnen worden op de CV installatie behalen een rendement van wel 90%. Hierdoor voldoe je direct aan de strenge eisen die gesteld worden. Je kan zo een flink deel van je geld terugvragen, waardoor de investering ineens heel betaalbaar wordt. Waarom zou je dan niet kiezen voor groene energie? Bezoek vandaag nog onze showroom om de pelletkachels te bekijken of plaats een bestelling in onze online shop.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.