opc_loader
12,5 jaar ervaring
Milieuvriendelijk
Energiebesparend
Fysieke showroom
Gecertificeerde monteurs
Filters

Pellet barbecue bij Pelletkachelkiezen.nl

Pellets zijn een relatief nieuwe brandstof en tot nu toe meer bekend van het gebruik in energiezuinige pelletkachels, en de pellet cv kachels. Nu heeft ook de grill de pellets ontdekt en is er een prachtig nieuwe barbecue voor fijnproevers ontstaan. Bekijk hier onze modellen.

Artikel 1 tot 5 (van de 5 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 5 (van de 5 artikelen). Resultaat:1

Pellet barbecue

Naast de traditionele grillmethodes is er een geheel nieuwe manier ontwikkeld om gegrild voedsel te bereiden: de pellet barbecue. Grillen met pellets wint steeds meer terrein bij de grillprofessionals. De voordelen liggen voor de hand: naast de milieuvriendelijke en goedkope brandstof pellets overtuigen de pellet barbecues niet alleen door de gewenste, typisch rokerige smaak van het te grillen voedsel, maar ook door de eenvoudige en gecontroleerde besturingsmogelijkheden van de pellet bbq. Tot nu toe is de markt voor fabrikanten die een pellet barbeque aanbieden nog relatief beheersbaar, maar de trend zet zich door. Vind hier je nieuwe pellet barbecue grill!

Nieuwe bbq op hout pellets

De pellet bbq is een relatief nieuwe ontwikkeling en combineert de voordelen van houtskool-, gas- en elektrische barbecues. Eerst en vooral is er het convectievermogen van de pellet bbq. Convectievermogen betekent dat als aanvulling op indirect grillen, de luchtruimte rond het voedsel indien nodig kan worden verwarmd. De lucht wordt verwarmd door een glowstick en hete lucht en rook circuleren gelijkmatig door de kookkamer. Met de pelletgrill kan je niet alleen een worst grillen, maar ook de ham roken of zelfs een cake bakken.

Pellet barbecue gemakkelijke bediening

Een pellet barbecue heeft een bijzonder nauwkeurige en gemakkelijke bediening. Deze worden zeer comfortabel aangestuurd. Dit gebeurt via een zogenaamde Intelligent Temperature Control, waarmee de bbq ook eenvoudig met een druk op de knop kan worden aangestoken. Tijdens het grillen zorgen twee sensoren in de gaarkamer ervoor dat de gewenste temperatuur behouden blijft. Dit kan tussen 80°C en 370°C zijn. Als de ingestelde temperatuur is bereikt, schakelt de barbecue automatisch over op de warmhoudmodus. De grill kan deze stand tot 62 uur volhouden omdat de meeste pellet barbecue modellen een inhoud van wel 10 kilo pellets hebben. Natuurlijk is naast indirect grillen of het gebruik van convectie en de opwarmmodus ook klassiek grillplezier mogelijk. Hiervoor kan desgewenst de Direct Flame-modus worden geactiveerd.

De bijzondere rook smaak van pellet bbq

Naast al het gemak is de pellet bbq vooral geliefd omdat hij het te grillen voedsel met zijn rook smaak een bijzonder houtachtige toets geeft. Houtpellets van appel-, hickory-, kersen- of mesquitehout worden gebruikt om nog meer smaakvariaties te bieden.

Grillen met een pellet barbecue is gezond

Een tijdje meldden diverse bronnen waaronder dat grillen ongezond was omdat vetdruppels in de houtskool konden druppelen en kankerverwekkende rook konden vormen. Dit kan natuurlijk niet gebeuren met een pellet barbecue. Bovendien wordt het eten bijna vetvrij bereid.

Makkelijke zakken van 10kg bbq pellets

De kleine bbq pellets worden beschouwd als bulkgoederen en kunnen daarom bijzonder ruimtebesparend worden opgeslagen, zoals in zakken van 10kg. In tegenstelling tot propaan of bio-ethanol zijn pellets echter niet licht ontvlambaar, dus ook hier is er minder risico. Aangezien de bediening van een pellet barbecue wat ingewikkelder is dan een conventionele houtskoolgrill, is het raadzaam om bij de aankoop van een bbq voldoende informatie in te winnen bij gespecialiseerd personeel. Zo kom je er precies achter welk toestel het beste bij jouw wensen past. Hiervoor staan ​​wij tot je beschikking.