opc_loader

80mm zwart gelast afvoermateriaal

Het 80mm zwart gelast afvoermateriaal voor een pelletkachel staat bekend dat het eenvoudig en snel te monteren is. 80mm zwart gelast afvoerbuizen zijn zeer makkelijk in elkaar te steken, in ieder uiteinde zit een siliconen ring zodat de buizen perfect afgesloten zijn. Het zwart gelast pelletkachel rookgasafvoer materiaal heeft een dikte van 1,2mm, dit is meer dan voldoende omdat de roogas temperaturen van een pellet kachel vele malen lager zijn dan bij een houtkachel.

Artikel 1 tot 12 (van de 12 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 12 (van de 12 artikelen). Resultaat:1

Kies de juiste afvoermateriaal hulpstukken voor de beste installatie

In het assortiment van de 80mm zwart gelast afvoermateriaal vindt u diverse hulpstukken om de pelletkachel altijd op de juiste manier te installeren onafhankelijk van de situatie. Zo zijn er naast de rechte afvoerbuizen in verschillende lengtes ook bochten in 45 en 90 graden, rozetten, uitschuif buizen, ect. Als u door een stenen muur of plafond gaat kunt u het beste kiezen voor de muur doorvoer plaat. De meeste pelletkachels hebben de rookkanaal uitgang aan de achterkant zitten waardoor u moet kiezen voor een T-stuk om op deze manier naar boven te gaan.

De juiste installatie van een pelletkachel met het rookgas afvoermateriaal

De beste manier om een pelletkachel aan te sluiten is door te kiezen voor de standaard installatie kit indien dat mogelijk is bij u. Wij van Pelletkachelkiezen.nl adviseren altijd om minimaal 1 tot 2m omhoog te gaan binnenshuis en dan met een 90 graden bocht en muurdoorvoer naar buiten. Natuurlijk kunt u dit uitbreiden wanneer nodig met 45 graden bochten en schuifbuizen of andere 80mm zwart gelast afvoermaterialen. Iedere situatie vraagt immers om een andere oplossing zoals het aansluiten op een bestaand rookkanaal wat al aanwezig is of om direct achter de pelletkachel meteen naar buiten te gaan en dan eventueel omhoog met dubbelwandig Rvs materiaal.