opc_loader

Pelletkachel onderhoud

Pelletkachel onderhoud is belangrijk wanneer u een pelletkachel aangeschaft. Voor een gegarandeerd jaren lang plezier van uw pelletkachel is onderhoud belangrijk. Tussen onderhoud en onderhoud bij een pelletkachel zit een enorm verschil. Zo heeft men het wekelijkse onderhoud wat bestaat uit het leeg maken van de asla en branderpot. En het jaarlijks groot onderhoud wat inhoudt het compleet reinigen van uw pelletkachel.  

 

Helder vuur door zuivere raam

Een aantal pelletkachels is voorzien van een zogenaamd schoon ruit systeem. Op deze manier blijft uw pelletkachel ruit redelijk schoon. Het schoonmaken van de pelletkachelruit is dus niet noodzakelijk tijdens het onderhoud van een pelletkachel. Het is echter een misverstand om te denken dat de kachelruit 100% helder blijft. Dit heeft ook te maken met de kwaliteit van de pellets die u gebruikt.  

 

Groot pelletkachel onderhoud

Het groot pelletkachel onderhoud wordt meestal uitgevoerd door een specialist. Bij de meeste pelletkachel speciaalzaken kunt u hier een onderhoudscontract voor afsluiten. Wanneer u handig bent is een grote pelletkachel onderhoudsbeurt ook zelf uitvoeren. Voordat u hiermee start is het raadzaam is de garantie voorwaarden te raad plegen. Veel pelletkachel fabrikanten eisen namelijk dat het onderhoud door een vakbekwame dealer wordt uit gevoerd. De meeste pelletkachel merken geven namelijk trainingen aan hun dealers. Op deze manier wordt zijn de merken verzekerd van het juiste pelletkachel onderhoud.  

 

Pelletkachel onderhoud voorkomt vaak storingen

Wanneer u frequent pelletkachel onderhoud uitvoert worden storingen meestal voorkomen. Ook kan men bij een onderhoudsbeurt vaststellen of bepaalde onderdelen uit de pelletkachel aan vervanging toe zijn. Op deze manier houdt u jaren lang plezier van uw pelletkachel. En natuurlijk niet te vergeten de besparing op u energiekosten wat u verdient door met een pelletkachel te verwarmen.

 

Bestel hier uw pelletkachel:

pelletkachels