opc_loader

Menu

12,5 jaar ervaring
Milieuvriendelijk
Energiebesparend
Fysieke showroom
Gecertificeerde monteurs

Pelletkachel onderhoud

Voor een gegarandeerd jarenlang plezier van jouw pelletkachel is enig onderhoud wel van belang. Tussen onderhoud en onderhoud bij een pelletkachel zit een enorm verschil. Zo is er het wekelijkse onderhoud wat bestaat uit het leeg maken van de asla en de branderpot. En het jaarlijks groot onderhoud wat inhoudt dat de complete pelletkachel wordt gereinigd.    


Helder vuur door zuivere raam

Een aantal pelletkachels is voorzien van een zogenaamd schoon-ruit-systeem. Op deze manier blijft het raam van de pelletkachel redelijk schoon. Het schoonmaken van de pelletkachelruit is dus niet noodzakelijk tijdens het wekelijks onderhoud. Het is wel een misverstand om te denken dat de kachelruit 100% helder blijft. Dit heeft ook te maken met de kwaliteit van de pellets die gebruikt.  


Groot onderhoud

Het groot onderhoud wordt meestal uitgevoerd door een specialist. Bij de meeste pelletkachel speciaalzaken kun je hier een onderhoudscontract voor afsluiten. Wanneer je een beetje handig bent is een grote onderhoudsbeurt ook zelf uit te voeren. Voordat je hiermee start is het raadzaam de garantievoorwaarden goed te lezen. Veel pelletkachel fabrikanten eisen namelijk dat het onderhoud door een vakbekwame dealer wordt uit gevoerd. De meeste pelletkachel merken geven namelijk trainingen aan hun dealers. Op deze manier worden zijn kachels verzekerd van het juiste onderhoud. Wanneer blijft dat bij een garantieclaim het mankement is veroorzaakt door onjuist onderhoud kan de fabrikant de claim afwijzen. Belangrijk dus om daar goed bij stil te staan! 


Het voorkomen van storingen

Wanneer je frequent onderhoud uitvoert worden storingen meestal voorkomen. Ook kan men bij een jaarlijkse grote onderhoudsbeurt vaststellen of bepaalde onderdelen uit de pelletkachel aan vervanging toe zijn. Op deze manier houdt je jarenlang plezier van jouw pelletkachel. En natuurlijk niet te vergeten de besparing op de energiekosten. In een gemiddelde woning zal een pelletkachel zichzelf in enkele jaren terug hebben verdiend. 

Bestel hier uw pelletkachel:

pelletkachels