opc_loader

Pelletkachel onderhoud

Pelletkachel onderhoudscontract voor de juiste werking. Wilt je verzekerd zijn van een zo lang mogelijke levensduur van de pelletkachel?  Hiervoor kun je het beste een onderhoudscontract afsluiten. De meeste kwaliteitsmerken pelletkachels verplichten het ook om een onderhoudscontract af te sluiten. Met een onderhoudscontract wordt ook het risico vermeden dat de fabrikant een eventuele garantieclaim afwijst door ondeugdelijk onderhoud.

De juiste service door een opgeleide monteur

Italiaanse pelletkachel fabrikanten willen enkel en alleen dat er ervaren en getrainde monteurs onderhoud verrichten aan hun pelletkachels. Onze monteurs hebben ook alle opleidingen gehad bij deze Italiaanse fabrieken. Jaarlijks worden zij bijgeschoold door de technische mensen van de diverse merken. Op deze manier weten wij exact hoe een pelletkachel functioneert. Wanneer je dus een onderhoudscontract afsluit ben je verzekerd van een lange en goede werking van de pelletkachel.

Een onderhoudscontract bestaat uit:

  • 1x per jaar: grondig reinigen van het binnenwerk van de pelletkachel
  • 1x per jaar: reinigen van de ventilatoren
  • 1x per jaar: reinigen van in en uitlaatkanalen
  • 1x per jaar: controleren en bijstellen (indien nodig) van technisch systeem

Het schoonmaken van het complete rookkanaal zit niet bij het pelletkachel onderhoudscontract inbegrepen. De voorraad pellet tank moet leeg zijn i.v.m. de reiniging ervan. De kosten van de versleten onderdelen zijn niet inbegrepen, maar het vervangen van deze onderdelen tijdens de onderhoudsbeurt zijn wel inbegrepen.

Wat kost een pelletkachel onderhoudscontract?

  • De prijs voor het afsluiten van een pelletkachel onderhoudscontract in de regio's Noord-Brabant, Limburg en Belgische Kempen/Limburg bedraagt € 150,00 per jaar.
  • Provincies die hierbuiten vallen zijn op aanvraag.
  • In geval van storingen rekenen wij in de bovengenoemde regio's de volgende kosten: 
  • € 210,00 incl. het pelletkachel onderhoudscontract. 
  • € 120,00 voor alleen de storing (inbegrepen is één service uur, mocht er meer tijd voor nodig zijn dan rekenen wij € 15,00 per kwartier extra).
  • Het onderhoudscontract is alleen geldig voor de Italiaanse merken pelletkachels die door ons worden verkocht.

Informatie over een pelletkachel onderhoudscontract

Wil je direct een Pelletkachel onderhoudscontract afsluiten? Stuur dan een mail naar ( info@pelletkachelkiezen.nl ) met naam, adresgegevens en telefoonnummer. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met jou op voor het maken van een afspraak.