opc_loader

Pelletkachel onderhoud

Pelletkachel onderhoudscontract voor de juiste werking. Wilt u verzekerd zijn van een zo lang mogelijke levensduur van uw pelletkachel?  Hiervoor kunt u het beste een onderhoudscontract afsluiten. De meeste kwaliteitsmerken pelletkachels verplichten het ook om een onderhoudscontract af te sluiten. Met een onderhoudscontract vermijd u ook het risico dat de fabrikant een eventuele garantieclaim afwijst door ondeugdelijk onderhoud.

De juiste service door een opgeleide monteur

Italiaanse pelletkachel fabrikanten willen enkel en alleen dat er ervaren en getrainde monteurs onderhoud verrichten aan hun pelletkachels. Onze monteurs hebben ook alle opleidingen gehad bij deze Italiaanse fabrieken. Jaarlijks worden zij bijgeschoold door de technische mensen van de diverse merken. Op deze manier weten wij exact hoe uw pelletkachel functioneert. Wanneer u dus een onderhoudscontract afsluit bent u verzekerd van een lange en goede werking van uw pelletkachel.

Een onderhoudscontract bestaat uit:

  • 1x per jaar: grondig reinigen van het binnenwerk van de pelletkachel
  • 1x per jaar: reinigen van de ventilatoren
  • 1x per jaar: reinigen van in en uitlaatkanalen
  • 1x per jaar: controleren en bijstellen (indien nodig) van technisch systeem

Het schoonmaken van het complete rookkanaal zit niet bij het pelletkachel onderhoudscontract inbegrepen. De voorraad pellet tank moet leeg zijn i.v.m. de reiniging ervan. De kosten van de versleten onderdelen zijn niet inbegrepen, maar het vervangen van deze onderdelen tijdens de onderhoudsbeurt zijn wel inbegrepen.

Wat kost een pelletkachel onderhoudscontract?

  • De prijs voor het afsluiten van een pelletkachel onderhoudscontract in de regio's Noord-Brabant, Limburg en Belgisch de Kempen/Limburg bedraagt € 145,00 per jaar.
  • Provincies die hierbuiten vallen zijn op aanvraag.
  • In geval van storingen rekenen wij in de bovengenoemde regio's de volgende kosten: 
  • € 210,00 incl. het pelletkachel onderhoudscontract. 
  • € 120,00 voor alleen de storing (inbegrepen is één service uur, mocht er meer tijd voor nodig zijn dan rekenen wij € 15,00 per kwartier extra).
  • Het onderhoudscontract is alleen geldig voor Italiaanse merken pelletkachels die door ons worden verkocht.

Informatie over een pelletkachel onderhoudscontract

Wilt u een direct een Pelletkachel onderhoudscontract afsluiten dan kunt u een mail(info@outdoortuinidee.nl) sturen met naam, adresgegevens en telefoonnummer. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met jou op voor het maken van een afspraak. 

Maak hier uw keuze voor de geschikte pelletkachel:

Pelletkachel onderhoud

Pelletkachels zijn eenvoudig te bedienen en uit te voeren en vereisen alleen het laden van pellets en vervolgens het ontsteken van de vlam. Afhankelijk van het formaat trechter dat uw kachel heeft, hoeft deze mogelijk slechts eenmaal per dag te worden gevuld, wat een gemakkelijke manier is om uw huis te verwarmen.

Het vuur brandt in een warmtekast in het apparaat, met een zeer kleine hoeveelheid rook, die de geur in uw huis vermindert en voorkomt dat de buitenkant van het apparaat opwarmt. Met een pelletkachel is er vrijwel geen externe uitlaatwarmte van meer dan 400 graden Fareheit terwijl deze in werking is. U kunt een pelletkachel zo dicht als twee centimeter van de muur plaatsen, en deze vormt geen brandgevaar voor het gebied. Het is de ideale keuze voor verwarming voor huishoudens met kinderen en huisdieren. Op jaarbasis bespaart u dus een hoop. Ook als u het onderhoud van uw pelletkachel op de juiste manier regelt.

Om het maximale uit uw pelletkachel te halen, moet u deze goed onderhouden. Laat voor elk stookseizoen een gekwalificeerde specialist inspecteren en het rookkanaal van uw pelletkachel reinigen. Het wordt sterk aanbevolen om schone en droge pellets van brandkwaliteit te gebruiken, omdat natte pellets de vijzel gaan verstoppen en uw kachel uiteindelijk kan stoppen met werken. Het is heel belangrijk om elk jaar uw pelletkachel te onderhouden om de leidingen, het ontluchtingssysteem en de assen te laten reinigen en inspecteren door een professional. Meer vragen over een pelletkachel onderhoudscontract? Neem dan contact met ons op.