opc_loader
12,5 jaar ervaring
Milieuvriendelijk
Energiebesparend
Fysieke showroom
Gecertificeerde monteurs

Pelletkachel overheidssubsidie

Helaas zit er geen subsidie meer op pelletkachels en biomassaketel als je die koopt. Voor een pelletkachel begint de subsidie van bij € 500. Een pelletkachel stookt op houtpellets (dat zijn geperste houtkorrels). U kunt alleen subsidie krijgen voor pelletkachels die automatisch werken, een gesloten voorkant hebben en voldoen aan andere technische eisen. De exacte subsidiebedragen per apparaat vind u op RVO.nl. U kunt de subsidie aanvragen bij RVO.nl, een organisatie van de overheid. U heeft wel een DigiD nodig.


 


 

Voorwaarden subsidie pelletkachel

  1. Uw pelletkachel staat op de lijst van apparaten die in aanmerking komen voor subsidie.
  2. De pelletkachel is nieuw en geïnstalleerd.
  3. U heeft een betaalbewijs dat op uw naam staat.
  4. U vraagt de subsidie binnen 6 maanden na het installeren aan (in 2016 geldt nog: binnen 3 maanden na het tekenen van de offerte).
  5. De pelletkachel is in Nederland geïnstalleerd.
  6. U mag de pelletkachel niet binnen een jaar na de datum van de subsidiebeslissing verwijderen.


 

De hoogte van het subsidiebedrag is afhankelijk van het soort apparaat en de energieprestatie. Voor een pelletkachel krijgt u € 50 per kW vermogen van de kachel, met een minimum van € 500.


 

Bij het berekenen van uw uiteindelijke subsidie baseren wij ons op apparaat gegevens die door fabrikanten aan ons zijn verstrekt. Mocht blijken dat fabrikantgegevens onjuistheden bevatten dan corrigeren wij de lijst en het apparaat subsidiebedrag. Dit kan van invloed zijn op de uiteindelijke hoogte van uw subsidie.


 

Voor overige vragen kunt u contact met ons opnemen. Onze adviseurs zijn er om al uw vragen te beantwoorden. Neem contact met ons op.


 

Een pelletkachel is minder vervuilend dan een openhaard. Van daaruit is de subsidiegedachte begonnen. Tot 2021 hebt u dus het recht om een subsidie aan te vragen. Een pelletkachel is geen vervanger van een openhaard.


 

U heeft ook recht op subsidie als u een boiler, warmtepomp of biomassaketel aanschaft. Deze apparaten vallen samen onder de duurzame energie investeringssubsidie (ISDE). Voor deze apparaten kunt u de ISDE aanvragen via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). De pelletkachels komen in aanmerking voor de Investeringssubsidie Duurzame Energie als de pelletkachel is bestemd voor de productie van warmte, gestookt wordt op houtpellets, een gesloten voorkant heeft, 5 tot 500 kW vermogen heeft, voldoet aan de norm EN 14785 en wordt geïnstalleerd. Bestel een pelletkachel bij Pelletkachelkiezen.nl en vraag direct een subsidie aan.