opc_loader

Pelletkachel overheidssubsidie

Tot 2021 kunt u subsidie krijgen als u een pelletkachel of biomassaketel koopt. Voor een pelletkachel begint de subsidie van bij 500 euro.

Een pelletkachel stookt u op houtpellets (dat zijn geperste houtkorrels). U kunt alleen subsidie krijgen voor pelletkachels die automatisch werken, een gesloten voorkant hebben, en voldoen aan andere technische eisen. De exacte subsidiebedragen per apparaat vindt u op RVO.nl. U kunt de subsidie aanvragen bij RVO.nl, een organisatie van de overheid. U heeft wel een DigiD nodig.

 

Voorwaarden subsidie pelletkachel

  • Uw pelletkachel staat op de lijst van apparaten die in aanmerking komen voor subsidie.
  • De pelletkachel is nieuw en geïnstalleerd, en u heeft een betaalbewijs dat op uw naam staat.
  • U vraagt de subsidie binnen 6 maanden na het installeren aan (in 2016 geldt nog: binnen 3 maanden na het tekenen van de offerte).
  • De pelletkachel is in Nederland geïnstalleerd.
  • U mag de pelletkachel niet binnen een jaar na de datum van de subsidiebeslissing verwijderen.

 

De hoogte van het subsidiebedrag is afhankelijk van het soort apparaat en de energieprestatie. Voor een pelletkachel krijgt u € 50 per kW vermogen van de kachel, met een minimum van € 500.

Bij het berekenen van uw uiteindelijke subsidie baseren wij ons op apparaat gegevens die door fabrikanten aan ons zijn verstrekt. Mocht blijken dat fabrikantgegevens onjuistheden bevatten dan corrigeren wij de lijst en het apparaat subsidiebedrag. Dit kan van invloed zijn op de uiteindelijke hoogte van uw subsidie.

Voor overige vragen kunt u contact met ons opnemen. Onze adviseurs zijn er om al uw vragen te beantwoorden. Neem contact met ons op.