opc_loader

CV Pelletkachel Gran Paradiso 23kW

Model: Gran Paradiso 23kW

Merk: Euroalpi

Showroom open: Di tm Za 10:00 - 17:00 uur

Levertijd: 2 weken na bestelling

Garantie: 2 jaar

Betaalmogelijkheden: pelletkachel betaal mogelijkheden van pelletkachelkiezen.nl

Verzendkosten: Nederland €55,00 / Belgie €70,00(wij bezorgen tot aan de drempel)

Retourtermijn: max 14 dagen

5.535,00 3.950,00 U bespaart: 29%
Kleur
Verzendmethode
DPD / Thijs Logistiek:
55,00
Levertijd:
Afhankelijk van voorraad en voorwaarden website

Gran Paradiso 23kW Euroalpi

De Euroalpi Gran Paradiso pellet kachel CV is made in Italy en heeft een vermogen van 23kW wat geschikt is voor ruimte van 520m³. De Euroalpi Gran Paradiso 23kW model heeft oa een compleet Rvs brandkamer en branderpot die zeer gemakkelijk schoon te maken zijn doordat u niks los hoeft te schroeven. Deze cv kachel Gran Paradiso heeft een rendement van minimaal 94,00% met een zeer laag fijnstof uitstoot. Dit zijn belangrijke kernwaarden voor Euroalpi tov het milieu en energie verbruik van een pelletkachel. Euroalpi adviseert voor Gran Paradiso type EnplusA1 pellet korrel voor een optimale verbranding met de minste reststoffen.

Geniet van optimale warmte met een Gran Paradiso 23kW

Door de Gran Paradiso kachel aan te sluiten op de cv-installatie geniet u van de complete warmte zoals u gewend was voorheen toe u nog warmte ontving via de centrale verwarming gestookt op aardgas. Met de Pellet kachel CV Gran Paradiso bent u instaat om het complete water systeem van zowel de verwarming radiatoren als ook het sanitaire water (met een optinele kit) te verwarmen. U heeft dus met de Euroalpi CV pelletkachel Gran Paradiso een complete verwarmingsbron die uw ruimte(s) milieuvriendelijk verwarmt met biomassa pellets. Daarbij bespaart u behoorlijk op de energiekosten met een Gran Paradiso 23kW.

Eenvoudig en snel genieten van heerlijke warmte

De aansluiting van Pellet kachel CV Gran Paradiso op de verwarming radiatoren is zeer eenvoudig. U sluit namelijk gewoon de verwarmingsbuizen die naar een radiator lopen direct aan op de Euroalpi Gran Paradiso pellet kachel CV. Dit model Gran Paradiso is namelijk al voorzien van een expansievat in de pelletkachel zodat de radiatoren direct verwarmd worden zoals u gewend bent. Wanneer u ook het sanitair water verwarmt wilt hebben dmv de CV kachel dan heeft u hier een optionele kit voor nodig.

Gran Paradiso 23kW is zeer geschikt om in een woonruimte, kantoor, chalet, stacaravan, appartement, serre, veranda of showroom te plaatsen met een oppervlakte van ongeveer 520m³

Gran Paradiso 23kW belangrijke voordelen:

- Thermostaat instelbaar met 4x dag / week programma

- Temperatuursensor

- Uitneembaar binnenwerk en branderpot voor makkelijk schoonmaak

- Externe Thermostaat

- Schoonruitsysteem

- Geruisloze ventilator(40dBA)

- Multifunctioneel display (En/Du)

- Tiptoets bediening voor temperatuur en pellettoevoer

- Min 92,5% rendement en <13%CO

- Optie: Afstandsbediening & GSM module

Gran Paradiso 23kW specificaties:

* Vermogen: 23kW

* Warm water vermogen: 17kW

* Inhoud benodigde ruimte: max 520m³

* Voeding: 150-380w / 230v

* Rendement: 94,00 %

* Afmeting (hxbxd): 1172x610x519mm(zie tekening bij extra informatie)

* Tank inhoud: 30 kg

* Pelletverbruik: 1,6 - 4,7 kg/uur

* Brandduur: 6,5 - 18,8 uur

* Pellet diameter: ENplusA1 Ø 6 mm

* Rookkanaal uitgang: Ø 80 mm

* Externe luchttoevoer(zuurstof): Ø 42 mm

* Gewicht: 180 kg

* Garantie: 2 jaar

* Certificering: CE, TUV, BAFA, 15aB-VG, EN-14785

Gran Paradiso is leverbaar in de volgende kleuren:

* Wit

* Zwart

* Beige

* Corten

* Rood

Instructies voor het installeren van de rookgasafvoer voor de Gran Paradiso 23kW. Er bestaan diverse mogelijkheden voor het installeren van het rookgasafvoer kanaal voor een CV pelletkachel.

Rookkanaal tegen binnen of buiten gevel:

De beste installatie mogelijkheid is om het rookkanaal langs de binnen of buiten gevel 2m omhoog te monteren. Wanneer u ervoor kiest om het rookgas afvoerkanaal direct aan de achterkant op de Gran Paradiso aan te sluiten en langs de binnen muur omhoog te gaan monteert u aan de uitgang van de kachel een enkelwandig T-stuk van Ø 80mm. Hierop sluit u 2 m enkelwandige buis waarop aan de bovenzijde een enkelwandige bocht wordt gemonteerd. Daarna gaat u met een dubbelwandige muurdoorvoer door de muur naar buiten waarop u aan de buitenkant een regenkap of trekkap monteert. Wij raden een roosterkap af omdat die vol met reststoffen komt te zitten en daardoor verstopt raakt. Wanneer u kiest om direct vanuit de pellet kachel Gran Paradiso naar buiten te gaan dan monteert u eerst een dubbelwandige muurdoorvoer aan de pellet kachel uitgang waar u mee door de muur gaat en dan een dubbelwandig T-stuk. Ook moet u dan 2 m dubbelwandige buizen monteren op het T-stuk en als laatste weer de trekkap of regenhoed.

Het voordeel wanneer u voor montage binnen kiest is dat u nog van de stralingswarmte geniet die de enkelwandige buizen afgeven. En ook het montage materiaal zal iets voordeliger uitvallen omdat dubbelwandig materiaal duurder is dan het enkelwandige. Kwalitatief gezien maakt geen van deze 2 montage mogelijkheden iets uit.

Direct aansluiten op bestaande schoorsteen:

Mocht u al in het bezit zijn van een schoorsteen of rookkanaal dan is het geen enkel probleem om de Gran Paradiso 23kW hierop aan te sluiten. Het is alleen belangrijk dat u zeker weet dat de schoorsteen nog goedgekeurd is en geen lekkages heeft. Wanneer dit wel het geval is of u twijfelt is het altijd aan te raden om in de bestaande gemetselde schoorsteen een flexibele Rvs pijp van Ø 80mm in te laten trekken. Zo stookt u toch altijd op een veilige en gezonde manier uw warmtekachel.

Direct naar buiten zonder omhoog te gaan:

Een montage die wij niet adviseren is om rechtstreeks vanuit de Gran Paradiso naar buiten te gaan met een dubbelwandige muurdoorvoer en niet te kiezen om dan omhoog te gaan. Het risico is vrij groot dat wanneer bij slecht weer of storing aan de kachel de uitlaatgassen direct terug de kachel en dus de woonruimte in komen, wat slecht is voor uw gezondheid.

Pelletkachelkiezen.nl biedt u de mogelijkheid om dit model Gran Paradiso 23kW door ervaren personeel aan te laten sluiten en in werking te stellen. Het montage team van Pelletkachelkiezen.nl is heeft bij Euroalpi een uitgebreide technische cursus gehad om iedere Euroalpi pelletkachel juist en vakkundig te installeren. Daarnaast biedt Pelletkachelkiezen.nl u een jaarlijks onderhoudscontract aan zodat ieder jaar uw Gran Paradiso pelletkachel goed is schoongemaakt en weer op de juiste manier werkt.


* Alle materialen voor het aanleggen van een rookkanaal zijn ook los verkrijgbaar zie volgende link https://www.pelletkachelkiezen.nl/pelletkachel-afvoermateriaal/80mm-zwart-gelast/

* Voor installatie kunt u contact met ons opnemen.

Heeft u vragen over bovenstaande model neem dan vrijblijvend via mail of telefoon +31402826082 contact met ons op.

* Alle materialen voor het aanleggen van een rookkanaal zijn los verkrijgbaar klik hier op de link: Pelletkachel afvoermateriaal.

Contact gegevens:
Pelletkachelliezen.nl
Wolfshoek 1a
5511KH Knegsel
Tel: 0402826082
Email info@pelletkachelkiezen.nl

Showroom open:
Maandag: Gesloten (wel telefonisch bereikbaar)
Di t/m Za van 10:00 -17:00 uur

Pelletkachel CV Gran Paradiso 23kW 

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items
5.535,00 3.950,00