opc_loader

Pelletkachel Ortigara 9kW Kanalisatie

Model: Ortigara 9W kanalisatie

Merk: Euroalpi

Showroom open: Di tm Za 10:00 - 17:00 uur

Levertijd: 2 weken na bestelling

Garantie: 2 jaar

Betaalmogelijkheden: pelletkachel betaal mogelijkheden van pelletkachelkiezen.nl

Verzendkosten: Nederland €65,00 / Belgie €80,00(wij bezorgen tot aan de drempel)

Retourtermijn: max 14 dagen

2.287,00 2.008,60 U bespaart: 12%
Kleur
Verzendmethode
DPD / Thijs Logistiek:
55,00
Levertijd:
Afhankelijk van voorraad en voorwaarden website

Pelletkachel Ortigara 9kW Kanalisatie Euroalpi

De Euroalpi Ortigara pelletkachel met kanalisatie uitgangen is made in Italy en heeft een vermogen van 9kW wat geschikt is voor ruimte van 227m³. De Euroalpi Ortigara 9kW pelletkachel met kanalisatie heeft o.a een compleet rvs-brandkamer en branderpot die zeer gemakkelijk schoon te maken zijn doordat u niks los hoeft te schroeven. Pelletkachel Ortigara 9kW kanalisatie heeft een rendement van minimaal 90% met een zeer laag fijnstof uitstoot van 21,40mg/m³. Dit zijn belangrijke kernwaarden voor Euroalpi tov het milieu en energie verbruik van een pelletkachel. Euroalpi adviseert voor pelletkachel Ortigara type EnplusA1 pellet korrel voor een optimale verbranding met de minste reststoffen.

Kies de juiste Pelletkachel Ortigara 9kW

Het is zeer belangrijk om de juiste pelletkachel te kiezen bij de inhoud(m³) van de (woon)ruimte. De te verwarmen ruimte moet passen bij de pelletkachel om zodoende de perfecte warmte te verkrijgen, niet te warm en niet te koud. Pelletkachel Ortigara 9kW kanalisatie is geschikt voor een ruimte met een maximale inhoud van 227m³. Mocht een pelletkachel te groot(kW) zijn voor de benodigde ruimte dan is het advies van Euroalpi om de zuurstof (lucht) van buiten aan te zuigen dmv een externe luchttoevoer.

Het verspreiden van de warmte dmv kanalisatie

Pelletkachel Ortigara 9kW kanalisatie verspreidt de warmte op 2 manieren in de woonruimte. De ruimte waar de Ortigara pelletkachel geïnstalleerd is wordt verwarmd op de traditionele manier dmv een ventilator die de warmte verspreid. Daarnaast heeft Euroalpi de Ortigara pelletkachel uitgevoerd met een kanalisatie uitgang. Hierdoor kunt u een externe enkelwandige flexibele Rvs slang aan de Ortigara pelletkachel koppelen met een maiximale lengte van 6m. Deze flexibele Rvs slang kunt u naar andere ruimtes leggen die dan door dezelfde Ortigara pelletkachel verwarmd worden. Hierdoor bespaart u nog meer op uw energiekosten en bent u nog meer milieubewust bezig,

Pelletkachel Ortigara 9kW kanalisatie is zeer geschikt om in een woonruimte, kantoor, chalet, stacaravan, appartement, serre, veranda of showroom te plaatsen met een oppervlakte van ongeveer 90m²

Pelletkachel Ortigara 9kW kanalisatie belangrijke voordelen:

- Thermostaat instelbaar met 4x dag / week programma
- Temperatuursensor
- Uitneembaar binnenwerk en branderpot voor makkelijk schoonmaak
- Kanalisatie mogelijkheid
- Schoonruitsysteem
- Geruisloze ventilator(40dBA)
- Multifunctioneel display (En/Du)
- Tiptoets bediening voor temperatuur en pellettoevoer
- Min 92,5% rendement en <13%CO
- Optie: Afstandsbediening & GSM module

Pelletkachel Ortigara 9kW kanalisatie specificaties:

* Vermogen: 9kW

* Inhoud benodigde ruimte: max 227m³

* Voeding: 150-380w / 230v

* Rendement: 90,00 %

* Stofemissie: 21,40 mg/m³

* Afmeting (hxbxd): 940x940x250mm

* Tank inhoud: 15 kg

* Pelletverbruik: 0,7-2,0 kg/uur

* Brandduur: 8-24 uur

* Pellet diameter: ENplusA1 Ø 6 mm

* Rookkanaal uitgang: Ø 80 mm

* Externe luchttoevoer(zuurstof): Ø 48 mm

* Gewicht: 79 kg

* Garantie: 2 jaar

* Certificering: CE, TUV, BAFA, 15aB-VG, EN-14785

Pelletkachel Ortigara kanalisatie is leverbaar in de volgende kleuren:

* Wit

* Zwart

* Beige

* Corten

* Rood

Instructies voor het installeren van de rookgasafvoer voor Pelletkachel Ortigara 9kW kanalisatie. Er bestaan diverse mogelijkheden voor het installeren van het rookgasafvoer kanaal voor een pelltekachel.

Rookkanaal tegen binnen of buiten gevel:

De beste installatie mogelijkheid is om het rookkanaal langs de binnen of buiten gevel 2m omhoog te monteren. Wanneer u ervoor kiest om het rookgas afvoerkanaal direct aan de achterkant op de Ortigara 9kW kanalisatie pelletkachel aan te sluiten en langs de binnen muur omhoog te gaan monteert u aan de uitgang van de pelletkachel een enkelwandig T-stuk van Ø 80mm. Hierop sluit u 2 m enkelwandige buis waarop aan de bovenzijde een enkelwandige bocht wordt gemonteerd. Daarna gaat u met een dubbelwandige muurdoorvoer door de muur naar buiten waarop u aan de buitenkant een regenkap of trekkap monteert. Wij raden een roosterkap af omdat die vol met reststoffen komt te zitten en daardoor verstopt raakt. Wanneer u kiest om direct vanuit de pelletkachel Ortigara 9kW kanalisatie naar buiten te gaan dan monteert u eerst een dubbelwandige muurdoorvoer aan de pelletkachel uitgang waar u mee door de muur gaat en dan een dubbelwandig T-stuk. Ook moet u dan 2 m dubbelwandige buizen monteren op het T-stuk en als laatste weer de trekkap of regenhoed.

Het voordeel wanneer u voor montage binnen kiest is dat u nog van de stralingswarmte geniet die de enkelwandige buizen afgeven. En ook het montage materiaal zal iets voordeliger uitvallen omdat dubbelwandig materiaal duurder is dan het enkelwandige. Kwalitatief gezien maakt geen van deze 2 montage mogelijkheden iets uit.

Direct aansluiten op bestaande schoorsteen:

Mocht u al in het bezit zijn van een schoorsteen of rookkanaal dan is het geen enkel probleem om Pelletkachel Ortigara 9kW kanalisatie hierop aan te sluiten. Het is alleen belangrijk dat u zeker weet dat de schoorsteen nog goedgekeurd is en geen lekkages heeft. Wanneer dit wel het geval is of u twijfelt is het altijd aan te raden om in de bestaande gemetselde schoorsteen een flexibele Rvs pijp van Ø 80mm in te laten trekken. Zo stookt u toch altijd op een veilige en gezonde manier uw pelletkachel.

Direct naar buiten zonder omhoog te gaan:

Een montage die wij niet adviseren is om rechtstreeks vanuit de Ortigara kanalisatie pelletkachel naar buiten te gaan met een dubbelwandige muurdoorvoer en niet te kiezen om dan omhoog te gaan. Het risico is vrij groot dat wanneer bij slecht weer of storing aan de pelletkachel de uitlaatgassen direct terug de pelletkachel en dus de woonruimte in komen, wat slecht is voor uw gezondheid.

Pelletkachelkiezen.nl biedt u de mogelijkheid om de Pelletkachel Ortigara 9kW kanalisatie door ervaren personeel aan te laten sluiten en in werking te stellen. Het montage team van Pelletkachelkiezen.nl is heeft bij Euroalpi een uitgebreide technische cursus gehad om iedere Euroalpi pelletkachel juist en vakkundig te installeren. Daarnaast biedt Pelletkachelkiezen.nl u een jaarlijks onderhoudscontract aan zodat ieder jaar uw Ortigara pelletkachel goed is schoongemaakt en weer op de juiste manier werkt.

Installatie en onderhoudspakketten:

* Het inbedrijfstellen met uitleg van de Ortigara pelletkachel €150,00 incl. btw (montage gebeurt door uzelf)

* Het installeren van het rookkanaal + inbedrijfstellen + uitleg €299,00 incl. btw

Alle bedragen zijn excl. reiskosten. Installatieprijs is excl. materiaal en gat boren van Ø80mm

Heeft u vragen over bovenstaande pelletkachel neem dan vrijblijvend via mail of telefoon +31402826082 contact met ons op.

* Alle materialen voor het aanleggen van een rookkanaal zijn los verkrijgbaar klik hier op de link: Pelletkachel afvoermateriaal.

Contact gegevens:
Pelletkachelliezen.nl
Wolfshoek 1a
5511KH Knegsel
Tel: 0402826082
Email info@pelletkachelkiezen.nl

Showroom open:
Maandag: Gesloten (wel telefonisch bereikbaar)
Di t/m Za van 10:00 -17:00 uur

Pelletkachel Ortigara 9kW Kanalisatie 

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items