opc_loader

subsidie pelletkachels

Subsidie pelletkachels! bespaar op de aanschaf.

De Nederlandse overheid heeft helaas geen subsidie regeling meer voor de aanschaf van een pelletkachel. Vanaf 4 janurai 2016 was het mogelijk om subsidie aan te vragen als je een pelletkachel aanschaft. Deze regeling stond vast t/m 2021 maar is beeindigd op 31-12-2019. Op deze manier wilde de Nederlandse regering meer mensen stimuleren om bewuster met energie en milieu om te gaan. Pelletkachels dragen namelijk flink bij aan een schoner milieu door minder Co² uitstoot. Daarnaast bespaart u flink op uw energierekening wanneer u uw woning of een deel ervan verwarmt met een pelletkachel.

Hoe kwam ik in aanmerking voor een subsidie pelletkachel regeling?

Wanneer u een pelletkachel aanschafte die voldoet aan de Europese normen(EN14785) kwam je in principe in aanmerking voor een subsidie pelletkachel regeling. Een volledige lijst met pelletkachels die in aanmerking kwamen voor een subsidie regeling vindt je op Rvo.nl. Belangrijke voorwaarden die de Nederlandse overheid stelde is wel dat de aangekochte pelletkachel volledig geïnstalleerd en afgerekend moest zijn voordat je de subsidie aanvraag kon indienen bij Rvo. Het was dus niet mogelijk om vooraf een voorschot of aanvraag in te dienen. De subsidie pelletkachel aanvraag moest binnen 3 maanden na aanschaf van de pelletkachel ingediend zijn bij de Nederlandse overheid.

Wat verdiende ik aan de Subsidie pelletkachels regeling?

Het subsidie bedrag wat je vergoed kreeg was minimaal € 50,00 per Kw vermogen van je pelletkachel. Het minimale totaalbedrag wat je altijd vergoed kreeg was € 500,00, mits de pelletkachel voldeed aan de regelgeving. De vergoeding gold zowel voor Pelletkachels, Cv Plettetkachels als Pelletketels. Voor de juiste subsidie op een pelletketel kijkt je bij Subsidie Pellet Cv Ketels

Voorbeeld van een berekening:

Wanneer je bijvoorbeeld een pelletkachel van 7Kw aanschafte, dan ontving je de minimale vergoeding van € 500,00. Wanneer je een pelletkachel aanschafte van 12Kw dan ontvang je 12 x € 50,00 = € 600,00.

Download hier de folder Investeringssubsidie duurzame energie voor particulieren van de Nederlandse overheid

Bestel hier direct u favoriete pelletkachel:

pelletkachels