opc_loader

Verwarmen met pelletkachel

Verwarmen met een pelletkachel. In koudere klimaten is verwarming goed voor ongeveer een derde van de jaarlijkse energierekening van een woning, dat is de reden waarom velen op zoek zijn naar zuinigere manieren om lekker warm te blijven. Vrijstaande pelletkachels en inzetstukken die in een bestaande open haard passen, worden een steeds populairdere oplossing.

U hoeft de vultrechter alleen te vullen met pellets gemaakt van verdicht zaagsel, de thermostaat in te stellen, achterover te leunen en klaar. Een mechanische vijzel deponeert de pellets in een verbrandingspot, waar ze worden verbrand op zo'n hoge temperatuur dat ze geen creosoot met verstopping veroorzaken en zeer weinig as of emissies, die zowel de binnen- als buitenlucht schoner houdt.


Afhankelijk van de grootte en de indeling van uw huis, kan een pelletkachel het huidige verwarmingssysteem aanvullen of als enige bron worden gebruikt. En, ondanks zijn reputatie als werkpaard, hebben pelletkachels een verscheidenheid aan ontwerpen om elke interieurstijl aan te vullen.

Pelletkachels zijn duurzaam

Pelletkachels zijn efficiënt in het produceren van warmte. Ze produceren ook minder as dan houtkachels of open haarden en zijn verkrijgbaar in een breed scala aan maten, capaciteiten en stijlen. Verwarming met pelletkachels is een alternatieve verwarmingsoptie voor mensen zonder aardgas of andere nutsleidingen, evenals personen die een meer onafhankelijke en duurzame levensstijl willen.

Pelletkachels produceren warme lucht om de ruimte waarin ze zijn geïnstalleerd te verwarmen en, afhankelijk van het model, zelfs aangrenzende kamers. De pelletkachels van Pelletkachelkiezen.nl zijn perfect voor zowel traditionele als moderne ruimtes, omdat ze beschikbaar zijn in een breed scala aan modellen met talloze oplossingen met betrekking tot kracht, grootte en uiterlijk.

Pellets zijn een van de meest economische brandstoffen die beschikbaar zijn en bieden aanzienlijke besparingen op verwarmingskosten.

Nieuwsgierig en op zoek naar een pelletkachel? Of heeft u vragen? Dan kunt u een mail(info@outdoortuinidee.nl) sturen met naam, adresgegevens en telefoonnummer. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact op. Voor andere vragen, zoals een onderhoud van een pelletkachel