opc_loader

Pelletkachel stoken voordeliger

Een pelletkachel heeft een zeer hoog rendement van tussen de 85%-95% waardoor het verbruik van pellets minimaal is vergeleken met de hoeveelheid warmte. Er spelen een aantal criteria een rol om het verbruik van een pelletkachel te bepalen. O.a. de grote van de woonruimte waar de pelletkachel wordt geplaatst heeft invloed op het verhaal wat u bespaart met een pelletkachel, en ook de isolatie van de woonruimte met het aantal buitenmuren is bepalend. Naast de woning criteria heb je ook nog de persoonlijke voorkeuren van warmte behoeften, zo wil iemand graag de temperatuur op 22 graden Celsius hebben en de ander op 18 graden Celsius. Hierdoor bespaart u aanzienlijk op uw stookkosten en is het verwarmen met een pelletkachel een heel stuk voordeliger dan met een Cv-installatie. U bespaart met een pelletkachel minimaal 30-50% op u energie rekening maar sommige huishoudens besparen wel 70%. U heeft dus in een paar jaar de aanschaf van een pelletkachel terug verdient.

wat bespaar ik met pelletkachel

Isoleer uw woning voor de meeste besparing

De totale kosten hebben te maken met uw woning, de grote daarvan in combinatie met de isolatie van uw woonhuis. Wanneer uw woning goed geïsoleerd is en de woonkamer(omdat daar vaak de pelletkachel staat) de normale afmetingen heeft kunt u uitgaan van 1kw per 10m². Dit in combinatie met het hoge rendement van een pelletkachel komt het verbruik tussen de 0,6-0,9kw per uur. Bij deze waardes is het wel van belang dat u een zeer goede kwaliteit pellets gebruikt, de pellets hebben namelijk invloed op het verbruik. Over het algemeen kunt u dus zeggen dat een normaal gezin met een goed geïsoleerde woning 1 kilo pellets per uur verstookt. Hoe meer vermogen de pelletkachel heeft hoe meer het verbruik is en hoe minder u bespaart met uw pelletkachel.

Bespaar energiekosten met hout pellets

Hout pellets zijn een stuk zuiniger ven verbranding en omzetting naar energie dan aardgas op andere energiebron. U bespaart snel tussen de 30 en 50% op uw energiekosten wanneer u verwarmt op hout pellets. 2kg pellets staat gelijk aan 1m³ gas qua warmte afgifte. 1kg pellets geeft namelijk 4,2/4.3 Kw aan warmte af en 1m³ gas geeft 8,4Kw aan warmte. Dus vergelijkbaar rekenen we 2kg houtpellets tegen 8,4/8,6Kw. De prijs voor 1kg houtpellets komt gemiddeld op €0,30 en een m³ gas op €0,65.

 

Bestel hier direct uw pelletkachel:

Pelletkachels