opc_loader

Wat bespaar ik met een pelletkachel

Wat bespaar ik met een pelletkachel. Pelletkachel stoken is voordeliger. Een pelletkachel heeft een zeer hoog rendement van tussen de 85%-95%, waardoor het verbruik van pellets minimaal is vergeleken met de hoeveelheid warmte.

Er spelen verschillende criteria een rol om het verbruik van een pelletkachel te bepalen. Onder andere de grote van de woonruimte waar de pelletkachel wordt geplaatst, de isolatie van de woonruimte en het aantal buitenmuren is bepalend voor wat u uiteindelijk gaat besparen. Naast de woningcriteria hebt u ook nog de persoonlijke voorkeuren zoals warmtebehoeften. Zo wil de een graag de temperatuur op 22°C hebben en de ander heeft het bij 18°C al behaaglijk warm.

Hoe u het ook wendt of keert, er is geen goedkopere manier om uw huis te verwarmen dan met een pelletkachel U bespaart met een pelletkachel minimaal 30 tot 50% op de energierekening en er zijn (bij ideale omstandigheden) zelfs besparingen tot wel 70% geconstateerd.

wat bespaar ik met pelletkachel

Isoleer uw woning voor de meeste besparing

U kunt veel besparen met een pelletkachel. Wanneer u zo veel mogelijk wilt besparen op uw energierekening zijn er verschillende factoren waar u rekening mee moet houden. Het goed isoleren van de woning is misschien wel de belangrijkste. Als de woning goed is geïsoleerd en de pelletkachel wordt in de woonkamer geplaatst (meest voor de hand liggend) dan kunt u als vuistregel aanhouden dat u 1 Kw nodig hebt per 10 m².

Door het hoge rendement van een pelletkachel komt dan het gemiddeld verbruik tussen de 0,6-0,9 kw per uur. Het is wel van belang dat u goede kwaliteit pellets gebruikt, hoe beter de kwaliteit, hoe lager het verbruik. Over het algemeen mag men stellen dat een normaal gezin met een goed geïsoleerde woning 1 kilo pellets per uur verstookt. Hoe meer vermogen de pelletkachel heeft, hoe meer het verbruik is en uiteraard hoe minder u bespaart met een pelletkachel. Het is dus erg belangrijk de juiste pelletkachel te kiezen met het juiste vermogen.

Bespaar energiekosten met hout pellets

Bij het vergelijken van de prijzen van pelletkachels met die van houtkachels, is het belangrijk op te merken dat pelletkachels aanzienlijke besparingen bieden doordat ze geen installatie van een conventionele schoorsteen of schoorsteen op volledige hoogte vereisen, het duurste onderdeel van de meeste houtkachelinstallaties. Een pelletkachel heeft alleen onderhoud nodig, 1x per jaar. Voor meer informatie over onderhoud pelletkachel.

Sommige zijn zelfs zo ongelooflijk efficiënt in het onttrekken van de warmte aan hun uitstoot dat ze direct uit een muur kunnen worden afgevoerd. Als gevolg hiervan kunnen de volledig geïnstalleerde kosten van een pelletkachel veel lager zijn dan de geïnstalleerde kosten van een conventionele houtkachel of open haard.

Hout pellets zijn een stuk efficiënter in verbranding en omzetting naar energie dan aardgas of welke andere energiebron ook. Twee kilo pellets staat gelijk aan 1 m³ gas qua warmteafgifte. Eén kilo pellets geeft ongeveer 4,3 Kw aan warmte af en 1 m³ gas geeft 8,4 Kw aan warmte. Dus om 8,4 Kw aan warmte te genereren met hout pellets hebt u ongeveer twee kilo nodig. De prijs voor 1 kg houtpellets komt gemiddeld op € 0,30 en een m³ gas op € 0,65. U kunt dus stellen dat u grofweg de helft op uw energiekosten gaat besparen wanneer u overschakelt naar een pelletkachel.

Bestel hier direct uw pelletkachel: