opc_loader

Pelletkachel stoken voordeliger

Een pelletkachel heeft een zeer hoog rendement van tussen de 85%-95% waardoor het verbruik van pellets minimaal is vergeleken met de hoeveelheid warmte. Er spelen verschillende criteria een rol om het verbruik van een pelletkachel te bepalen. O.a. de grote van de woonruimte waar de pelletkachel wordt geplaatst, de isolatie van de woonruimte en het aantal buitenmuren is bepalend voor wat j uiteindelijk gaat besparen. Naast de woning-criteria heb je ook nog de persoonlijke voorkeuren zoals warmte behoeften. Zo wil de één graag de temperatuur op 22°C hebben en de ander heeft het bij 18°C al behaaglijk warm. Hoe je het ook wendt of keert, er is geen goedkopere manier om je huis te verwarmen dan met een pelletkachel Je bespaart met een pelletkachel minimaal 30 tot 50% op je energie rekening en er zijn (bij ideale omstandigheden) zelfs besparingen tot wel 70% geconstateerd


wat bespaar ik met pelletkachel


Isoleer uw woning voor de meeste besparing

Wanneer je zo veel mogelijk wilt besparen op je energierekening zijn er verschillende factoren waar je rekening mee moet houden. Het goed isoleren van de woning is misschien wel de belangrijkste. Als de woning goed is geïsoleerd en de pelletkachel wordt in de woonkamer geplaatst (meest voor de hand liggend) dan kun je als vuistregel aanhouden dat je 1 Kw nodig hebt per 10 m².Door het hoge rendement van een pelletkachel komt dam het gemiddeld verbruik tussen de 0,6-0,9 kw per uur. Het is wel van belang dat je goede kwaliteit pellets gebruikt, hoe beter de kwaliteit, hoe lager het verbruik.Over het algemeen mag men stellen dat een normaal gezin met een goed geïsoleerde woning 1 kilo pellets per uur verstookt. Hoe meer vermogen de pelletkachel heeft, hoe meer het verbruik is en uiteraard hoe minder je bespaart met je pelletkachel. Het is dus erg belangrijk de juiste pelletkachel te kiezen met het juiste vermogen. Laat je door ons adviseren!


Bespaar energiekosten met hout pellets

Hout pellets zijn een stuk efficiënter in verbranding en omzetting naar energie dan aardgas of welke andere energiebron ook. Twee kilo pellets staat gelijk aan 1 m³ gas qua warmte afgifte. Eén kilo pellets geeft ongeveer 4,3 Kw aan warmte af en 1 m³ gas geeft 8,4 Kw aan warmte. Dus om 8,4 Kw aan wamrte te genereren met hout pellets heb je ongeveer twee kilo nodig. De prijs voor 1 kg houtpellets komt gemiddeld op € 0,30 en een m³ gas op € 0,65. Je kan dus stellen dat je grofweg de helft op je energiekosten gaat besparen wanneer je overschakelt naar een pelletkachel.

Bestel hier direct uw pelletkachel:

Pelletkachels