opc_loader

Werking pelletkachels

Werking pelletkachel is zeer eenvoudig en erg goed voor het milieu. Voor u als klant is het net zo simpel als het bedienen van een cv-thermostaat. U zet namelijk de pelletkachel aan en deze start geheel automatisch op. Het enigste wat u hoeft te doen is de gewenste temperatuur instellen en de voorraad tank voorzien van de benodigde pellets. De pelletkachels zelf houden de gewenste temperatuur aan. Daarnaast is het ook mogelijk een pelletkachel voor te programmeren zodat alles geheel automatisch gaat. Lees hier hoe u een pelletkachel moet installeren.


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Hoe werkt een pelletkachel precies? Ik ga u op een simpele en eenvoudige manier proberen uit te leggen. Ook dit is eigenlijk zeer eenvoudig en eist weinig technische kennis. Het enigste wat bij een pelletkachel noodzakelijk is zijn pellets voor de verbranding en stroom als voeding voor de ventilator, motor en ontsteking. Daarnaast hoeft er maar een buiten afvoer aangelegd te worden. Deze hoeft niet naar de nok zoals bij een houtkachel het geval is. 


Technische werking pelletkachel

Bij de werking van een pelletkachel worden de pellets automatisch via een schoep vanuit de voorraad tank gedoseerd in de branderpot gegooid. Tijdens de opstart procedure is deze hoeveelheid minimaal omdat de gloeispiraal de pellets moet laten ontbranden. Wanneer de pellets vlam hebben gevat wordt de hoeveelheid pellets vermeerderd. Op dat moment ontstaat er warmte die via de ventilator verspreid wordt. 


Luchttoevoer voor een optimale verbranding

Voor een juiste werking pelletkachel zijn naast pellets ook verse lucht toevoer nodig. De verse lucht zorgt voor een optimale verbranding van de pellets. En wanneer de verbranding optimaal is vertaald zich dat in een hoog rendement. Meestal wordt de verse lucht uit de bestaande woonruimte gebruikt. Bij enkele gevallen moet er een externe lucht toevoer aangesloten worden.   Hier onder de tekening van hoe werkt een pelletkachel.

werking pelletkachel

Bestel hier direct uw pelletkachel:

Pelletkachels


Werking pelletkachel is zeer eenvoudig

De beschikbaarheid van pelletkachels in vrijstaande en open haardinzetstukken maakt ze gemakkelijk te hanteren. De kachels zijn zo ontworpen dat ze van de ene plaats naar de andere kunnen worden verplaatst. Dit werkt perfect voor u als u het zoneverwarmingsmodel gebruikt. Als het gaat om hun werking, worden pelletkachels zelf gevoerd. Daarom hoeft u niet zo nu en dan bij te tanken. De kachels worden geleverd met een trechter die wordt gebruikt om pellets op te slaan. Met behulp van het automatische voersysteem worden de pellets automatisch van de trechter naar de open haard verplaatst. Gemiddeld bevat de hopper tussen de 16 en 60 kilogram (35 en 130 pond) pellets. Dit is genoeg om een ​​dag mee te gaan.

Pelletkachels worden beschouwd als een schoon verwarmingstoestel. Dit betekent echter niet dat ze geen vervuilende stoffen produceren. Van deze kachels is bekend dat ze emissies afgeven zoals sox, nox en vluchtige organische stoffen. Hoewel de productie laag is in deze kachels, kunnen de gevaren niet worden genegeerd. Een van de grootste zorgen is de uitstoot van fijnstof, vooral in stedelijke centra. Dit zijn gebieden waar de concentratie van pelletkachels hoog is, aangezien de kachels zich dicht bij elkaar bevinden.


Een van de grootste zorgen onder kacheleigenaren is het onderhoud van de kachel. Het is dus een pluspunt om een ​​kachel te krijgen die niet zo veeleisend is als het gaat om opruimen en onderhoud. Pelletkachels worden beschouwd als een van de gemakkelijkst te reinigen en te onderhouden. Het feit dat deze kachels niet veel rook en vocht produceren, betekent dat het niet regelmatig hoeft te worden schoongemaakt. De schoorsteen van de kachel heeft wat tijd nodig om verstopt te raken met creosoot, dus minder opruimingen.


De veiligheid van een kachel heeft de hoogste prioriteit, vooral als u deze als primaire warmtebron gaat gebruiken. Pelletkachels zijn veilig in vergelijking met andere kachels. De reden is dat de kachels professioneel zijn ontworpen om koel aan te blijven, zelfs na uren gebruik. Dit is erg belangrijk, vooral als u kinderen en huisdieren thuis hebt.


Al deze functies maken van de pelletkachel een geweldig apparaat en bewijzen dat het zijn kosten waard zijn. De kachel zorgt voor de hoge kwaliteitsnormen en geeft u een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.