opc_loader

Werking pelletkachel is zeer eenvoudig

Werking pelletkachel is zeer eenvoudig en erg goed voor het milieu. Voor u als klant is het net zo simpel als het bedienen van een Cv thermostaat. U zet namelijk de pelletkachel aan en deze start geheel automatisch op. Het enigste wat u hoeft te doen is de gewenste temperatuur instellen en de voorraad tank voorzien van de benodigde pellets. De pelletkachels zelf houden de gewenste temperatuur aan. Daarnaast is het ook mogelijk een pelletkachel voor te programmeren zodat alles geheel automatisch gaat.  

Hoe werkt een pelletkachel precies?

Hoe werkt een pelletkachel precies? ik ga u op een simpele en eenvoudige manier proberen uit te leggen. Ook dit is eigenlijk zeer eenvoudig en eist weinig technische kennis. Het enigste wat bij een pelletkachel noodzakelijk is zijn pellets voor de verbranding en stroom als voeding voor de ventilator, motor en ontsteking. Daarnaast hoeft er maar een buiten afvoer aangelegd te worden. Deze hoeft niet naar de nok zoals bij een houtkachel het geval is.  

Technische werking pelletkachel.

Bij de werking van een pelletkachel worden de pellets automatisch via een schoep vanuit de voorraad tank gedoseerd in de branderpot gegooid. Tijdens de opstart procedure is deze hoeveelheid minimaal omdat de gloeispiraal de pellets moet laten ontbranden. Wanneer de pellets vlam hebben gevat wordt de hoeveelheid pellets vermeerderd. Op dat moment ontstaat er warmte die via de ventilator verspreid wordt.  

Luchttoevoer voor een optimale verbranding

Voor een juiste werking pelletkachel zijn naast pellets ook verse lucht toevoer nodig. De verse lucht zorgt voor een optimale verbranding van de pellets. En wanneer de verbranding optimaal is vertaald zich dat in een hoog rendement. Meestal wordt de verse lucht uit de bestaande woonruimte gebruikt. Bij enkele gevallen moet er een externe lucht toevoer aangesloten worden.   Hier onder de tekening van hoe werkt een pelletkachel werking pelletkachel

 

Bestel hier direct uw pelletkachel:

Pelletkachels