opc_loader

Menu

12,5 jaar ervaring
Milieuvriendelijk
Energiebesparend
Fysieke showroom
Gecertificeerde monteurs

Hygiëne boiler 1000L met 2 warmtewisselaars

Hierom bestel je een hygiëne boiler bij Pelletkachelkiezen.nl:

pelletkachelkiezen webwinkelkeur logo
pelletkachelkiezen v icoon 100% veilig bestellen
pelletkachelkiezen v icoon Diverse veilige betaalmethoden pelletkachelkiezen betaalinformatie
pelletkachelkiezen v icoon 14 dagen bedenktijd om retourneren

2.790,89

Of betaal in termijnen vanaf 93,03 p/m. Meer info

Heb je vragen over dit product?

Hierom bestel je bij Pelletkachelkiezen.nl:

 • Persoonlijk advies
 • Artikelen te bezichtigen in onze showroom
 • Diverse veilige betaalmethoden
 • 14 dagen bedenktijd
 • 100% veilig bestellen

Hygiëne boiler 1000L met 2 warmtewisselaars

De hygiëne boiler 1000L met 2 warmtewisselaars wordt gebruikt in combinatie bij een pellet cv ketel of Cv pelletkachel waarbij ook nog een tweede verwarmingssysteem moet worden aangesloten. Bijvoorbeeld zonnecollectoren of warmtepomp. Maar ook andere verwarmingssystemen zoals cv houtkachels en gas installaties kunnen aangesloten worden op de hygiëne combi boiler. De hygiëne boiler 1000L met 2 warmtewisselaars is een gecombineerde sanitaire boiler met water buffertank. De standaard extra groot ingebouwde roestvrijstalen warmtewisselaar van 5,8m² of een inhoud van 29,2L zorgt voor het verwarmen van het tapwater. De Hygiëne boiler 1000L is gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal, materiaalnummer 1.4404 of AISI 316L. Deze roestvrijstalen warmtewisselaar is niet gelast om zo elektrochemische corrosie te voorkomen, maar is direct in de hygiëne boiler gemonteerd op een geïsoleerde flensplaat.

Waar is een hygiënische combi boiler voor nodig?

Of je nu een boiler hebt met één, twee of geen warmtewisselaars kiest met een hygiënische combiboiler heb je legionella vrij drinkwaterverwarming. Met de hygiënische combiketel kun je diverse verwarmingsystemen samen gebruiken. Bijvoorbeeld een Cv gas installatie in combinatie met een pellet cv-ketel. Maar in de meeste gevallen wordt de Cv-ketel vervangen door een Cv pelletkachel of warmtepomp en worden daarbij de zonnecollectoren aangesloten. Je hebt dus met de hygiëne boiler 1000L maar één buffertank nodig, want zowel het verwarmingswater als het sanitair tapwater zit in dezelfde boiler opgeslagen. Voorzien van een multifunctionele opslagtechnologie is de controle uiterst eenvoudig. Alle aansluitingen zijn zo ontworpen dat alle op het opslagsysteem aangesloten energiebronnen volledig onafhankelijk van elkaar werken. Met de hygiënische combitank 1000L wordt het tapwater constant vers verwarmd en combineert zo de voordelen van een boiler en een doorstroomverwarmer. Door de lage opslag van proceswater wordt de vorming van legionella voorkomen. De hygiëne boiler met 2 warmtewisselaars heeft twee gescheiden circuits zodat drink- en verwarmingswater niet kunnen mengen. Deze constructie is niet alleen uiterst effectief, maar ook bijzonder ruimtebesparend.

Werking hygiëne buffervat 1000L met 2 warmtewisselaars

Het sanitair tapwater wordt direct verwarmt door het warme buffervat water in de hygiëne boiler als het door de Rvs geribbelde spiraal stroomt. Hierna gaat het door naar de naverwarming zoals een pelletketel of zonnecollector. In de hygiëne boiler met 2 warmtewisselaars is de onderste warmtewisselaar voor het aansluiten van een zonnecollector en de bovenste warmtewisselaar voor een pelletketel of warmtepomp. Het watervolume in de hygiëne boiler wordt meestal gekoppeld aan de retourleiding van de lage temperatuur verwarmingssysteem. Wanneer u vloerverwarming heeft, wordt het hieraan gekoppeld.

Voor hoeveel personen is een 1000L hygiene boiler geschikt?

Hygiëne boiler 1000L is geschikt voor een gezin met 6 personen als, maar een van de warmtewisselaars(de onderste) wordt gebruikt. Dit is natuurlijk bij normaal waterverbruik en een verwarming oppervlak van 100 - 120 m², of een verhouding die hieraan gelijk is. Als de bovenste warmtewisselaar in deze hygiëne buffervat ook gebruikt wordt door een andere verwarmingsbron kunnen er meerdere personen gebruikmaken van een 1000L inhoud.

Technische specificatie 1000L hygiëne-boiler met 2 warmte wisselaars

hygiene boiler met 2 warmtewisselaars technische specificaties

Specificaties:

 • Geschikt voor aantal personen: 6
 • Maximale bedrijfstemperatuur: 110 °C
 • PU isolatie: 50 mm
 • Nominale druk: 6 bar
 • Gewicht: 321 kg
 • Afmeting hoogte: 210 cm
 • Diameter: 101 cm
 • Oppervlakte warmte wisselaar: 3,4 m2
 • Doorstroom warm water 10 °C tot 60 °C: 20 minuten
 • Montage: Staand
 • CE keurmerk
 • 2 jaar garantie

Levering hygiëne boiler

Je kunt hygiëne boiler 1000L met 2 warmtewisselaars op verschillende manieren thuis krijgen. Zo kan je ervoor kiezen om deze na bestelling op afspraak bij ons op te halen. Maar het is ook mogelijk deze door Pelletkachlkiezen te laten bezorgen. Wij regelen dit met transportbedrijf Thijs logistiek, zij halen de kachel bij ons op en leveren hem de volgende dag bij je thuis af. Informeer naar de kosten die daarvoor gerekend worden. Ook is het mogelijk dat Pelletkachelkiezen bij je thuis de complete installatie verzorgt. Wij maken hiervoor graag een passende offerte.

Contact gegevens:
Pelletkachelkiezen.nl
Wolfshoek 1a
5511KH Knegsel
Tel: (+31) 0402826082
Email info@pelletkachelkiezen.nl

Klik voor de openingstijden

Laatst bekeken items