opc_loader

Pelletkachels Cv

Pelletkachels Cv verwarmen op een energiezuinig en milieuvriendelijke manier uw complete woning. Hierdoor zijn de Cv pelletkachels een zeer goed alternatief voor het steeds duurder worden van traditionele brandstoffen voor het verwarmen van de centrale verwarming systemen, zoals radiatoren en vloerverwarming. Het traditionele Cv systeem of vloerverwarming systeem blijft normaal functioneren wanneer er binnen de Cv pelletkachel een storing optreedt.

pelletkachel cv

Kies de juiste Kw om uw woonruimte met een Cv pelletkachel te verwarmen!

Zorg ervoor dat de verhouding tussen lucht en water 50% tot 70% van de totale benodigde warmte behoeft is om op een normale manier het gehele jaar te kunnen stoken. Dus niet alleen in de winter periode maar ook in het voor- en najaar.

  • Bepaal de warmtebehoefte. Belangrijk is dat het vermogen aan lucht niet meer is dan de totale benodigde vermogen.
  • Bepaal het noodzakelijk vermogen om het gebouw warm te krijgen.
  • Om het water vermogen(Kw) te bepalen is het totale vermogen minus het lucht vermogen.
Woning Voor 1978* 1978 - 1983* 1984 - 1994 Vanaf 1995 Lage energie woning
Benodigde vermogen 130w/m2 115w/m2 90w/m2 70w/m2 45w/m2

Voorbeeld van berekening:
Woonhuis met oppervlakte van 143m2 uit 1973 met enkelglas wat vervangen is door dubbelglas.
Berekening 143m2 x 130w/m2 = 18.590w is 18,5Kw
Kies nu de Cv Pelletkachel met het juiste totaal vermogen 18,5Kw x 50% = 9Kw

Belangrijk is wel dat de aansluiting op de CV Pelletkachel met 3/4 buis gebeurt. Daarbij dient men altijd van dik naar dun te gaan en niet andersom.

Artikel 1 tot 10 (van de 10 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 10 (van de 10 artikelen). Resultaat:1

Werking van Pelletkachels Cv

Met het aansluiten van de Pelletkachel Cv rechtstreeks op de verwarmingsbuizen is de installatie zeer eenvoudig. Hierdoor blijft u dus met een Pelletkachel Cv van dezelfde warmte genieten als u gewend was met radiatoren en vloerverwarming. Een Cv pelletkachel is compleet voorbereid, inclusief intern expansievat voor de aansluiting op de radiatoren, u hoeft dus geen externe producten aan te schaffen. Het is tevens mogelijk om ook het warme water op een Hydro pelletkachel aan te sluiten, alleen dan heeft u hiervoor wel een aparte boiler nodig.

Bespaar op energiekosten met een Hydro pelletkachel

Door de lage verbruikskosten van de bio pellets bespaart men flink op de energiekosten tov van de standaard energie brandstoffen zoals gas of olie. Afhankelijk van de energiebron die voorheen uw woning verwarmde heeft u met een Hydro pelletkachel de kosten binnen 1 tot 5 jaar terug verdient. Naast de gewone Hydro pelletkachel is er ook nog de Aqua pelletketel die meer de functie heeft van een echte Cv ketel.