opc_loader
Filters

Pelletkachels Cv

Door een pelletkachel aan te sluiten op je huidige Cv-installatie kun je je woning op een milieuvriendelijke manier energiezuiniger maken. Er zijn vele toepassingsmogelijkheden om de pelletkachel te combineren met je huidige Cv installatie. Een zwaardere pelletkachel kan alle Cv-functies volledig overnemen maar je kan ook juist voor een lichtere kiezen om alleen de ruimtes te verwarmen waar je het meest verblijft (de woonkamer).

Ook kan via een gesloten systeem de pelletkachel het huis voorzien van warm water. Wij leggen je graag uit wat de mogelijkheden zijn en hoe we je kunnen helpen jouw idee te verwezenlijken! 

pelletkachel cv

Het juiste vermogen voor jouw woonruimte

Zorg ervoor dat de verhouding tussen lucht en water 50 tot 70% van de totale benodigde warmte is om op een normale manier het gehele jaar te kunnen stoken. Dus niet alleen in de winterperiode maar ook in het voor- en najaar.  

  • Bepaal de warmtebehoefte. Belangrijk is dat het vermogen aan lucht niet meer is dan het totale benodigde vermogen. 
  • Bepaal het noodzakelijk vermogen om het gebouw warm te krijgen. 
  • Om het water vermogen (KW) te bepalen is het totale vermogen minus het lucht vermogen. 

Woning

Voor 1978*

1978 - 1983*

1984 - 1994

Vanaf 1995

Lage energie woning

Benodigde vermogen

130w/m2

115w/m2

90w/m2

70w/m2

45w/m2

Artikel 1 tot 10 (van de 10 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 10 (van de 10 artikelen). Resultaat:1

Voorbeeld van berekening
 

We nemen een woonhuis met oppervlakte van 143 m2 uit 1973 met enkel glas wat vervangen is door dubbel glas.


Berekening: 143m2 x 130 w/m2 = 18.590w is 18,5Kw


Kies nu de Cv Pelletkachel met het juiste totaal vermogen 18,5 Kw x 50% = 9 Kw

Belangrijk is wel dat de aansluiting op de CV Pelletkachel met 3/4 buis gebeurt. Daarbij dient men altijd van dik naar dun te gaan en niet andersom.

Er komt veel rekenwerk bij kijken om te bepalen welke pelletkachel het meest geschikt is om jouw idee te verwezenlijken. Wij hebben adviseurs die kosteloos en geheel vrijblijvend met jou om de tafel gaan zitten en gaan kijken welke oplossing het meest voor jouw ruimte(s) geschikt is en vooral hoeveel je kunt besparen. Vaak zijn er nog vele andere mogelijkheden waar je misschien nog niet aan gedacht hebt. Laat je door ons adviseren en neem contact op!