opc_loader

Menu

12,5 jaar ervaring
Milieuvriendelijk
Energiebesparend
Fysieke showroom
Gecertificeerde monteurs
Filters
€ 2867
€ 5476
Merk
Vermogen
Te verwarmen ruimte m³
Type
Model
Cv aansluiting
Ventilator

Verwarm je woning & sanitair met een Pelletkachel CV

16 Artikelen

Combineer een Pelletkachel met je CV

Door een groot formaat pelletkachel aan te sluiten op je huidige CV-installatie, kun je jouw woning op een milieuvriendelijke manier energiezuinig maken. Er zijn vele mogelijkheden om een pelletkachel te combineren met je huidige CV-installatie. Een zwaardere pelletkachel kan alle CV-functies volledig overnemen, maar je kan ook juist voor een lichtere kiezen om alleen de ruimtes te verwarmen waar je het meest verblijft (de woonkamer, keuken). Ook kan via een gesloten systeem de pelletkachel het huis voorzien van warm water. Wij leggen je graag uit wat de mogelijkheden zijn en hoe we je kunnen helpen jouw idee te verwezenlijken.

Verlaag je energierekening met een Pelletkachel CV

Het is trend waar iedereen van op de hoogte is, de exorbitante stijging van olie- en gasprijzen. Voor veel huishoudens zijn de energierekeningen simpelweg niet meer te betalen! Voorkom dat jij ook met dit dilemma geconfronteerd wordt en schakel over op het verwarmen met pellets. Dit is het moment om deze optie serieus te overwegen. Een pelletkachel kan worden gebruikt om jouw hele huis te verwarmen, of om samen met jouw bestaande verwarmingssysteem te gebruiken. Zo ben je flexibel in je keuze en kun je bij hoge, maar nog enigszins betaalbare gasprijzen je woning verwarmen tot een minimumtemperatuur van bijv. 17°C en verder bijverwarmen met een Pelletkachel. Laten we eens kijken naar een kostenvergelijking, samen met de vele voordelen van het gebruik van een pelletkachel.

Nadelen van het verwarmen met aardgas

Los van de hoge prijs is de onzekerheid voor veel mensen een zorgwekkende factor. De prijs vandaag is X, maar wat is die volgende maand of midden in de winter? En wat als we een zéér koude winter krijgen? Wat zijn dan de gasprijzen? Het anticiperen op je energierekening is nagenoeg onmogelijk doordat de gasprijs afhankelijk is van vele mondiale ontwikkelingen waar je zelf geen enkele invloed op hebt. Maar wanneer je overschakelt op een pelletkachel CV en je koopt een flinke voorraad pellets in, dan weet je van tevoren wat je voor de hele winter kwijt bent! Het is redelijk eenvoudig te berekenen hoeveel kilo pellets je nodig hebt om een winter door te komen. Heb je te veel pellets gekocht? Geen probleem, ze gaan dan gewoon het jaar daarop in de kachel, als ze droog opgeborgen worden gaan ze zeer lang mee. 

Wat kost het om je huis te verwarmen met een Pelletkachel CV?

De hoogste kostenpost om met pellets je huis warm te stoken is de eenmalige aanschafprijs van de pelletkachel. De prijzen zijn op onze website te zien en deze variëren naar gelang de hoeveelheid Kilowatt ze aan energie leveren. Maar als de pelletkachel CV installatie eenmaal is aangeschaft, ben je voor tientallen jaren voorzien van een warmtebron waamree je niet meer afhankelijk bent van energiemaatschappijen. Voor de meeste huizen variëren de gemiddelde maandelijkse kosten van pellets van € 35 tot € 45 per maand bij normaal gebruik. De kachel heeft ook wat elektriciteit nodig, maar dit zal gemiddeld slechts ongeveer € 5 per maand kosten.

Hoe lang gaan pellets mee?

Een zak houtpellets van 20 kilo zal ongeveer 24 uur branden. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de temperatuur die is ingesteld op de thermostaat, de grootte van de ruimtes die verwarmd moet worden en hoe goed deze ruimtes zijn geïsoleerd. En er zit verschil in de brandduur van pellets zelf, sommige soorten zullen sneller opbranden dan andere. Het aanschaffen van pellets voor jouw pelletkachel is vrij eenvoudig. Ze kunnen los per zak worden gekocht of je schaft een hele pallet aan, in bulk zijn de prijzen natuurlijk vele malen interessanter. Afhankelijk van hoe vaak en hoe intensief je jouw pelletkachel gaat gebruiken zul je hier je aankoophoeveelheid op aan moeten passen.

De 10 belangrijkste voordelen van een Pelletkachel CV

We zetten ze voor je allemaal op een rij, de belangrijkste voordelen om te kiezen voor een Pelletkachel CV:

1. Maximale energie-efficiënte 
Houtpelletverwarming is zeer efficiënt. Er zit weinig of geen vocht of as in de houtpellets, waardoor ze een hoogefficiënte bron van brandstof zijn. Tijdens de verbranding wordt bijna 100% van de pellets omgezet in warmte-energie. Doordat de samenstelling van pellets voornamelijk bestaat uit afvalhout uit de industrie en bosbeheer, wordt deze manier van stoken ook wel als klimaatneutraal gezien. Let er dan wel op dat je pellets koopt met het Beter Biomass label, je bant dan verzekerd van duurzame pellets.

2. Lage emissies
Houtpellets worden als CO₂ neutraal gezien omdat het afkomstig is van bijvoorbeeld zieke bomen die anders toch om waren gevallen en waren gaan rotten. Tijdens dit rottingsproces komt net zoveel CO₂ vrij als tijdens het verbranden. Het afvalhout dat afkomstig is uit de industrie wordt normaal gesproken, als er geen pellets van gemaakt worden, in de verbrandingsoven verbrand omdat er niets anders mee aan is te vangen. Dus als dit hout dan toch de oven in moet, waarom dan niet in de pelletkachel van jouw huis?

3. Prijstechnisch interessant
De prijs van een pelletkachel CV is vaak betaalbaarder dan het laten plaatsen van een compleet nieuw verwarmingssysteem. Het is ook vele malen goedkoper om dit type kachel maandelijks te laten draaien in vergelijking met verwarming op aardgas.

4. Zeer stil
Al maken moderne CV installaties niet bijzonder veel lawaai, maar het aan en uit springen van de CV ketel is hoorbaar, zeker als men zich in de buurt van de ketel bevindt. Een Pelletkachel draait continu en is tijdens het brandingsproces nagenoeg onhoorbaar.

5. Gemakkelijk te gebruiken
Zodra de pelletkachel is geïnstalleerd, is deze zeer eenvoudig te gebruiken. Het enige wat nodig is, is om de paar dagen pellets in te kachel te laden. Houtkachels moeten constant in de gaten worden gehouden, maar dit is niet het geval bij een pelletkachel.

6. Geen gasaansluiting nodig
Woon je in een gebied waar geen gasleidingen lopen? Of moet deze naar een nieuwbouwwoning worden geleid? Met pelletkachels doet het allemaal niet ter zake. Geen formaliteiten, wachten op groen licht van de gemeente en/of monteurs. Met een pelletkachel ben je simpelweg van niemand meer afhankelijk.

7. Geen gaslek meer mogelijk
Wanneer je jouw huis 100% verwarmd met een pellet CV kachel, dan kun je er voor kiezen je af te laten sluiten voor gas. Af en toe komt het voorbij op het journaal, een enorme explosie door een gaslek. Met een pelletkachel uitgesloten. Weer een zorg minder.

9. Eenvoudige installatie
Een losse, vrijstaande pelletkachel is natuurlijk makkelijker te installeren dan een pelletkachel CV, maar het is bij lange na niet zo ingewikkeld als de conventionele CV-installaties die door allerlei veiligheidseisen veel complexer in elkaar zitten.

10. Minder fijnstof dan houtkachels
Hoe vollediger de verbranding, hoe minder fijnstof er vrijkomt. Bij gewone houtkachels is de uitstoot van roet en fijnstof significant hoger dan bij pelletkachels. In buurten waar veel wordt gestookt met gewone houtkachels worden bij metingen hoge concentraties fijnstof gemeten. Door gebruik te maken van een pelletkachel in plaats van een houtkachel, beperk je de uitstoot van fijnstof tot een minimum.

Het juiste vermogen voor jouw woonruimte.

Zorg ervoor dat de verhouding tussen lucht en water 50 tot 70% van de totale benodigde warmte is om op een normale manier het gehele jaar te kunnen stoken. Dan ben je behalve in het voor- en najaar ook in de winter gegarandeerd van warm water en een warm huis. Om dit te berekenen zijn er richtlijnen en we informeren je graag hoe je dit kan berekenen:

  • Bepaal de warmtebehoefte. Belangrijk is dat het vermogen aan lucht niet meer is dan het totale benodigde vermogen.
  • Bepaal het noodzakelijk vermogen om het gebouw warm te krijgen.
  • Om het water vermogen (KW) te bepalen is berekend men het totale vermogen minus het lucht vermogen.

Voorbeeld van berekening

We nemen een woonhuis met oppervlakte van 143 m2 uit 1973 met enkel glas wat vervangen is door dubbel glas.

Berekening: 143m2 x 130 w/m2 = 18.590 watt, dat is 18,5 kW.
Bereken nu het juiste totaal vermogen: 18,5 kW x 50% = 9 Kw.
Kies nu de Cv Pelletkachel met overeenkomstige specificaties.

Is de CV pelletkachel krachtig genoeg?

Of de CV pelletkachel van jouw keuze ook sterk genoeg is om jouw woning (of ander gebouw) te verwarmen, is ook op een andere manier eenvoudig te berekenen. Hiervoor bereken je de totale inhoud van alle te verwarmen ruimtes bij elkaar en houd je rekening met de isolatiewaarde. Onderstaande tabel geeft een goede indicatie:

Het installeren van een pelletkachel Cv

Het is geen probleem om zelf een van onze pelletkachel Cv te installeren, mits je natuurlijk een beetje handig bent en de juiste aansluitingen maakt. Naast handigheid voor het plaatsen van een Cv pelletkachel en aanleggen van een goed rookkanaal volgens de gestelde eisen komt er ook kennis bij kijken. Vooral voor het aansluiten van het watergedeelte voor verwarming en eventueel sanitair warm water. Belangrijk is dat je hierbij de juiste verwarmingsleidingen gebruikt van ¾" (22 mm) voor het aansluiten van de pelletkachel cv op de verwarming. Je mag geen dunnere leidingen hiervoor gebruiken. Er komt de nodige expertise bij kijken om pelletkachel cv op de juiste manier aan te sluiten op verwarming en sanitair water. Wij raden je daarom ook aan om hiervoor contact op te nemen met een installateur uit je regio. Wanneer wij een Cv pelletkachel installeren doen we ook enkel de aansluiting van rookkanaal in orde brengen en het plaatsen van de pelletkachel cv. Wij doen zelf nooit de aansluitingen op water en/of verwarming.

Bezoek de showroom

Kom langs en laat je door ons gratis en vrijblijvend adviseren. Onder het genot van een kop koffie gaan we bespreken wat jouw wensen zijn, hoeveel je zou kunnen besparen en hoe alles is te installeren. Wij hebben verschillende modellen in onze showroom staan, dus je kunt ze ook in alle rust bekijken. Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan contact met ons op of bel ons op 040-2826082.

Pelletkachelkiezen.nl is toonaangevende leverancier van Pelletkachels in Nederland