opc_loader

Menu

12,5 jaar ervaring
Milieuvriendelijk
Energiebesparend
Fysieke showroom
Gecertificeerde monteurs
Filters
€ 2573
€ 4000

Pelletfornuis

4 Artikelen

Wat is een pelletfornuis?

Een pelletfornuis is een innovatief keuken- en verwarmingstoestel waarin het idee van de traditionele keuken is gecombineerd met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van brandtechniek. Nadat je het vuur in je pelletkachel fornuis hebt aangestoken, verwarmt deze niet alleen de ruimte waarin deze staat, maar biedt je ook de mogelijkheid om tegelijkertijd te koken en bakken. Het vuur geeft niet alleen warmte af aan de omgeving, maar een deel van de warmte wordt gebruikt om de kookplaat en de bakruimte te verwarmen. Het is dus een uiterst efficiënt multifunctioneel apparaat dat niet in de laatste plaats overtuigt door zijn moderne design.

Wat is het verschil tussen een pelletkachel en een keukenoven?

Terwijl een keukenkachel voornamelijk met hout of, bij bepaalde apparaten, met kolen wordt verwarmd, kunnen pelletfornuis met houtpellets worden gebruikt. De pelletkachel fornuizen zijn tevens voorzien van een pellettank en voorzien zichzelf daarmee van brandstof. Net als bij de pelletkachel is de zelfvoorziening met pellets een verademing omdat je een bepaalde tijd geen brandhout hoeft bij te vullen en het opgegeven vermogen automatisch op peil blijft. De pelletfornuizen die wij aanbieden beschikken bovendien over een automatische ontsteking, die je niet alleen via een overzichtelijk bedieningspaneel aan de voorzijde van de kachel, maar ook onderweg met een app kunt bedienen.

Het fornuis verwarmen met pellets en hout?

Terwijl een conventionele keukenkachel alleen gevuld kan worden met houtblokken en houtbriketten. Wordt een pelletfornuis voornamelijk met houtpellets gevuld, sommige modellen kunnen zowel branden op pellets als op houtblokken. Bij de combi modellen pelletkachels wordt door de intelligente techniek in de kachel automatisch herkent of je houtblokken in de verbrandingskamer plaatst en schakelt dan de pelletbrander voor deze tijd uit. Als de houtblokken verbrand zijn en je geen nieuwe toevoegt, schakelt de pelletbrander automatisch in en behoudt de vooraf ingestelde temperatuur. Je hoeft geen pelletzakken in de keuken bij de kachel te bewaren, want de fornuizen in ons assortiment beschikken over een pelletcontainer met een inhoud van ca. 15 kg. Dit is genoeg voor maximaal 16 uur koken en verwarmen zonder dat je de brandstof hoeft bij te vullen. Dit is hoe moderne verwarming werkt met een pelletfornuis of pelletkachel.