opc_loader

Menu

12,5 jaar ervaring
Milieuvriendelijk
Energiebesparend
Fysieke showroom
Gecertificeerde monteurs
Filters
€ 2023
€ 3596
Merk
Vermogen
Te verwarmen ruimte m³
Type
Model
Kanalisatie

Pelletkachels Inbouw

8 Artikelen

Pelletkachel inbouw haard

De inbouw pelletkachel is een van de meest populaire kachels op de markt en is de beste oplossing om een bestaande inbouw open haard te vervangen voor een pelletkachel. Je verliest geen ruimte, het ziet er modern uit en je bespaart flink op je energiekosten. Zowel voor renovatie als bij nieuwbouwprojecten is een inzetpelletkachel de beste keus. Er wordt gebruikt gemaakt van de bestaande ventilatiekanalen om de warme lucht te verspreiden en het bestaande rookkanaal wordt op de afvoer aangesloten. De inbouw pelletkachel kent alleen maar voordelen ten opzichte van de traditionele open haard:

  • pellets worden automatisch aangevuld
  • geen roet en rook meer in de huiskamer
  • hoger rendement dus lagere stookkosten
  • aan- en uitzetten met één druk op de knop
  • beter voor het milieu (mits pellets voorzien van het Beter Biomasslabel)
  • tijdens het gebruik is er geen omkijken meer naar
  • stabiele warmteafgifte
  • zeer veilig
  • geurvrij

Wij bieden diverse modellen aan, geschikt voor iedere type ruimte. Al onze pelletkachels voldoen aan diverse milieu-, veiligheid- en kwaliteitscertificaten. Hierdoor weet je zeker dat je een kwaliteitsproduct in huis haalt wat voldoet aan de strengste milieueisen en veiligheidsnormen. Daarbij zijn deze kachels ontworpen in Italië, een land waarvan bekend is dat ze met design wel raad weten. De gebruikte materialen zijn van zeer goede kwaliteit, de afwerking tot in de puntjes verzorgd en de vormgeving zeer modern. De pelletkachels van het merk Eva Calòr, Magikal en Punto Fuoco behoren tot de beste ter wereld.

Het gebruiksgemak van een Inbouw Pellethaard

De inbouw pelletkachels zijn net zo toegankelijk als de vrijstaande modellen. Dit komt omdat de pelletkachel op een slee gemonteerd wordt waarop de gehele pelletkachel gemakkelijk in- en uitgeschoven kan worden. Eenmaal uitgeschoven kun je zeer eenvoudig pellets bijvullen, onderhoud plegen of een eventuele storing oplossen. Nadat de tank is bijgevuld kan de pelletkachel weer minimaal één tot meerdere dagen vooruit. Het verbruik ligt bij een 10Kw kachel op 1,5 tot 2 kilo pellets per uur. De pellets worden automatisch door een wormschroef naar de verbrandingskamer gebracht. De snelheid waarmee dit gebeurt is afhankelijk van de warmtecapaciteit die wordt gevraagd. De verbrandingsgassen worden met een ventilator naar buiten geblazen. Door de hoge efficiëntie (gemiddeld 90%) zijn deze gassen nooit warmer dan 150 °C waardoor een smal afvoerkanaal van 8 centimeter al voldoende is. De warme lucht wordt door middel van fluisterstille ventilator de woonruimte in geblazen. 

Doordat de meeste inbouw pelletkachels zijn voorzien van een programmeerbare thermostaat kun je voor een hele week de kachel automatisch aan en uit laten gaan. Dit maakt dat deze kachels qua comfort met gemak kunnen concurreren met de modernste cv installaties. De ontsteking en uitschakeling gaat helemaal automatisch wanneer deze is voorgeprogrammeerd. Het enige wat je in de gaten moet houden is de lade met as die zo nu en dan moet worden geleegd. 

Milieuwinst

Door de hoge efficiëntie die wordt bereikt tijdens de verbranding komen er weinig schadelijke stoffen vrij en dit komt ten goede voor het milieu. Pelletkachels zijn nagenoeg CO₂ neutraal doordat de CO₂ die vrijkomt bij de verbranding gelijk staat aan de CO₂ die de boom gedurende zijn leven heeft opgenomen. Wanneer je kiest voor pellets die zijn gemaakt van afvalhout, wat onder andere vrijkomt bij bosbeheer of in de industrie, dan is de milieuwinst maximaal. Het afvalhout moet nog steeds getransporteerd worden en zou anders ook vernietigd worden (lees: verbrand). Deze pellets zijn voorzien van speciale keurmerken.   

Topdesign in je huiskamer

Een fraai vormgegeven, geïntegreerd warmte element in je huiskamer, dat is een inbouw pelletkachel! Deze warmtebronnen doen niet onder qua sfeer in vergelijking met een traditionele open haard. Met het grote voordeel dat deze efficiënter, schoner en gemakkelijker in gebruik zijn. Doordat deze kachels een gesloten systeem betreft is er geen risico dat as je woonkamer binnenvliegt, je bank verpest of je vloer verschroeit. Doordat deze kachels rechtstreeks in je schouw of muur geplaatst worden verlies je ook geen ruimte. Er zijn verschillende modellen beschikbaar en voor iedere ruimte en/of smaak is er wel een geschikte pelletkachel.

Pelletkachelkiezen.nl is toonaangevende leverancier van Pelletkachels in Nederland