opc_loader
Filters

Pellet Cv ketels

De pellet Cv ketels die wij in ons assortiment hebben zijn krachtig, betrouwbaar en zuinig in verbruik. Het omschakelen van aardgas Cv ketel systeem, gas- of olieketel naar een nieuwe pellet Cv ketel betaald zich in korte tijd terug. Pelletketels met cv werken compleet automatisch van temperatuur instelling t/m de reiniging van het complete systeem. De gehele regeling en bediening gebeurt dus allemaal op het controlepaneel. Of je nu je complete woning, appartement, winkel of kantoor wilt verwarmen of alleen kiest voor het verwarmen van een zwembad, vloerverwarming of radiatorsysteem, met een pellet Cv ketel bespaar je altijd op energiekosten.

Wij adviseren altijd het gebruik van een buffervat samen met een pelletketel. Door deze combinatie wordt altijd een hoger rendement behaald omdat in het buffervat (ook wel hygiëneboiler genoemd) een reservehoeveelheid aan energie wordt opgebouwd waarmee over langere tijd temperatuurverschillen worden opgevangen. Je bespaart hierdoor gemiddeld 30 % aan pellets.

Niet alleen verwarming, ook warm water

Pellet Cv ketels verwarmen naast de Cv radiatoren ook het warm water systeem dit kan eventueel met een hygiene boiler. Het verwarmen van de Cv radiatoren met een pelletboiler gaat op een zeer eenvoudige manier. Er is geen ingewikkeld installatieproces voor nodig, de pelletboiler wordt direct aan de verwarmingsbuizen aangesloten. Ook het verwarmen van het warmwatersysteem wat nodig is voor o.a. douchen is mogelijk met een een pellet Cv ketel. Er zijn wel enkele extra producten nodig zoals een buffervat, expansievat en drukventielen.

Opgeslagen warmte

Door een voorraad buffervat of hygiëne boiler aan te sluiten op een pellet Cv ketel wordt de warmte die vrijkomt opgeslagen. Op deze manier creëer je een warm water opslagsysteem die pas warmte vrijgeeft wanneer je die daadwerkelijk nodig hebt. Op deze manier ga je veel efficiënter om met energie wat resulteert in een lagere energierekening. Doordat deze manier van verwarmen CO2 neutraal is ben je ook milieubewust bezig.

Artikel 1 tot 5 (van de 5 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 5 (van de 5 artikelen). Resultaat:1

Kies de juiste Kw pelletketel om je woonruimte te verwarmen!

Om het juiste vermogen van een pelletketel te bepalen zijn er meerdere factoren waar je rekening mee moet houden. Denk dan vooral aan de isolatiewaarde, aantal ramen en deuren en de hoogte van het plafond van de ruimtes die je wilt gaan verwarmen. Daarom is het handig om een vuistregel te hanteren voor het bepalen van de juiste pellet cv ketel. Zo kun je onderstaand overzicht als globale berekening van het benodigde vermogen aanhouden:

Gebouwen voor 1958                     ca. 0,16Kw/m2

Gebouwen van 1959 tot 1968   ca. 0,15Kw/ m2

Gebouwen van 1969 tot 1973   ca. 0,13Kw/ m2

Gebouwen van 1974 tot 1977   ca. 0,10Kw/ m2

Gebouwen van 1978 tot 1983   ca. 0,09Kw/ m2

Gebouwen van 1984 tot 1994   ca. 0,07Kw/ m2

Gebouwen van 1995 tot 2017   ca. 0,06Kw/ m2

Voorbeeld van berekening:

Een gebouw van 1978 met oppervlakte van 150m2.
Berekening 150m2 x 0,09Kw/ m2 = 13,5Kw.
 

Kies nu de Pelletboiler met het juiste totaal vermogen van rond de 13,5Kw.