opc_loader

Menu

12,5 jaar ervaring
Milieuvriendelijk
Energiebesparend
Fysieke showroom
Gecertificeerde monteurs
Filters
€ 3152
€ 19951
Merk
Vermogen
Te verwarmen ruimte m³
Geschikt voor verwarming
Incl. warmwater boiler
Incl. pomp, expansievat, 3-wegklep

Verwarm je huis & sanitair met een Pellet CV Ketel

21 Artikelen

Verwarming en warm water met een Pellet CV Ketel

Een houtpellet CV Ketel is een veilige, handige en betaalbare manier om jouw huis te verwarmen, als is dit nog niet bij het grote publiek bekend. Een Pellet CV Ketel is zeer efficiënt en er zijn vele financiële en ecologische redenen om voor deze warmtebron te kiezen. De pellet CV ketels die wij in ons assortiment hebben zijn krachtig, betrouwbaar en zuinig in verbruik. Het omschakelen van een aardgas CV systeem naar een nieuwe pellet CV ketel betaald zich in korte tijd terug. De temperatuur, reiniging en veiligheidschecks van het complete systeem gaan volledig automatisch, je hebt er geen omkijken naar. De gehele regeling en bediening gebeurt dus op het controlepaneel. Of je nu je complete woning, appartement, winkel of kantoor wilt verwarmen of alleen kiest voor het verwarmen van een vloer, radiatorsysteem of een zwembad, met een pellet CV ketel bespaar je altijd op energiekosten.

Wij adviseren om de pelletketel te combineren met een buffervat. Door deze combinatie wordt een hoger rendement behaald omdat in het buffervat (ook wel hygiëneboiler genoemd) een reservehoeveelheid aan energie wordt opgebouwd, waarmee over langere tijd temperatuurverschillen worden opgevangen. Je bespaart hierdoor gemiddeld 30% aan pellets. Door een voorraad buffervat of hygiëne boiler aan te sluiten op een pellet CV ketel wordt de warmte die vrijkomt opgeslagen. Op deze manier creëer je een warm water opslagsysteem die pas warmte vrijgeeft wanneer je die daadwerkelijk nodig hebt. Hierdoor ga je veel efficiënter om met energie wat leidt tot een nog lagere energierekening.

Wat is houtpellet-verwarming?

Houtpellet-verwarming is een methode voor het verwarmen van huizen waarbij mensen houtpellets verbranden om energie op te wekken. Deze vorm van warmte-energie is vergelijkbaar met de meer bekende warmtebronnen zoals gas, olie en elektrische warmte. De houtpellets zijn een hernieuwbare energiebron, gemaakt van afvalhout en geperst tot houtsnippers. Wanneer je kiest voor pellets met het Beter Biomasslabel ben je er zeker van klimaatneutraal je huis te verwarmen. Wanneer dit afvalhout niet tot pellets wordt geperst en bij jou in de kachel wordt verbrand, dan dit hout in het de afvalverbrandingsoven terecht komen. En dat is natuurlijk energieverspilling. De pellets worden over het algemeen geleverd in zakken van 20 kilo en zijn gemakkelijk verkrijgbaar bij elke bouwmarkt. Je kan kiezen voor een pelletkachel waar de pellets handmatig moeten worden ingeladen, of voor een systeem waar dit automatisch gebeurt.

De voordelen van een Pellet CV Ketel

Pellet CV ketels verwarmen naast de CV radiatoren ook het warmwatersysteem. Het verwarmen van de CV radiatoren met een pelletboiler gaat op een bijzonder eenvoudige manier. Er is geen ingewikkeld installatieproces voor nodig, de pelletboiler wordt direct aan de verwarmingsbuizen aangesloten. Ook het verwarmen van het warmwatersysteem voor o.a. douchen is mogelijk met een pellet CV ketel. Er zijn wel enkele extra producten nodig zoals een buffervat, expansievat en drukventielen.

Laten we eens kijken naar de 7 belangrijkste voordelen om over te schakelen op een Pellet CV Ketel:

1. Lagere energierekening
Fossiele brandstoffen en andere energiebronnen zijn onderhevig aan prijsschommelingen en andere onvoorspelbare risico's. We leven nu in een tijd waar dit ruimschoots aan de orde is, de gas en elektriciteitsprijzen zijn in tijden nog niet zo hoog geweest. Er dreigt zelfs een energiecrisis. De houtvoorziening is in veel delen van de wereld stabiel en minder onderhevig aan deze risico's. De prijs van hout is niet gekoppeld aan de olie- of gasprijzen. Door van tevoren een berekening te maken van de hoeveelheid pellets je denk te gaan gebruiken en deze vervolgens in bulk aan te schaffen, weet je wat je in de winter aan energiekosten kwijt bent. Geen verassingen achteraf, tenzij er een extreem koude winter gaat komen. In de regel wordt er 50- tot 75% bespaard op je energierekening als je overgaat van verwarmen op gas naar pellets. Met de huidige energieprijzen kan de besparing oplopen tot wel 90%! 

2. Energie-efficiëntie
Houtpellets zijn een uiterst efficiënte verwarmingsbrandstofbron. De pellets zelf bevatten weinig tot geen vocht of as, vergeleken met andere op hout gebaseerde brandstofbronnen zoals hout of houtsnippers. Met een pelletkachel wordt bijna 100% van de pellets omgezet in warmte-energie met zeer weinig restafval.

3. Duurzaam
Fossiele brandstoffen zoals olie en aardgas hebben een beperkte voorraad, bij houtpellets spreken we van een hernieuwbare warmtebron. Het Pellet Fuels Institute in de Verenigde Staten heeft houtpellets erkend als duurzame en klimaatvriendelijke warmtebron omdat veel pellets afkomstig zijn van afvalhout en bomen altijd opnieuw gepland kunnen worden. Pellets worden vaak samengesteld van bijproducten van de hout- en papierindustrie, zoals houtsnippers en zaagsel. Ook tijdens bosbeheer komt veel afvalhout vrij doordat zieke of oude bomen worden gekapt. Het voordeel is hier dat zelfs de kleine takken worden meegenomen om te worden verwerkt tot pellets. 

4. Lagere emissies
Het verbranden van houtpellets veroorzaakt veel minder emissie-uitstoot dan het verbranden van fossiele brandstoffen. De uitstoot van fijnstof bij pellets is extreem laag, net als de uitstoot van koolstofdioxide. Doordat dit jaar zal het gebruik van houtpellets een vlucht heeft genomen zal er miljoenen tonnen aan kooldioxide-uitstoot bespaard worden.

5. Gebruiksvriendelijk
Een Pellet CV Ketel is gemakkelijk te gebruiken en de pellets zijn op het internet gewoon te bestellen. Ze zijn ook verkrijgbaar in zakken van 20 kilo bij de meeste tuincentra of bouwmarkten. Veel houtpelletkachels hebben een vaste trechter waarmee het vullen van de buffer een makkelijke klus is. Op veel modellen houtpelletkachels kun je voldoende pellets laden om twee tot drie dagen vooruit te kunnen. Dit in tegenstelling tot een houtkachel, die constant moet worden geladen en bewaakt. Pelletkachels zijn ook gemakkelijker schoon te maken dan houtkachels. Veel moderne pelletkachels hebben technologisch geavanceerde functies en kunnen zelfs worden geleverd met een afstandsbediening of smartphone-app om ze op afstand te bedienen. Verder werkt een Pellet CV Ketel volledig automatisch.

6. CO2 neutraal
Bijna iedere vorm van verwarming geeft koolstofdioxide af in de lucht, wat bijdraagt aan het broeikaseffect en de klimaatverandering. Wanneer je houtpellets verbrandt, is de hoeveelheid CO2 die in dit proces wordt uitgestoten, hetzelfde als wat de boom absorbeert terwijl deze groeit. Daarom is het verbranden van houtpellets een CO2-neutrale activiteit.  

7. Ondersteunt de economie en werkgelegenheid
Het gebruik van houtpellets ondersteunt de binnenlandse economie en de pelletindustrie. Het zorgt ervoor dat er banen beschikbaar zijn voor degenen die de houtpellets produceren, verpakken, leveren en voor de mensen die de houtpelletkachels produceren en onderhouden. Het draagt bij aan een industrie die schonere energie levert en onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen vermindert.

Kies de juiste pelletketel voor jouw woonruimte

Om het juiste vermogen van een pelletketel te bepalen zijn er meerdere factoren waar je rekening mee moet houden. Denk dan vooral aan de isolatiewaarde, aantal ramen en deuren en de hoogte van het plafond van de ruimtes die je wilt gaan verwarmen. Daarom is het handig om een vuistregel te hanteren voor het bepalen van de juiste pellet cv ketel. Zo kun je onderstaand overzicht als globale berekening van het benodigde vermogen aanhouden:

Voorbeeld van berekening
Een gebouw van 1978 met oppervlakte van 150m2.
Berekening: 150m2 x 0,09 KW/m2 = 13,5 KW.
Kies nu de Pelletketel met het juiste totaal vermogen van rond de 13,5 KW.

Een andere mogelijkheid om het juiste vermogen te berekenen is uit te gaan van de totale m³ inhoud van de te verwarmen ruimtes. Je gaat uit van de volgende waarde (Watt) per m³ inhoud bij je woning.

Het installeren van een pelletketel

Het is geen probleem om zelf een van onze pelletketels te installeren, mits u natuurlijk beetje handig bent. Naast handigheid voor het plaatsen van de pelletketel en aanleggen van een goed rookkanaal wat voldoet aan de gestelde eisen komt er ook kennis bij kijken voor het aansluiten van het verwarmingscircuit en eventueel sanitair tapwater voorzieningen. Heb je hiervan niet de juiste kennis of twijfel je over bepaalde zaken, dan adviseren we nadrukkelijk om dit uit te besteden aan iemand die dat heeft. Wij kunnen je altijd bijstaan met de juiste informatie voor het installeren van het rookkanaal en pelletkachel. Waar ook wij niet de volledige kennis van hebben is het aansluiten van het water gedeelte. Wanneer wij een pelletketel installeren doen we ook uitsluitend het aanleggen van het rookkanaal en installeren van de pelletketel zelf, dus geen water aansluitingen. We hebben hier globaal verstand van en kunnen de informatie die wij hierover hebben met u delen, maar voor specifieke installaties moeten we je doorverwijzen naar een loodgieter of installateur bij je in de regio.

Heb je hier hulp bij nodig of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op of bel ons op 040-2826082.

Pelletkachelkiezen.nl is toonaangevende leverancier van Pelletkachels in Nederland