opc_loader

Pellet Cv Ketels

Pellet Cv Ketels van Pelletkachelkiezen.nl zijn krachtig, betrouwbaar en zuinig in verbruik. Het omschakelen van uw aardgas Cv ketel systeem, olie of gas ketel naar een nieuwe Pellet Cv Ketel installatie betaald zich in korte tijd terug. Pelletketels met cv werken compleet automatisch van temperatuur instelling t/m de reiniging van het complete systeem. De gehele regeling en bediening gebeurt dus allemaal op het controle paneel. Of u nu uw complete woning, appartement, winkel of kantoor wilt verwarmen of alleen kiest voor het verwarmen van een zwembad, vloerverwarming of radiator systeem met een Pellet Cv Ketel bespaart u op uw energiekosten.

Wij adviseren altijd het gebruik van een buffervat samen met een pellet cv ketel. Omdat men oa hierdoor ongeveer volgens berekeningen van producenten gemiddeld 30 % aan pellets bespaart tov wanneer er geen gebruik wordt gemaakt van een hygiëneboiler. Op deze manier wordt tevenst het continu moduleren van de pellet cv ketel tegen gegaan. Ook wordt het rendement verhoogt van uw pellet cv ketel in combinatie met een hygiëneboiler. Doordat u in het buffervat een reserve aan energie opbouwt kan u hiermee een langere tijd overbruggen en grote temperatuursverschillen opvangen.

Artikel 1 tot 9 (van de 9 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 9 (van de 9 artikelen). Resultaat:1

Niet alleen verwarming maar ook warm water

Pellet Cv Ketels verwarmen naast de Cv radiatoren ook het warm drinkwater systeem. Het verwarmen van de Cv radiatoren met een Pellet Cv Ketel gaat op een zeer eenvoudig en gemakkelijk manier. Er is geen ingewikkelde installatie proces voor nodig, de pellet Cv Ketel wordt direct aan de verwarmingsbuizen aangesloten. Ook het verwarmen van het warm watersysteem wat u nodig heeft voor douchen is mogelijk met een een Pellet Cv Ketel. Alleen heeft u dan wel extra producten nodig zoals oa een buffervat, expansievat en drukventielen.

Opgeslagen warmte

Door een voorraad buffervat aan te sluiten op een Pellet Cv Ketel wordt de warmte die vrijkomt opgeslagen. Op deze manier creëert men een warm water opslag systeem wat pa na vraag afgegeven wordt aan het verwarming of drinkwater systeem. Op deze manier gaat u nog efficiënter om met energie en milieu wat resulteert in een lagere energierekening. Daarbij wordt u gesteund door de Nederlandse Overheid die een subsidie regeling van minimaal €3200,00 heeft uitgeroepen op de aanschaf van een Pellet Cv Ketel.

Kies de juiste Kw pelletketel om uw woonruimte te verwarmen!

Om exact het juiste vermogen van een pelletketel te bepalen is moeilijk, deze is namelijk afhankelijk van meerdere factoren. Denk dan vooral aan de isolatie waarde van uw gebouw en het aantal ramen en deuren die een gebouw heeft. Daarom is het handig om een vuistregel te hanteren voor het bepalen van de juiste pelletketel. Zo kunt u onderstaand overzicht als globale berekening van het benodigde vermogen aanhouden.

  • Gebouwen voor 1958 ca 0,16Kw/m2.
  • Gebouwen van 1959 tot 1968 ca 0,15Kw/m2
  • Gebouwen van 1969 tot 1973 ca 0,13Kw/m2
  • Gebouwen van 1974 tot 1977 ca 0,10Kw/m2
  • Gebouwen van 1978 tot 1983 ca 0,09Kw/m2
  • Gebouwen van 1984 tot 1994 ca 0,07Kw/m2
  • Gebouwen van 1995 tot 2017 ca 0,06Kw/m2

Voorbeeld van berekening:
Een gebouw van 1978 met oppervlakte van 150m2.
Berekening 150m2 x 0,09Kw/m2 = 13,5Kw
Kies nu de Pelletketel met het juiste totaal vermogen van rond de 13,5Kw

Voor iedereen is vanaf nu mogelijk om energie te besparen met een Pelletketel via het Nationaal Energiebespaarfonds

Ook overtuigd na het lezen van alle informatie dat u een Pelletketel wilt aanschaffen maar is het financieel helaas niet haalbaar op dit moment voor u! Dan is er toch de mogelijkheid om via het Nationaal Energiebespaarfonds in het bezit te komen van een Pelletketel en op deze manier 50-70% te besparen op uw energiekosten. Lees alles over het financieren van een Biomassaketel