opc_loader

Pelletkachels

Pelletkachels

Bij pelletkachels denken mensen vaak aan een openhaard, maar pelletkachels zijn eigenlijk niet te vergelijken met een openhaard. In de kachel wordt namelijk geen houtblokken gestookt, zoals met een traditioneel haardvuur. In deze kachel worden zogenaamde houtpellets gestookt. Houtpellets zijn overblijfselen en samengeperst zaagsel uit de bosbouw. Het verbruik van deze pellets is afhankelijk van het soort kachel dat u uitzoekt en de ruimte die verwarmt dient te worden. Deze kachels op pellets hebben altijd het laagste verbruik. U behaalt dankzij de goede isolatie al snel een rendement van 85%.

Alle pelletkachels zijn in de kleuren Zwart, Rood en Wit leverbaar.

Artikel 1 tot 54 (van de 54 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 54 (van de 54 artikelen). Resultaat:1

Besparen op uw stookkosten met pelletkachels

Pelletkachels helpen u om flink op uw energiekosten te besparen. Als u uw energierekening erbij neemt dan ziet u al snel dat aardgas, olie of andere grondstof de grootste kostenpost is. Als u 30-50% wilt besparen op uw stookkosten dan kan een pelletkachel een slimme investering zijn. Afhankelijk van het model kachel dat u uitzoekt, kunt u de investering al binnen 2-3 jaar terugverdienen. De warmte die door de kachel verspreid wordt door middel van de ventilator verwarmt door de gehele ruimte en andere aan een gesloten ruimtes. Zelfs als u deuren van andere ruimtes openzet worden deze verwarmt. Daarnaast bent u ook zeer milieuvriendelijk bezig omdat een pellets die gebruikt worden voor de verbranding CO² neutraal zijn. Er worden geen schadelijk gassen verspreid. De pelletkachel is dus perfect voor iedereen die geld wil besparen en bezig wil zijn met het milieu.


Merken pelletkachels
Pelletkachelkiezen.nl is dealer van bekende Italiaanse merken. Neem als voorbeeld EuroAlpi, Punto Fuoco, Fair en Ambiente & Calore. Bij al deze pelletkachel merken staan garantie en service hoog in het vaandel. Met een uitgebreide garantie en service als er iets kapot gaat, behoren deze kachels tot de meest luxe kachels van dit moment. De meeste Italiaanse kwaliteitsmerken hebben een modern design qua vormgeving. Zelfs voor de meest moderne woonkamers vindt men wel een passende pelletkachel in ons assortiment. Door een groot gedeelte van uw ruimte warm te stoken bespaart u al snel 30-50% op uw gasverbruik. Daarnaast heeft u ook de mogelijkheid om de kachel op CV aan te sluiten. Ook een hoog rendement en besparen op kosten? Bij ons koopt u een pelletkachel van topkwaliteit!


Waarom een pelletkachel kopen?
Statistieken hebben aangetoond dat de verwarmingskosten ongeveer een derde bedragen van de kosten van de energierekeningen van de meeste huizen. Daarom zijn mensen op zoek naar kostenbesparende en efficiënte manieren om warm te blijven. Een van deze alternatieven is de pelletkachel. Ze zien eruit als een conventionele houtkachel, maar werken net als een moderne oven. Hun populariteit kan worden gekoppeld aan de geweldige functies en kenmerken.


Pelletkachels zijn ontworpen om verdichte pellets als primaire brandstof te gebruiken. Hoewel sommige kachels andere soorten brandstof kunnen gebruiken, zoals maïs en houtsnippers, zijn premium pellets het aanbevolen type brandstof. Het gebruik van pellets maakt de kachel handiger dan de gewone kachel. Deze pellets zijn klaar voor gebruik, dus voorbereiding is niet nodig. Met pellets bespaart u kosten en tijd bij het kloven van hout. Het grote voordeel is dat een schone brandende kachel kan worden gegarandeerd, omdat deze kachels een hoge warmte-efficiëntie hebben en weinig luchtvervuiling. Volgens EPA kan de efficiëntie van de pelletkachel variëren van 70% tot 85%.