opc_loader
12,5 jaar ervaring
Milieuvriendelijk
Energiebesparend
Fysieke showroom
Gecertificeerde monteurs
Filters
Merk
Vermogen
Te verwarmen ruimte m³
Type
Model
Kanalisatie
Artikel 1 tot 43 (van de 43 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 43 (van de 43 artikelen). Resultaat:1

Pelletkachels

Bij pelletkachels denken mensen vaak aan een houtkachel of openhaard, maar pelletkachels zijn eigenlijk niet te vergelijken met een hout gestookte openhaard. In de pellet kachel worden namelijk geen houtblokken gestookt, zoals bij een traditioneel haardvuur. In de pelletkachels worden zogenaamde houtpellets gestookt. Houtpellets zijn overblijfselen(zaagsel) uit houtblokken wanneer deze gezaagd worden. Het zaagsel wordt samengeperst tot een houtpellet. Het verbruik van deze pellets is afhankelijk van het vermogen van de gekozen pellet kachel. Het vermogen van een pelletkachel is weer afhankelijk van wat(woning) en hoe groot(kamer) er verwarmt moet worden. Deze kachels op pellets hebben altijd het laagste verbruik in vergelijking met gas, olie of hout gestookte verwarmingssystemen. U behaalt bij een goede isolatie al snel een rendement van 92%.

Besparen op uw stookkosten met pelletkachels

Pelletkachels helpen u om flink op uw energiekosten te besparen. Als u uw energierekening erbij neemt dan ziet u al snel dat aardgas, olie of andere grondstof de grootste kostenpost is. Als u 30-50% wilt besparen op uw stookkosten dan kan een pelletkachel een slimme investering zijn. Afhankelijk van het model kachel dat u uitzoekt, kunt u de investering al binnen 2-3 jaar terugverdienen. De warmte die door de kachel verspreid wordt door middel van de ventilator verwarmt door de gehele ruimte en andere aan een gesloten ruimtes. Zelfs als u deuren van andere ruimtes openzet worden deze verwarmt. Daarnaast bent u ook zeer milieuvriendelijk bezig omdat een pellets die gebruikt worden voor de verbranding CO² neutraal zijn. Er worden geen schadelijk gassen verspreid. De pelletkachel is dus perfect voor iedereen die geld wil besparen en bezig wil zijn met het milieu.

Waarom een pelletkachel kopen?

Statistieken hebben aangetoond dat de verwarmingskosten ongeveer een derde bedragen van de kosten van de energierekeningen van de meeste huizen. Daarom zijn mensen op zoek naar kostenbesparende en efficiënte manieren om warm te blijven. Een van deze alternatieven is de pelletkachel. Ze zien eruit als een conventionele houtkachel, maar werken net als een modern verwarmingssysteem. Hun populariteit kan worden gekoppeld aan de geweldige functies en kenmerken. De warme lucht wordt d.m.v. ventilator de ruimte ingeblazen waardoor deze verwarmd wordt. Via een ingebouwde thermostaat kan u de gewenste temperatuur ingeven waarna de pelletkachel de woning verwarmt tot deze temperatuur.

De juiste pellets als brandstof in de pelletkachel

Pelletkachels zijn ontworpen om verdichte pellets als primaire brandstof te gebruiken. Hoewel sommige kachels andere soorten brandstof kunnen gebruiken, zoals maïs en houtsnippers, zijn premium pellets het aanbevolen type brandstof. Het gebruik van pellets maakt de kachel handiger dan de gewone kachel. Deze pellets zijn klaar voor gebruik, dus voorbereiding is niet nodig. Met pellets bespaart u kosten en tijd bij het kloven van hout. Het grote voordeel is dat een schone brandende kachel kan worden gegarandeerd, omdat deze kachels een hoge warmte-efficiëntie hebben en weinig luchtvervuiling. Volgens EPA kan de efficiëntie van de pelletkachel variëren van 70% tot 92%.