opc_loader

Werking

Hoe werkt nu een pelletkachel? Dit is eigenlijk zeer eenvoudig. In de kachel worden pellets(ook wel houtkorels genoemd) automatisch verbrandt. Dit is dus anders dan bij een traditionele houtkachel, Waar jezelf iedere keer een houtblok op moet gooien voordat het vuur uitgaat. Pellets worden gemaakt van gedroogd samen geperst hout, Vroeger was dit afval hout uit de zagerijen maar tegenwoordig worden deze houtpellets gewoon geproduceerd uit nieuw hout. Door de volledige automatisch geregelde verbranding hebben pelletkachels een veel hoger rendenment dat een houtkachel of openhaard. Daarnaast is de verbranding vele malen schoner wat resulteert in een beter milieu met een lage Co2 uitstoot.

Kwaliteit pelletkachel

Pelletkachelkiezen verkoopt uitsluitend de originele Italiaanse pelletkachels. Deze hebben een rendement van minimaal 94%! Dit houdt in dat 94% van de verbranding omgezet wordt in warmte waarmee je de ruimte verwarmt. Dus maar 10% van de verbrande houtkorrels gaat verloren door de schoorsteen. Bij houtkachels is dit geheel anders, deze hebben namelijk vaak maar een rendement van 80% of iets meer.

Het functioneren

De pellets worden automatisch vanuit de voorraad tank d.m.v. een wortel schroef naar het branderbakje getransporteerd. De hoeveelheid houtpellets die iedere keer in het branderbakje terecht komt wordt vooraf ingesteld, Hierna worden de pellets automatisch door een gloeispiraal ontbrandt. Naar gelang het vermogen van de kachel en de gewenste warmte die je wilt wordt er de hoeveelheid pellets ingesteld. Samen met de hoeveelheid pellets wordt ook de luchttoevoer automatisch geregeld. Want voor een zo'n schoonmogelijke verbranding met een optimaal rendement is er een nauwe samenhang tussen hoeveelheid pellets en lucht nodig. Naast de rookgas ventilator die de rook door het afvoerkanaal naar buiten blaast beschikken de meeste pelletkachels ook over een ruimte ventilator. Deze blaast de warme lucht de ruimte in die verwarmt moet worden. Alles gebeurt bij een pelletkachel automatisch, je kan dit natuurlijk wel zelf regelen door het instellen van het gewenste vermogen(hoeveelheid warmte) en temperatuur. Door een simpele druk op een knopje ontsteekt de kachel en ook weer door een druk op vaak hetzelfde knopje gaat de kachel vanzelf uit. Naast deze standaard functies heeft een pelletkachel nog veel meer mogelijkheden. Hiermee laten we je graag kennis maken in onze showroom.

Waarom kiezen voor een pelletkachel i.p.v. houtkachel

  • Zeer hoog rendement van verwarmen.
  • Volledige automatische werking.
  • Gemak, geen gesjouw met houtblokken of het hakken van hout voor in de kachel.
  • Zeer schoon in vergelijking met houtkachel.