opc_loader

Menu

12,5 jaar ervaring
Milieuvriendelijk
Energiebesparend
Fysieke showroom
Gecertificeerde monteurs

Installatie pelletkachel

Wanneer je overgaat tot de aanschaf van een pelletkachel kan men ervoor kiezen om de installatie in eigen beheer te doen of door ons te laten monteren. Kiest u voor ons dan bent u verzekerd dat de installatie gebeurt op een veilige manier volgens de richtlijnen van de brancheorganisatie. Daarbij maken wij enkel gebruik van het juiste aansluit materiaal wat nodig is voor een goede werking van de pelletkachel.

Kiest u voor eigen installatie dan kunnen we de pelletkachel laten bezorgen bij u. Hiervoor rekenen wij binnen Nederland €55,00 en in België €70,00

Montage door Pelletkachelkiezen.nl

De prijzen die wij hanteren voor installatie zijn mede afhankelijk van je woonplaats en de huidige situatie. De huidige situatie bepaalt namelijk hoeveel werk het is om de pelletkachel aan te sluiten en welke afvoer materialen daarvoor nodig zijn.

In de totaalprijs van installatie is het volgende inbegrepen

 • Arbeidsloon
 • Afvoer materiaal (Wij sluiten geen pelletkachels aan met bestaand of ander materiaal dan aangeboden door Pelletkachelkiezen)
 • Het boren van een gat voor de kachelpijp doorgang. (Het boren van een gat door het plafond of betonnen muur is niet inbegrepen. Hiervoor werken wij  in onze regio samen met een gecertificeerd betonboorbedrijf die dit doet zonder stof.)
 • 1 zak pellets
 • Het in werking stellen van de pelletkachel. Deze werkt als de monteurs weggaan.
 • Het afvoeren van verpakkingsmateriaal en overige. (hierbij is niet inbegrepen het afvoeren van een kachel)

Niet inbegrepen is het aansluiten van een Cv pelletkachel of ketel op het aansluiten van verwarming of waterleidingen

Waar moet u als klant voor zorgen voordat de pelletkachel geïnstalleerd kan worden.

 • Er moet voldoende ruimte(vrije) aanwezig zijn om de pelletkachel goed en veilig te kunnen monteren.
 • De bedrijfswagen van Pelletkachelkiezen moet bij de plaats(woning) geparkeerd kunnen worden.
 • Er moet een stopcontact aanwezig zijn voor het functioneren van de pelletkachel.
 • De vloer moet beschermd of afgedekt worden. Wij zijn niet aansprakelijk voor eventuele beschadigingen van de vloer die ontstaan door een pelletkachel op zijn plaats te zetten.
 • Wanneer de monteur van Pelletkachelkiezen(Outdoor Tuinidee bv) een gat moet boren voor het rookkanaal. Dan is deze of wij van Outdoor Tuinidee bv niet aansprakelijk voor eventuele ontstane schade. Denk hierbij o.a. doorboren van water of elektriciteit leidingen. Het beschadigen van een gestucte muur ect.
 • Afwerking van muren of vloeren na installatie van pelletkachel.

Na installatie pelletkachel kan je als klant direct met de monteur(s) afrekenen. Na installatie zal de monteur eventueel extra aansluitmateriaal in rekening brengen. Natuurlijk als er minder materiaal gebruikt is als vooraf opgegeven wordt deze ook in mindering gebracht door de monteur. Het kan voorkomen wanneer er meer werk heeft plaats gevonden dan vooraf rekening mee gehouden is. Dat de monteur hiervoor achteraf extra uren in rekening brengt tegen €65,00 per uur. Betalen kan zowel contant als per Pin. Bij gebruik van Pin moet je rekening houden dat het Pin limiet voldoende is.