opc_loader

Pellets

Pellets zijn de brandstof van de pelletkachel. Als u ze ziet dan ziet u eigenlijk samengeperst schoon hout. Deze stukjes hout vormen samen een soort houten pinnetjes. Voor het maken van pellets komen geen andere producten aan te pas het gaat hier om puur hout. In het hout wordt geen extra CO2 opgenomen, omdat de stoffen die in de pellets zitten gewoon alleen de co2 is die de boom heeft opgenomen tijdens zijn groei. Een pellet is dus eigenlijk een puur natuurlijk product en is een stuk minder schadelijk vergeleken met andere brandstoffen. Vooral als u een pelletkachel aansluit op de CV installatie dan bespaart u al snel op CO2 uitstoot en natuurlijk op gaskosten. Een pellet is tenslotte een stuk voordeliger dan een m3 gas.

Artikel 1 tot 1 (van de 1 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 1 (van de 1 artikelen). Resultaat:1

Hoe ontstaan pellets?

Pellets worden niet geproduceerd en bij de productie wordt dus niet de natuur belast zoals met andere brandstoffen. De houten staafjes ontstaan namelijk als restafval in bossen. Regelmatig worden er oude of zieke bomen in de natuur gekapt om plaats te maken voor nieuwe bomen. Bij dit proces ontstaat er restafval en dit afvalhout wordt in de natuur gedroogd. Door de natuur zijn gang te laten gaan worden de pellets CO2 neutraal gedroogd, waardoor de natuur niet belast wordt. Nadat het hout gedroogd is worden ze gemalen en uiteindelijk geplet tot de pellets die u gebruikt in de pelletkachel.

Waarom pellets als brandstof gebruiken?

Van alle brandstoffen die er op dit moment zijn is pellets de meest zuivere. Door de manier waarop het hout wordt samengeperst kan u genieten van een constante warmtebron. De kwaliteit en het vermogen om een kamer te verwarmen is met pellets een stuk hoger vergeleken met een openhaard. Nog fijner is natuurlijk dat u met een pelletkachel een eenvoudig rookkanaal nodig heeft. U bespaart zo veel geld en u kan zelf de aansluiting van uw eigen pelletkachel regelen. Doordat het zo’n effectieve brandstof is zien we het als een snelgroeiende brandstof in Europa. Na verwachting zal de productie de komende jaren verdubbelen en verbranden we in 2020 100 miljoen ton pellets in plaats van gas.