opc_loader

Menu

12,5 jaar ervaring
Milieuvriendelijk
Energiebesparend
Fysieke showroom
Gecertificeerde monteurs

Pelletkachel Pasubio 6,2kW

Artikelnr: 10000005

Kleur

Extra

Rookkanaal materiaal

2.938,00

Of betaal in termijnen vanaf 97,93 p/m. Meer info

Heb je vragen over dit product?

Hierom bestel je bij Pelletkachelkiezen.nl:

  • Persoonlijk advies
  • Artikelen te bezichtigen in onze showroom
  • Diverse veilige betaalmethoden
  • 14 dagen bedenktijd
  • 100% veilig bestellen
Merk
Euroalpi
Vermogen
8-10 kw
Te verwarmen ruimte m³
tot 200
Type
Vrijstaand
Model
Rond

Pelletkachel Pasubio 6,2 kW Euroalpi

De Euroalpi Pasubio pelletkachel is made in Italy en heeft een vermogen van 6,2 kW wat geschikt is voor ruimte van 70m². De Euroalpi Pasubio pelletkachel heeft oa een compleet rvs-brandkamer en branderpot die zeer gemakkelijk schoon te maken zijn, doordat je niets los hoeft te schroeven. Pelletkachel Pasubio heeft een rendement van minimaal 92,49% met een zeer lage fijnstof uitstoot van 12,9mg/m³. Dit zijn belangrijke kernwaarden voor Euroalpi t.o.v. het milieu en energie verbruik van een pelletkachel. Euroalpi adviseert voor pelletkachel Pasubio type EnplusA1 pellet korrel voor een optimale verbranding met de minste reststoffen.

Kies de juiste Pelletkachel Pasubio 6,2 kW

Het is zeer belangrijk om de juiste pelletkachel te kiezen bij de inhoud(m³) van de (woon)ruimte. De te verwarmen ruimte moet passen bij de pelletkachel om zodoende de perfecte warmte te verkrijgen, niet te warm en niet te koud. Pelletkachel Pasubio 6,2 kW is geschikt voor een ruimte met een maximale inhoud van 177m³. Mocht een pelletkachel te groot (KW) zijn voor de benodigde ruimte dan is het advies van Euroalpi om de zuurstof(lucht) van buiten aan te zuigen d.m.v. een externe luchttoevoer.

Pelletkachel Pasubio 6,2 kW is zeer geschikt om in een woonruimte, kantoor, chalet, stacaravan, appartement, serre, veranda of showroom te plaatsen met een oppervlakte van ongeveer 70m²

Pelletkachel Pasubio 6,2 kW belangrijke voordelen:

Dubbelwandige pelletkachel, dus ook convectie warmte
Thermostaat instelbaar met 4x dag / week programma
Temperatuursensor
Uitneembaar Rvs binnenwerk en branderpot voor makkelijk schoonmaak
Hoger rendement door Rvs vuurkorf met beluchtingsopeningen
Mogelijkheid voor aromatherapie met ingebouwde reservoir
Schoonruitsysteem
Geruisloze dubbel gelagerde ventilator(<40dBA)
Multifunctioneel display (En/Du)
Tiptoets bediening voor temperatuur en pellettoevoer
Min 92,5% rendement en <13%CO
Optie: Afstandsbediening & GSM module

Pelletkachel Pasubio 6,2 kW specificaties:

Vermogen: 6,82KW
Inhoud benodigde ruimte: max 177m³
Voeding: 150-380w / 230v
Rendement: 92,49 %
Stofemissie: 12,9 mg/m³
Afmeting (hxbxd): 928/941x560x530mm
Tank inhoud: 17 kg
Pelletverbruik: 0,7-1,4 kg/uur
Brandduur: 12-24 uur
Pellet diameter: ENplusA1 Ø 6 mm
Rookkanaal uitgang: Ø 80 mm
Externe luchttoevoer(zuurstof): Ø 48 mm
Gewicht: 104 kg
Garantie: 2 jaar
Certificering: CE, TUV, BAFA, 15aB-VG, EN-14785

Levering pelletkachel

Je kan pelletkachel Pasubio 6,2 kW op verschillende manieren thuis krijgen. Zo kan je ervoor kiezen om deze na bestelling op afspraak bij ons op te halen. Maar het is ook mogelijk deze door Pelletkachelkiezen te laten bezorgen. Wij regelen dit met transportbedrijf Thijs logistiek, zij halen de kachel bij ons op en leveren hem de volgende dag bij je thuis af. Informeer naar de kosten die daarvoor gerekend worden. Ook is het mogelijk dat Pelletkachelkiezen bij je thuis de complete installatie verzorgt. Wij maken hiervoor graag een passende offerte.

Contact gegevens:
Pelletkachelkiezen.nl
Wolfshoek 1a
5511KH Knegsel
Tel: (+31) 0403031016
Email info@pelletkachelkiezen.nl

Klik voor de openingstijden

Instructies voor het installeren van de rookgasafvoer voor Pelletkachel Pasubio 7KW. Er bestaan diverse mogelijkheden voor het installeren van het rookgasafvoer kanaal voor een pelletkachel.

Rookkanaal tegen binnen of buiten gevel:

De beste installatie mogelijkheid is om het rookkanaal langs de binnen of buiten gevel 2m omhoog te monteren. Wanneer u ervoor kiest om het rookgas afvoerkanaal direct aan de achterkant op de Pasubio pelletkachel aan te sluiten en langs de binnen muur omhoog te gaan monteert u aan de uitgang van de pelletkachel een enkelwandig T-stuk van Ø 80mm. Hierop sluit u 2 m enkelwandige buis waarop aan de bovenzijde een enkelwandige bocht wordt gemonteerd. Daarna gaat u met een dubbelwandige muurdoorvoer door de muur naar buiten waarop u aan de buitenkant een regenkap of trekkap monteert. Wij raden een roosterkap af omdat die vol met reststoffen komt te zitten en daardoor verstopt raakt. Wanneer u kiest om direct vanuit de pelletkachel Pasubio naar buiten te gaan dan monteert u eerst een dubbelwandige muurdoorvoer aan de pelletkachel uitgang waar u mee door de muur gaat en dan een dubbelwandig T-stuk. Ook moet u dan 2 m dubbelwandige buizen monteren op het T-stuk en als laatste weer de trekkap of regenhoed. 

Het voordeel wanneer u voor montage binnen kiest is dat u nog van de stralingswarmte geniet die de enkelwandige buizen afgeven. En ook het montage materiaal zal iets voordeliger uitvallen omdat dubbelwandig materiaal duurder is dan het enkelwandige. Kwalitatief gezien maakt geen van deze 2 montage mogelijkheden iets uit.

Direct aansluiten op bestaande schoorsteen:

Mocht u al in het bezit zijn van een schoorsteen of rookkanaal dan is het geen enkel probleem om Pelletkachel Pasubio 7KW hierop aan te sluiten. Het is alleen belangrijk dat u zeker weet dat de schoorsteen nog goedgekeurd is en geen lekkage's heeft. Wanneer dit wel het geval is of u twijfelt is het altijd aan te raden om in de bestaande gemetselde schoorsteen een flexibele Rvs pijp van Ø 80mm in te laten trekken. Zo stookt u toch altijd op een veilige en gezonde manier uw pelletkachel.

Direct naar buiten zonder omhoog te gaan:

Een montage die wij niet adviseren is om rechtstreeks vanuit de Pasubio pelletkachel naar buiten te gaan met een dubbelwandige muurdoorvoer en niet te kiezen om dan omhoog te gaan. Het risico is vrij groot dat wanneer bij slecht weer of storing aan de pelletkachel de uitlaatgassen direct terug de pelletkachel en dus de woonruimte in komen, wat slecht is voor uw gezondheid.

Pelletkachelkiezen.nl biedt u de mogelijkheid om de Pelletkachel Pasubio 7KW door ervaren personeel aan te laten sluiten en in werking te stellen. Het montage team van Pelletkachelkiezen.nl is heeft bij Euroalpi een uitgebreide technische cursus gehad om iedere Euroalpi pelletkachel juist en vakkundig te installeren. Daarnaast biedt Pelletkachelkiezen.nl u een jaarlijks onderhoudscontract aan zodat ieder jaar uw Pasubio pelletkachel goed is schoongemaakt en weer op de juiste manier werkt.

Pelletkachel Pasubio 7KW 

Laatst bekeken items