opc_loader

Menu

12,5 jaar ervaring
Milieuvriendelijk
Energiebesparend
Fysieke showroom
Gecertificeerde monteurs

Cervino 6,2kW

Artikelnr: 10000007

Kleur

Extra

Rookkanaal materiaal

2.146,00

Of betaal in termijnen vanaf 71,53 p/m. Meer info

Heb je vragen over dit product?

Hierom bestel je bij Pelletkachelkiezen.nl:

 • Persoonlijk advies
 • Artikelen te bezichtigen in onze showroom
 • Diverse veilige betaalmethoden
 • 14 dagen bedenktijd
 • 100% veilig bestellen
Merk
Euroalpi
Vermogen
8-10 kw
Te verwarmen ruimte m³
tot 200
Type
Vrijstaand
Model
Normaal

Cervino 6,2kW Euroalpi

De Euroalpi Cervino pelletkachel is made in Italy en heeft een vermogen van 6,2 kW wat geschikt is voor ruimte van 70m². De Euroalpi Cervino pelletkachels die brand op pellets heeft oa een compleet Rvs brandkamer en branderpot die zeer gemakkelijk schoon te maken zijn, doordat u niks los hoeft te schroeven. Pellet kachel Cervino heeft een rendement van minimaal 92,49% met een zeer lage fijnstof uitstoot van 12,9mg/m³. Dit zijn belangrijke kernwaarden voor Euroalpi t.o.v. het milieu en energie verbruik van een kachel. Euroalpi adviseert voor pelletkachel Cervino type EnplusA1 pellet korrel voor een optimale verbranding met de minste reststoffen.

Kies het juiste model Cervino 6,2kW

Het is zeer belangrijk om het juiste model te kiezen bij de inhoud (m³) van de (woon)ruimte. De te verwarmen ruimte moet passen bij de pelletkachel om zodoende de perfecte warmte te verkrijgen, niet te warm en niet te koud. Het model Cervino 6,2 kW is geschikt voor een ruimte met een maximale inhoud van 177m³. Mocht een kachel met pellets als brandstof te groot (KW) zijn voor de benodigde ruimte dan is het advies van Euroalpi om de zuurstof(lucht) van buiten aan te zuigen d.m.v. een externe luchttoevoer.

Zuivere Lucht met de Cervino

Cervino model is voorzien van een soortement luchtbevochtiger. EuroAlpi heeft namelijk boven onder de afneembare afdekkap een Rvs waterschaaltje ingebouwd. Hier kan men water, etherische oliën of een aromatherapie in doen. Door de warmte verdampt dit en wordt het verspreid in de ruimte. Op deze manier wordt droge lucht voorkomen en heeft men minder last van astma, droge luchtwegen, hoofdpijn of andere aandoeningen en allergieën.

Cervino voor ieder type woning

Niet iedere product is geschikt voor ieder type woning. Maar pellet kachel Cervino kan daar en tegen in iedere woning geplaatst worden. Doordat deze pelletkachelCervino is voorzien van een externe lucht aansluiting aan de achterzijde is er op deze manier sprake van een gesloten toestel. Hierdoor is de Cervino ook te gebruiken in zogenaamde passieve woningen. Met passieve woningen worden WTW-woningen bedoeld en woningen die last hebben van een onderdruksituatie. Met de pelletkachel Cervino van EuroAlpi behoort het tot het verleden dat in deze woningen geen pellet kachel te plaatsen is. De externe luchttoevoer zuigt namelijk verse lucht van buiten aan waardoor de problemen met reuk en onderdruk in dit type woningen zijn opgelost.

Cervino 6,2 kW is zeer geschikt om in een woonruimte, kantoor, chalet, stacaravan, appartement, serre, veranda of showroom te plaatsen met een oppervlakte van ongeveer 70m²

Cervino 6,2 kW belangrijke voordelen:

 • Dubbelwandige pelletkachel, dus ook convectie warmte
 • Thermostaat instelbaar met 4x dag / week programma
 • Temperatuursensor
 • Uitneembaar Rvs binnenwerk en branderpot voor makkelijk schoonmaak
 • Hoger rendement door Rvs vuurkorf met beluchtingsopeningen
 • Mogelijkheid voor aromatherapie met ingebouwde reservoir
 • Schoonruitsysteem
 • Geruisloze dubbel gelagerde ventilator (<40dBA)
 • Multifunctioneel display (En/Du)
 • Tiptoets bediening voor temperatuur en pellettoevoer
 • Min 92,5% rendement en <13%CO
 • Optie: Afstandsbediening & GSM module

Cervino 6,2 kW specificaties:

 • Vermogen: 6,82 kW
 • Inhoud benodigde ruimte: max 177m³
 • Voeding: 150-380w / 230v
 • Rendement: 92,49 %
 • Stofemissie: 12,9 mg/m³
 • Afmeting (hxbxd): 903/955x490x480mm(zie tekening bij extra informatie)
 • Tank inhoud: 17 kg
 • Pelletverbruik: 0,7-1,4 kg/uur
 • Brandduur: 12-24 uur
 • Pellet diameter: ENplusA1 Ø 6 mm
 • Rookkanaal uitgang: Ø 80 mm
 • Externe luchttoevoer (zuurstof): Ø 48 mm
 • Gewicht: 96 kg
 • Garantie: 2 jaar
 • Certificering: CE, TUV, BAFA, 15aB-VG, EN-14785

Levering pelletkachel

Je kan pelletkachel Cervino 6,2 kW op verschillende manieren thuis krijgen. Zo kan je ervoor kiezen om deze na bestelling op afspraak bij ons op te halen. Maar het is ook mogelijk deze door Pelletkachelkiezen te laten bezorgen. Wij regelen dit met transportbedrijf Thijs logistiek, zij halen de kachel bij ons op en leveren hem de volgende dag bij je thuis af. Informeer naar de kosten die daarvoor gerekend worden. Ook is het mogelijk dat Pelletkachelkiezen bij je thuis de complete installatie verzorgt. Wij maken hiervoor graag een passende offerte.

Contact gegevens:
Pelletkachelkiezen.nl
Wolfshoek 1a
5511KH Knegsel
Tel: (+31) 0403031016
Email info@pelletkachelkiezen.nl

Klik voor de openingstijden

Instructies voor het installeren van de rookgasafvoer voor Pelletkachel Cervino 7kW. Er bestaan diverse mogelijkheden voor het installeren van het rookgasafvoer kanaal voor een pelletkachel.

Rookkanaal tegen binnen of buiten gevel:

De beste installatie mogelijkheid is om het rookkanaal langs de binnen of buiten gevel 2m omhoog te monteren. Wanneer u ervoor kiest om het rookgas afvoerkanaal direct aan de achterkant op de Cervino pelletkachel aan te sluiten en langs de binnen muur omhoog te gaan monteert u aan de uitgang van de pelletkachel een enkelwandig T-stuk van Ø 80mm. Hierop sluit u 2 m enkelwandige buis waarop aan de bovenzijde een enkelwandige bocht wordt gemonteerd. Daarna gaat u met een dubbelwandige muurdoorvoer door de muur naar buiten waarop u aan de buitenkant een regenkap of trekkap monteert. Wij raden een roosterkap af omdat die vol met reststoffen komt te zitten en daardoor verstopt raakt. Wanneer u kiest om direct vanuit de pelletkachel Cervino naar buiten te gaan dan monteert u eerst een dubbelwandige muurdoorvoer aan de pelletkachel uitgang waar u mee door de muur gaat en dan een dubbelwandig T-stuk. Ook moet u dan 2 m dubbelwandige buizen monteren op het T-stuk en als laatste weer de trekkap of regenhoed. 

Het voordeel wanneer u voor montage binnen kiest is dat u nog van de stralingswarmte geniet die de enkelwandige buizen afgeven. En ook het montage materiaal zal iets voordeliger uitvallen omdat dubbelwandig materiaal duurder is dan het enkelwandige. Kwalitatief gezien maakt geen van deze 2 montage mogelijkheden iets uit.

Direct aansluiten op bestaande schoorsteen:

Mocht u al in het bezit zijn van een schoorsteen of rookkanaal dan is het geen enkel probleem om Pelletkachel Cervino 7kW hierop aan te sluiten. Het is alleen belangrijk dat u zeker weet dat de schoorsteen nog goedgekeurd is en geen lekkage's heeft. Wanneer dit wel het geval is of u twijfelt is het altijd aan te raden om in de bestaande gemetselde schoorsteen een flexibele Rvs pijp van Ø 80mm in te laten trekken. Zo stookt u toch altijd op een veilige en gezonde manier uw pelletkachel.

Direct naar buiten zonder omhoog te gaan:

Een montage die wij niet adviseren is om rechtstreeks vanuit de Cervino pelletkachel naar buiten te gaan met een dubbelwandige muurdoorvoer en niet te kiezen om dan omhoog te gaan. Het risico is vrij groot dat wanneer bij slecht weer of storing aan de pelletkachel de uitlaatgassen direct terug de pelletkachel en dus de woonruimte in komen, wat slecht is voor uw gezondheid.

Pelletkachelkiezen.nl biedt u de mogelijkheid om de Pelletkachel Cervino 7kW door ervaren personeel aan te laten sluiten en in werking te stellen. Het montage team van Pelletkachelkiezen.nl is heeft bij Euroalpi een uitgebreide technische cursus gehad om iedere Euroalpi pelletkachel juist en vakkundig te installeren. Daarnaast biedt Pelletkachelkiezen.nl u een jaarlijks onderhoudscontract aan zodat ieder jaar uw Cervino pelletkachel goed is schoongemaakt en weer op de juiste manier werkt.

Pelletkachel Cervino 7kW 

Laatst bekeken items
2.146,00