opc_loader

Menu

12,5 jaar ervaring
Milieuvriendelijk
Energiebesparend
Fysieke showroom
Gecertificeerde monteurs

Bio 80 7Kw

Hierom bestel je een pelletkachel bij Pelletkachelkiezen.nl:

pelletkachelkiezen webwinkelkeur logo
pelletkachelkiezen v icoon 100% veilig bestellen
pelletkachelkiezen v icoon Diverse veilige betaalmethoden pelletkachelkiezen betaalinformatie
pelletkachelkiezen v icoon 14 dagen bedenktijd om retourneren
pelletkachelkiezen v icoon 100% made in Italy 
pelletkachel uit italie

Kleur

Extra

Healthsystem

1.445,00

Of betaal in termijnen vanaf 48,17 p/m. Meer info

Heb je vragen over dit product?

Hierom bestel je bij Pelletkachelkiezen.nl:

 • Persoonlijk advies
 • Artikelen te bezichtigen in onze showroom
 • Diverse veilige betaalmethoden
 • 14 dagen bedenktijd
 • 100% veilig bestellen
Merk
Fair
Vermogen
6-8 kw
Te verwarmen ruimte m³
tot 250
Type
Vrijstaand
Model
Normaal

De Bio 80 7Kw Fair

Bij deze Italiaanse designkachel van Fair valt meteen de moderne slanke vormgeving op met een zeer hoog afwerkingsniveau. De Fair Bio 80 pelletkachel is voorzien van een deur die de gehele voorkant bedekt. Dit maakt het erg makkelijk om toegang te krijgen tot alle onderdelen in de kachel. Het reinigen en de onderhoudswerkzaamheden zien hierdoor erg makkelijk uit te voeren. De Bio 80 pelletkachel van Fair heeft een gietijzeren branderpot wat de degelijkheid van de pellet kachel ten goede komt. In tegenstelling tot vele andere merken kachels die een Rvs branderpot en kamer hebben. Door het eenvoudige maar zeer designvolle en praktische ontwerp in combinatie met zijn scherpe prijs maakt de Fair Bio 80 tot een populaire pelletkachel.

Meer warmte tegen lagere kosten

De Bio 80 7Kw van Fair heeft een rendement van minimaal 93% wat in vergelijking met andere verbrandingskachels zeer hoog is. Daarbij heeft deze Bio 80 pellet kachel een zeer lage fijnstof uitstoot van 12,9 mg/m³. Dit zijn belangrijke kernwaarden voor Fair t.o.v. het milieu en energieverbruik van een pelletkachel. Fair adviseert voor pelletkachel Bio 80 type EnplusA1 pellet korrels voor een optimale verbranding met de minste reststoffen. Ideaal is de aansluiting aan de achterzijde voor het rookkanaal.

Kies het juiste vermogen

Het is zeer belangrijk om de juiste hoeveelheid kw te kiezen bij de inhoud (m³) van de (woon)ruimte. De te verwarmen ruimte moet passen bij deze kachel om zodoende de perfecte warmte te verkrijgen, niet te koud maar ook niet te warm. De pelletkachel Bio 80 7kW is geschikt voor een ruimte met een maximale inhoud van 150-240m ³. Mocht een wattage te groot (kW) zijn voor de benodigde ruimte, dan is het advies van Fair om de zuurstof (lucht) van buiten aan te zuigen d.m.v. een externe luchttoevoer.

Kies voor een betere gezondheid

Heb je last van astma of andere luchtwegen aandoening dan is de milieuvriendelijke Bio 80H een verstandige keuze. Fair heeft deze Bio 80H milieuvriendelijke kachel uitgerust met een ionisator systeem. Een ionisator zorgt ervoor dat de stofdeeltjes die in de lucht zitten verdwijnen waardoor de lucht schoner wordt. Naast het zuiveren van stofdeeltjes beperkt een ionisator ook de verspreiding van bacteriën, virussen en allergieën zoals pollen. Op dit moment behoort deze pelletkachel tot een van de schoonste en milieuvriendelijkste pelletkachels die er te verkrijgen zijn. De Bio 80H is zowel goed voor het milieu als voor de gezondheid en is zeer geschikt om in een woonruimte, kantoor, chalet, stacaravan, appartement, serre, veranda of showroom geplaatst te worden. De oppervlakte mag variëren van 70 tot 100m².

HealthSystem

Met HealthSystem kun je de luchtkwaliteit binnen de ruimte waar de pelletkachel staat verbeteren door te zuiveren en verwarmen. Dus zelfs in de zomer heb je voordelen van een pelletkachel Bio 80 niet om te verwarmen maar om de lucht te verbeteren waarin we leven. Om dit te gebruiken heb je geen rookkanaal nodig alleen maar een 220V stopcontact en kun je de kachel ook op een andere plaats zetten. Door de ingebouwde Ionisator worden geuren, stof, pollen en rook geneutraliseerd. Daarnaast worden ook de meeste bacteriën en andere ziekteverwekkers die in de lucht aanwezig zijn gedood door de negatief geladen ionen. Vooral nu met de Covid-19 pandemie heeft een ionisator voordelen.

fair pelletkachel healthsystem

Bio 80 7Kw belangrijke voordelen:

- Wekelijkse thermostaat met instelbaar 4x dag aan/uit programma
- Intelligent verwarmingssysteem (temperatuur en ventilator apart regelbaar)
- Automatische temperatuursensor
- 5mm dikke brandkamer
- Stand-by en modulair functie
- Zelfreinigende gietijzeren branderpot
- Geruisloze 5 standen ventilator (40dBA)
- Nederlandstalig multifunctioneel display
- Tiptoets bediening voor temperatuur en pellettoevoer
- Optie: Afstandsbediening & GSM module

Bio 80 7kW specificaties:

 • Maximaal vermogen: 7,7Kw
 • Nominaal vermogen: 3 - 7,1Kw
 • Rendement: 93%
 • Verbruik: 0,6 - 1,5 kg/u
 • Inhoud benodigde ruimte: max 150 - 240m³
 • Voorraad tank: 15 kg
 • Brandduur: 10 - 26 uur
 • Elektriciteitsverbruik: 50 - 105w
 • Afmeting (lxbxh): 425 x 435 x 925mm
 • Pellet diameter: ENplusA1 Ø 6 mm
 • Rookkanaal uitgang: Ø 80 mm
 • Externe luchttoevoer (zuurstof): Ø 48 mm
 • Gewicht: 70 kg
 • Garantie: 2 jaar
 • Certificering: KIWA, CE, 15aB-VG, EN-14785

Levering pelletkachel

Je kan pelletkachel Bio 80 7 kw op verschillende manieren thuis krijgen. Zo kan je ervoor kiezen om deze na bestelling op afspraak bij ons op te halen. Maar het is ook mogelijk deze door Pelletkachlkiezen te laten bezorgen. Wij regelen dit met transportbedrijf Thijs logistiek, zij halen de kachel bij ons op en leveren hem de volgende dag bij je thuis af. Informeer naar de kosten die daarvoor gerekend worden. Ook is het mogelijk dat Pelletkachelkiezen bij je thuis de complete installatie verzorgt. Wij maken hiervoor graag een passende offerte.

Contact gegevens:
Pelletkachelkiezen.nl
Wolfshoek 1a
5511KH Knegsel
Tel: (+31) 0402826082
Email info@pelletkachelkiezen.nl

Klik voor de openingstijden

Laatst bekeken items
1.445,00