opc_loader

Bio 80 7Kw

Model: Bio 80 7kW

Merk: Fair

Showroom open: Di tm Za 10:00 - 17:00 uur

Levertijd: Voorraad in Zwart & Rood. Indien niet op voorraad of kleur Wit 2-3 weken na bestelling

Garantie: 2 jaar

Betaalmogelijkheden: pelletkachel betaal mogelijkheden van pelletkachelkiezen.nl

Verzendkosten: Nederland €55,00 / Belgie €70,00(wij bezorgen tot aan de drempel)

Retourtermijn: max 14 dagen

1.499,00 1.199,00 U bespaart: 20%

De Bio 80 7Kw Fair

Bij deze Italiaanse designkachel van Fair valt meteen de moderne slanke vormgeving op met een zeer hoog afwerkingsniveau. De Fair Bio 80 pelletkachel is voorzien van een deur die de gehele voorkant bedekt. Dit maakt het erg makkelijk om toegang te krijgen tot alle onderdelen in de kachel. Het reinigen en de onderhoudswerkzaamheden zien hierdoor erg makkelijk uit te voeren. De Bio 80 pelletkachel van Fair heeft een gietijzeren branderpot wat de degelijkheid van de pellet kachel ten goede komt. In tegenstelling tot vele andere merken kachels die een Rvs branderpot en kamer hebben. Door het eenvoudige maar zeer designvolle en praktische ontwerp in combinatie met zijn scherpe prijs maakt de Fair Bio 80 tot een populaire pelletkachel.

Meer warmte tegen lagere kosten

De Bio 80 7Kw van Fair heeft een rendement van minimaal 93% wat in vergelijking met andere verbrandingskachels zeer hoog is. Daarbij heeft deze Bio 80 pellet kachel een zeer lage fijnstof uitstoot van 12,9 mg/m³. Dit zijn belangrijke kernwaarden voor Fair t.o.v. het milieu en energieverbruik van een pelletkachel. Fair adviseert voor pelletkachel Bio 80 type EnplusA1 pellet korrels voor een optimale verbranding met de minste reststoffen. Ideaal is de aansluiting aan de achterzijde voor het rookkanaal.

Kies het juiste vermogen

Het is zeer belangrijk om de juiste hoeveelheid kw te kiezen bij de inhoud (m³) van de (woon)ruimte. De te verwarmen ruimte moet passen bij deze kachel om zodoende de perfecte warmte te verkrijgen, niet te koud maar ook niet te warm. De pelletkachel Bio 80 7kW is geschikt voor een ruimte met een maximale inhoud van 150-240m ³. Mocht een wattage te groot (kW) zijn voor de benodigde ruimte, dan is het advies van Fair om de zuurstof (lucht) van buiten aan te zuigen d.m.v. een externe luchttoevoer.

Kies voor een betere gezondheid

Heb je last van astma of andere luchtwegen aandoening dan is de milieuvriendelijke Bio 80H een verstandige keuze. Fair heeft deze Bio 80H milieuvriendelijke kachel uitgerust met een ionisator systeem. Een ionisator zorgt ervoor dat de stofdeeltjes die in de lucht zitten verdwijnen waardoor de lucht schoner wordt. Naast het zuiveren van stofdeeltjes beperkt een ionisator ook de verspreiding van bacteriën, virussen en allergieën zoals pollen. Op dit moment behoort deze pelletkachel tot een van de schoonste en milieuvriendelijkste pelletkachels die er te verkrijgen zijn.  De Bio 80H is zowel goed voor het milieu als voor de gezondheid en is zeer geschikt om in een woonruimte, kantoor, chalet, stacaravan, appartement, serre, veranda of showroom geplaatst te worden. De oppervlakte mag variëren van 70 tot 100m².

Bio 80 7Kw belangrijke voordelen:

- Wekelijkse thermostaat met instelbaar 4x dag aan/uit programma
- Intelligent verwarmingssysteem (temperatuur en ventilator apart regelbaar)
- Automatische temperatuursensor
- 5mm dikke brandkamer
- Standby en modulair functie
- Zelfreinigende gietijzeren branderpot
- Geruisloze 5 standen ventilator (40dBA)
- Nederlandstalig multifunctioneel display
- Tiptoets bediening voor temperatuur en pellettoevoer
- Optie: Afstandsbediening & GSM module

Bio 80 7kW specificaties:

* Maximaal vermogen: 7,7Kw
* Nominaal vermogen: 3 - 7,1Kw
* Rendement: 93%
* Verbruik: 0,6 - 1,5 kg/u
* Inhoud benodigde ruimte: max 150 - 240m³
* Voorraad tank: 15 kg
* Brandduur: 10 - 26 uur
* Elektriciteitsverbruik: 50 - 105w
* Afmeting (hxbxd): 895 x 425 x 435mm
* Pellet diameter: ENplusA1 Ø 6 mm
* Rookkanaal uitgang: Ø 80 mm
* Externe luchttoevoer(zuurstof): Ø 48 mm
* Gewicht: 68 kg
* Garantie: 2 jaar
* Certificering: KIWA, CE, 15aB-VG, EN-14785

Bio 80 is leverbaar in de volgende kleuren:

* Zwart
* Wit
* Rood

* Alle materialen voor het aanleggen van een rookkanaal zijn los verkrijgbaar klik hier op de link: Pelletkachel afvoermateriaal.

* Voor installatie kunt u contact met ons opnemen.

Heeft u vragen over bovenstaande product neem dan vrijblijvend via mail of telefoon +31402826082 contact met ons op.

Bio 80 7Kw

(Thiessens)
Biofair 80: prima kachel. Doet wat ie moet doen. Simpel onderhoud. Supersnelle levering en keurige installatie.
Beoordeling: [5 van de 5 sterren]

(frank wouters)
Perfect geholpen erg fijne kachel de frair 80 maar nu op naar een pellet cv erg comfortabel Dirk en Familie bedankt voor de goede service en voor de aanstaande nieuwe pelletcv kachelðŸâ€˜
Beoordeling: [5 van de 5 sterren]

(Hans Kater )
De gebruiksaanwijzing is in het Engels. Mijn Engels is helemaal niet slecht, redelijk goed zelfs. Maar de gebruiksaanwijzing is heel onduidelijk. Ik krijg niet de juiste afstelling.
Beoordeling: [2 van de 5 sterren]

(baremans)
Kachel geeft veel warmte. We moesten even wennen, maar hebben geen spijt van het kopen van deze kachel.

Bij ons staat deze in een grote keuken met open deur naar de woonkamer, alleen geeft de kachel zoveel warmte dat de keuken erg warm is en er door natuurlijke ventilatie niet veel warmte naar de woonkamer gaat.

Wat handig is om te weten is dat als de ruimte eigenlijk te klein is voor de capaciteit van de pellet kachel, deze door blijft branden en de ruimte gaat verwarmen naar 25-30 graden. Nu kan je instellen dat de kachel uit gaat bij een bepaalde temperatuur, alleen moet deze dan weer opstarten iedere keer. Weet niet of dit continue opstarten de levensduur gaat verkorten.

De handleiding is totaal niet duidelijk, het duurt even voordat je door hebt hoe het werkt. Ook als je bv. de kachel laat uitschakelen bij een bepaalde temperatuur dan denk je het werkt niet, maar het duurt gewoon veel langer dan je denk. Geduld is een schone zaak.

Op advies van de medewerkers hebben we een pallet van 1000 KG gekocht met pellet korrels. Is veel goedkoper, goed advies.

Is toch meer werk dan je denkt, pellets laden, ruit schoonmaken. Maar we denken toch aan het kopen van een 2e kachel.

Ik heb het gevoel dat je bij Pelletkachelkiezen.nl een goede prijs krijgt voor een goed product, zeker een aanrader om hier te kopen.

Beoordeling: [4 van de 5 sterren]

(Peters)
Mooie kachel om te zien. Geeft heerlijke warmte. Alleen heel jammer is dat hij heel moeilijk is in te stellen door zeer gebrekkige en onduidelijke nederlandse gebruiksaanwijzing die je ook nog eens een keer zelf van internet moet halen.
Beoordeling: [4 van de 5 sterren]

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items
1.499,00 1.199,00