opc_loader

Menu

12,5 jaar ervaring
Milieuvriendelijk
Energiebesparend
Fysieke showroom
Gecertificeerde monteurs

Eco 60 Slim 5Kw

Artikelnr: 10000124

Pootjes

Kleur

Extra

Healthsystem

Rookkanaal materiaal

1.156,00

Of betaal in termijnen vanaf 38,53 p/m. Meer info

Heb je vragen over dit product?

Hierom bestel je bij Pelletkachelkiezen.nl:

 • Persoonlijk advies
 • Artikelen te bezichtigen in onze showroom
 • Diverse veilige betaalmethoden
 • 14 dagen bedenktijd
 • 100% veilig bestellen
Merk
Fair
Vermogen
4-6 kw
Te verwarmen ruimte m³
tot 125
Type
Vrijstaand
Model
Plat
Kanalisatie
Ja

Eco 60 5Kw Fair

Het nieuwe en kleine Italiaanse design pelletkachel Eco 60 5Kw van Fair valt direct op vanwege zijn moderne slanke vormgeving met een zeer hoog afwerkingsniveau. Heb je een kleine ruimte of zoek je een sfeerkachel met een zeer mooi uiterlijk? Dan kies je voor de Eco 60.  Een smalle pelletkachel die alle voordelen heeft die je van een pelletkachel gewend bent. De Eco 60 pelletkachel kan op verschillende manieren geplaatst worden. Zo kan deze rechtstreeks aan de muur worden gemonteerd. Ook mag deze direct op de vloer geplaatst worden. Bij deze laatste mogelijkheid zijn er vijf verschillende voeten/pootjes waar men uit kan kiezen. Afhankelijk van de locatie is het rookkanaal aan de achterkant of aan de zijkant te plaatsen. Door de geringe afmetingen past de Eco 60 pelletkachel nagenoeg op iedere plaats.

Meer warmte met een pelletkachel

Pelletkachel Eco 60 5 kW van Fair heeft een rendement van minimaal 91% wat in vergelijking met andere verbrandingskachels zeer hoog is. Daarbij heeft deze Eco 60 pellet kachel een zeer lage fijnstof uitstoot van 12,9 mg/m³. Dit zijn belangrijke kernwaarden voor Fair t.o.v. het milieu en energie verbruik van een pelletkachel. Fair adviseert voor de pelletkachel Eco 60 type EnplusA1 100% Loof/Naaldhout pellets te gebruiken voor een optimale verbranding met de minste reststoffen.

Kies het juiste vermogen

Het is zeer belangrijk om de juiste hoeveelheid kw te kiezen bij de inhoud (m³) van de (woon)ruimte. De te verwarmen ruimte moet passen bij deze kachel om zodoende de perfecte warmte te verkrijgen, niet te koud, maar ook niet te warm. De pelletkachel Eco 60 5Kw is geschikt voor een ruimte met een maximale inhoud van 75-190m³. Mocht een wattage te groot (kW) zijn voor de benodigde ruimte, dan is het advies van Fair om de zuurstof (lucht) van buiten aan te zuigen d.m.v. een externe luchttoevoer.

Kies voor een betere gezondheid

Heb je last van astma of andere luchtwegen aandoening dan is de milieuvriendelijke Eco 60H een verstandige keuze. Fair heeft deze Eco 60H milieuvriendelijke kachel uitgerust met een ionisator systeem. Een ionisator zorgt ervoor dat de stofdeeltjes die in de lucht zitten verdwijnen waardoor de lucht schoner wordt. Naast het zuiveren van stofdeeltjes beperkt een ionisator ook de verspreiding van bacteriën, virussen en allergieën zoals pollen. Op dit moment behoort deze pelletkachel tot een van de schoonste en milieuvriendelijkste pelletkachels die er te verkrijgen zijn. De Eco 60 5 kW is zowel goed voor het milieu als voor de gezondheid en is zeer geschikt om in een woonruimte, kantoor, chalet, stacaravan, appartement, serre, veranda of showroom geplaatst te worden. De oppervlakte mag variëren van 30 tot 100m².

HealthSystem

Met HealthSystem kun je de luchtkwaliteit binnen de ruimte waar de pelletkachel staat verbeteren door te zuiveren en verwarmen. Dus zelfs in de zomer heb je voordelen van een pelletkachel Eco 60 niet om te verwarmen maar om de lucht te verbeteren waarin we leven. Om dit te gebruiken heb je geen rookkanaal nodig alleen maar een 220V stopcontact en kun je de kachel ook op een andere plaats zetten. Door de ingebouwde Ionisator worden geuren, stof, pollen en rook geneutraliseerd. Daarnaast worden ook de meeste bacteriën en andere ziekteverwekkers die in de lucht aanwezig zijn gedood door de negatief geladen ionen. Vooral nu met de Covid-19 pandemie heeft een ionisator voordelen.

fair pelletkachel healthsystem

Eco 60 5 kW belangrijke voordelen:

- Wekelijkse thermostaat instelbaar met 4x dag aan/uit programma
- Intelligent verwarmingssysteem (temperatuur en ventilator apart regelbaar)
- Automatische temperatuursensor
- Standby en modulair functie
- Geruisloze 5 standen ventilator (40dBA)
- Tiptoets bediening voor temperatuur en pellettoevoer
- Optie: Afstandsbediening & gsm-module

Eco 60 5 kW specificaties:

 • Maximaal vermogen: 4,8Kw
 • Nominaal vermogen: 2,2 tot 4,4Kw
 • Rendement: 91%
 • Verbruik: 0,4 - 0,9 kg/u
 • Inhoud benodigde ruimte: max 75 - 90m³
 • Voorraad tank: 8 kg
 • Brandduur: 9 - 20 uur
 • Elektriciteitsverbruik: 50 - 105w
 • Afmeting (hxbxd): 750 x 520 x 250mm
 • Pellet diameter: ENplusA1 Ø 6 mm
 • Rookkanaal uitgang: Ø 80 mm
 • Externe luchttoevoer(zuurstof): Ø 40 mm
 • Gewicht: 41 kg
 • Garantie: 2 jaar
 • Certificering: KIWA, CE, 15aB-VG, EN-14785

Levering pelletkachel

Je kan pelletkachel Eco 60 Slim 5 kW op verschillende manieren thuis krijgen. Zo kan je ervoor kiezen om deze na bestelling op afspraak bij ons op te halen. Maar het is ook mogelijk deze door Pelletkachelkiezen te laten bezorgen. Wij regelen dit met transportbedrijf Thijs logistiek, zij halen de kachel bij ons op en leveren hem de volgende dag bij je thuis af. Informeer naar de kosten die daarvoor gerekend worden. Ook is het mogelijk dat Pelletkachelkiezen bij je thuis de complete installatie verzorgt. Wij maken hiervoor graag een passende offerte.

Contact gegevens:
Pelletkachelkiezen.nl
Wolfshoek 1a
5511KH Knegsel
Tel: (+31) 0403031016
Email info@pelletkachelkiezen.nl

Klik voor de openingstijden

Laatst bekeken items