opc_loader

Menu

12,5 jaar ervaring
Milieuvriendelijk
Energiebesparend
Fysieke showroom
Gecertificeerde monteurs
Filters
€ 2
€ 197
Diameter

80mm zwart gelast

37 Artikelen

80mm zwart gelast afvoermateriaal

Voor het veilig afvoeren van de rookgassen worden afvoerbuizen gebruikt die speciaal voor dit doel zijn ontworpen. Dit zijn afvoerbuizen gemaakt van 1,2mm dik staal met hittebestendige zwarte lak. De buizen zijn dunner dan de modellen die ontworpen zijn voor een open haard omdat de rookgas temperaturen van een pelletkachel vele malen lager zijn dan bij een houtkachel. Verder zijn ze zeer eenvoudig te monteren, ze worden simpelweg in elkaar geschoven. Doordat in ieder uiteinde van de buis een siliconen ring is aangebracht zijn deze na montage 100% lekvrij.

Kies de juiste afvoermateriaal hulpstukken

Elke situatie is uniek en hiervoor zijn verschillende hulpstukken ontworpen om ongeacht de complexiteit een doeltreffende oplossing te bieden. Te denken valt aan rechte stukken in verschillende lengtes,  hulpstukken om bochten te kunnen maken variërend van 45 tot 90 graden, rozetten, uitschuif-buizen, ect. Indien het afvoerkanaal door een stenen muur of plafond moet gaan is de muur-doorvoer-plaat de beste keuze. De meeste pelletkachels hebben uitgang van het rookkanaal aan de achterkant zitten waardoor er een T-stuk nodig is om de schacht naar boven te leiden.  

De juiste installatie voor het afvoeren van rookgassen

De beste manier om een pelletkachel aan te sluiten op de afvoerkanalen is, indien mogelijk,  te kiezen voor de standaard installatie kit. Wij adviseren altijd om minimaal 1 tot 2 meter binnenshuis omhoog te gaan en dan met een 90 graden bocht en muurdoorvoer het kanaal naar buiten te leiden. Indien nodig is dit uit te breiden met 45 graden bochten, schuifbuizen, T-stukken en/of andere hulpstukken en afvoermaterialen. Deze hulpstukken zijn nodig wanneer bijvoorbeeld een pelletkachel moet worden aangesloten op een bestaand rookkanaal of om de afvoer meteen achter de pelletkachel naar buiten te leiden. Voor deze oplossing is dubbelwandig Rvs materiaal nodig. Iedere situatie vraagt om een andere oplossing en wij denken graag met je mee wat in jouw situatie de ideale oplossing is. Heb je vragen? Neem voor vragen gerust contact op!