opc_loader

Menu

12,5 jaar ervaring
Milieuvriendelijk
Energiebesparend
Fysieke showroom
Gecertificeerde monteurs

Pelletketel Lumo 150 kW

Artikelnr: 10000195

Hierom bestel je een pellet cv ketel bij Pelletkachelkiezen.nl:

pelletkachelkiezen webwinkelkeur logo
pelletkachelkiezen v icoon 100% veilig bestellen
pelletkachelkiezen v icoon Diverse veilige betaalmethoden pelletkachelkiezen betaalinformatie
pelletkachelkiezen v icoon 14 dagen bedenktijd om retourneren

pellettank

18.316,00

Of betaal in termijnen vanaf 610,53 p/m. Meer info

Heb je vragen over dit product?

Hierom bestel je bij Pelletkachelkiezen.nl:

 • Persoonlijk advies
 • Artikelen te bezichtigen in onze showroom
 • Diverse veilige betaalmethoden
 • 14 dagen bedenktijd
 • 100% veilig bestellen
Merk
Kipi
Vermogen
100 - 200 kw
Te verwarmen ruimte m³
tot 3000
Geschikt voor verwarming
Ja
Incl. warmwater boiler
Nee
Incl. pomp, expansievat, 3-wegklep
Nee

Pelletketel Lumo 150 kW

Pelletketel Lumo 150 kW voldoet aan ecodesign en klasse 5 normen. Ze werken samen met  Kipi Rotary pelletbranders, de modernste oplossing op het gebied van verwarmingstoestellen. Ze zijn geschikt voor gebruik met ecologische, hernieuwbare brandstoffen zoals de houtpellets. Afhankelijk van de isolatie van het gebouw kun je de Lumo pellet cv ketel 150 kW gebruiken voor een inhoud van 1500 tot 3000 m3. Heb je een groter of kleiner oppervlak te verwarmen zoals bijvoorbeeld een woning, werkplaats, magazijn hal of fabrieksruimte dan kun je kiezen voor een kleiner model van 70 of 100 kW of een zwaarder model van 200 tot 300 kW. Omdat deze pelletketel volledig geautomatiseerd is, zorgt deze voor lage bedrijfskosten en een hoog werkcomfort, die voldoet aan de hoogste verwachtingen. Elke pellet cv ketel in zijn standaardversie is een verwarmingstoestel met één functie namelijk het verwarmen van de radiatoren of vloerverwarming. Na het aansluiten van een boiler met warmtewisselaar is ook het verwarmen van sanitair warm water voor huishoudelijk gebruik geen probleem.

Waarom Lumo pelletketel zo efficiënt is

De Lumo pelletketel is zeer efficiënt omdat de ketelconstructie is gebaseerd op een systeem van rookbuizen en omkeerkamers (drietreksysteem). Deze zorgt voor een hoog verbrandingsrendement en minimaliseert het warmteverlies wat door het rookkanaal wordt afgevoerd. Om het rendement te verhogen wordt er door Kipi gebruik gemaakt van hoogwaardig gecertificeerd staalplaten voor zowel de oven als de warmtewisselaar. Het voorste deel van de Lumo pellet cv ketel 150 kW is uitgerust met een gesloten, driedelige opening, die wordt gebruikt voor het installeren van de brander en het reinigen van de verbrandingskamer. Aan de achterkant bevindt zich een stalen rookkanaal dat de pelletketel verbindt met het rookgassysteem. In het bovenste deel van de pelletboiler is een grote en comfortabele cleanout, die nodig is voor het reinigen van de warmtewisselaar en rookkanaalbuizen. Aan de onderkant zit een lade omdat de as die vrijkomt bij het verbrandingsproces er direct in valt, van waaruit het gemakkelijk en snel kan worden verwijderd. Deze asla is makkelijk los te koppelen van de Lumo pelletketel. Het is dus niet nodig om de pelletboiler te openen om de as te verwijderen. Het is een externe verwijderbare asla aan de buitenkant van de pelletketel. Dit resulteert in een solide en compacte constructie.

Waarom een ​​pelletketel ecologisch is

Een belangrijk aspect van pelletketels van het type Lumo is dat ze een zeer lage uitstoot van fijnstof hebben. In vergelijking met houtkachels of ketels is dit bij pellet cv ketels veel lager waardoor het volledig ecologische apparaten zijn. Daarom voldoen ze ook gemakkelijk aan de ecodesign-normen.

De belangrijkste voordelen van een Lumo pelletketel op een rijtje:

 • Allereerst wordt er uitsluitend gewerkt met natuurlijke, hernieuwbare grondstoffen.
 • Geen chemische ingrediënten.
 • Productieproces onderworpen aan constante, gedetailleerde controle.
 • Modern ontwerp
 • Vrijwel onderhoudsvrije werking van het gehele apparaat.
 • Voldoet aan de eisen van PN-EN 303-5 voor klasse 5 apparaten en ecodesign.
 • Ecologische circulatie van grondstoffen - zuivering van de atmosfeer en geen extra CO2-uitstoot.
 • Hoge functionaliteit van verbrande brandstof - vergelijkbaar met stookolie of gasverbranding, maar tegen aanzienlijk lagere kosten.

Kenmerken Lumo pelletketel:

 • Vol automatisch
 • Betrouwbaar in- en uitschakelen, dankzij veiligheidssensoren
 • Zelfreinigend systeem
 • Gemaakt van hoogwaardige materialen, inclusief hittebestendig staal
 • Elektronische zelfregulering op basis van de gebruikte brandstof
 • Grote asla waardoor je minimaal hoeft leeg te maken
 • Asla aan de buitenkant los te koppelen. Pelletketel kan door blijven branden.

Levering pelletketel Lumo 150 kW

Je kunt de pelletketel Lumo 150 kW op verschillende manieren thuis krijgen. Zo kun je ervoor kiezen om deze na bestelling op afspraak bij ons op te halen. Maar het is ook mogelijk deze door Pelletkachelkiezen te laten bezorgen. Wij regelen dit met transportbedrijf Thijs logistiek, zij halen de kachel bij ons op en leveren hem de volgende dag bij je thuis af. Informeer naar de kosten die daarvoor gerekend worden. Ook is het mogelijk dat Pelletkachelkiezen bij je thuis de complete installatie verzorgt. Wij maken hiervoor graag een passende offerte.

Contactgegevens:
Pelletkachelkiezen.nl
Wolfshoek 1a
5511 KH Knegsel
Tel: (+31) 0402826082
Email info@pelletkachelkiezen.nl

Klik voor de openingstijden

Laatst bekeken items