opc_loader

Pelletketel

Een pelletketel verwarmt op zeer schoon en milieuvriendelijk duurzame manier. U kunt zowel een woonhuis, flatgebouw, kantoor, boerderij of fabriek met een pelletketel verwarmen. Pelletketels verwarmen d.m.v. houtpellets, deze bieden een hoge mate van comfort en gebruiksgemak. De pellets worden automatische vanuit de voorraad tank naar de verbrandingskamer van de pelletketel getransporteerd. Het is wel belangrijk dat de voorraad tank gevuld blijft met pellets. Vaak kiest men voor een extra grote pellet voorraad tank. Het is ook mogelijk om voor een extra losse tank te kiezen, waar de houtpellets automatisch naar de pelletketel gaan.

Wij adviseren altijd het gebruik van een buffervat samen met een pelletketel. Omdat men oa hierdoor ongeveer volgens berekeningen van producenten gemiddeld 30 % aan pellets bespaart tov wanneer er geen gebruik wordt gemaakt van een hygiëneboiler. Op deze manier wordt tevenst het continu moduleren van de pelletketel tegen gegaan. Ook wordt het rendement verhoogt van uw pelletketel in combinatie met een hygiëneboiler. Doordat u in het buffervat een reserve aan energie opbouwt kan u hiermee een langere tijd overbruggen en grote temperatuursverschillen opvangen.

Artikel 1 tot 9 (van de 9 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 9 (van de 9 artikelen). Resultaat:1

Veel warmte tegen lage kosten

Daarnaast wordt er flink bespaart op energiekosten met een pelletketel. De pellets komen namelijk naar gelang de gevraagde warmte behoefte gedoseerd vanuit de voorraad tank in de verbrandingskamer terecht. In tegenstelling tot een pelletkachel schakelt een pelletketel automatisch uit wanneer de temperatuur bereikt is. Het verwarmen op deze manier is zeer milieuvriendelijk en bespaart op het energieverbruik waardoor de brandstofkosten nog lager worden.

Eenvoudig verwarmen

Het verwarmen met Pelletketels is een zeer goedkope en makkelijke oplossing. Tegenwoordig met de relatief hoge aardgas of olie prijs wordt er steeds meer naar duurzame verwarming oplossing gekeken. Daarbij is een pellet ketel een zeer goede en eenvoudige oplossing. U kunt namelijk de verwarmingsradiatoren direct op de pellet ketel aansluiten. Eventueel kan ook de vloerverwarming dmv een speciale set erop aangesloten worden. Het enige waar u rekening mee moet houden is dat de pelletketel ergens moet staan. Het makkelijkste is in de buurt van verwarmingsbuizen. Deze kan men dan direct aan de pelletketel koppelen.

Niet alleen verwarmen maar ook warm water

Naast het verwarmen zijn pelletketels ook geschikt voor de complete warm water voorziening te leveren. Hiervoor heeft u dan nog wel extra onderdelen nodig dan alleen een pelletketel. Denk hierbij oa aan een buffer water voorraad tank en een expansie druk vat. Natuurlijk komen daar nog installatie koppelingen bij. Maar op deze manier heeft u op een zeer voordelige en duurzame manier verwarming en warm water.

Pelletketel de energie van de toekomt

Houtpellets zijn de nieuwe grondstof voor verwarming. Pellets zijn namelijk zuiniger en milieuvriendelijker dan het traditionele brandhout voor in een houtkachel. Pellets worden geproduceerd uit geperst hout. Vaak is dit afval hout of houtkrullen wat nergens anders meer voor gebruikt wordt. Hierdoor is het stoken van een pelletketel CO² neutraal. Bij de verbranding houtpellets in de pelletketel komt alleen maar de kooldioxide vrij die nodig geweest is om de bomen te laten groeien. Daarnaast heeft men veel minder opslag ruimte nodig met pellets dan met een andere fossiele brandstof.

Pelletketel subsidie

Diverse pelletketels uit het assortiment komen in aanmerking voor de subsidie regeling. Sinds 2016 verleent de Nederlandse overheid subsidie op pelletketels die voldoen aan een aantal milieu eisen. De subsidie bedragen zijn zeer aantrekkelijk voor een pelletketel en beginnen met een minimum van €3200.00. Hierdoor is het nu nog interessanter om een pelletketel aan te schaffen en te bezuinigen op uw energiekosten. Vervang uw Cv installatie, Stadsverwarming, Warmtepomp of Olietank nu voor een Pelletketel installatie.

Berekening voor de juiste pelletketel

Om exact het juiste vermogen van een pelletketel te bepalen is moeilijk, deze is namelijk afhankelijk van meerdere factoren. Denk dan vooral aan de isolatie waarde van uw gebouw en het aantal ramen en deuren die een gebouw heeft. Daarom is het handig om een vuistregel te hanteren voor het bepalen van de juiste pelletketel. Zo kunt u onderstaand overzicht als globale berekening van het benodigde vermogen aanhouden.

  • Gebouwen voor 1958 ca 0,16Kw/m2.
  • Gebouwen van 1959 tot 1968 ca 0,15Kw/m2
  • Gebouwen van 1969 tot 1973 ca 0,13Kw/m2
  • Gebouwen van 1974 tot 1977 ca 0,10Kw/m2
  • Gebouwen van 1978 tot 1983 ca 0,09Kw/m2
  • Gebouwen van 1984 tot 1994 ca 0,07Kw/m2
  • Gebouwen van 1995 tot 2017 ca 0,06Kw/m2

Voorbeeld van berekening:
Een gebouw van 1978 met oppervlakte van 150m2.
Berekening 150m2 x 0,09Kw/m2 = 13,5Kw
Kies nu de Pelletketel met het juiste totaal vermogen van rond de 13,5Kw

Voor iedereen is vanaf nu mogelijk om energie te besparen met een Pelletketel via het Nationaal Energiebespaarfonds

Ook overtuigd na het lezen van alle informatie dat u een Pelletketel wilt aanschaffen maar is het financieel helaas niet haalbaar op dit moment voor u! Dan is er toch de mogelijkheid om via het Nationaal Energiebespaarfonds in het bezit te komen van een Pelletketel en op deze manier 50-70% te besparen op uw energiekosten. Lees alles over het financieren van een Biomassaketel