opc_loader

Pelletketel

Pelletketel

Een pelletketel verwarmt op een zeer schone, milieuvriendelijke en duurzame manier. Je kan zowel een woonhuis, flatgebouw, kantoor, boerderij of fabriek met een pelletketel verwarmen. Pelletketels verwarmen d.m.v. houtpellets, deze bieden een hoge mate van comfort en gebruiksgemak. De pellets worden automatische vanuit de voorraad tank naar de verbrandingskamer van de pelletketel getransporteerd. Het is wel belangrijk dat de voorraad tank gevuld blijft met pellets. Om zo min mogelijk de tank te hoeven vullen wordt er vaak gekozen voor een extra grote pellet voorraadtank.

Het is ook mogelijk om voor een extra losse tank te kiezen, waar de houtpellets automatisch naar de pelletketel gaan.

Wij adviseren altijd het gebruik van een buffervat samen met een pelletketel. Door deze combinatie wordt altijd een hoger rendement behaald omdat in het buffervat (ook wel hygiëneboiler genoemd) een reservehoeveelheid aan energie wordt opgebouwd waarmee over langere tijd temperatuurverschillen worden opgevangen. Je bespaart hierdoor gemiddeld 30 % aan pellets.


Veel warmte tegen lagere kosten

Daarnaast wordt er flink bespaart op de energiekosten met een pelletketel. De pellets komen namelijk naar gelang de gevraagde warmtebehoefte, gedoseerd vanuit de voorraad tank in de verbrandingskamer terecht. In tegenstelling tot een pelletkachel schakelt een pelletketel automatisch uit wanneer de temperatuur bereikt is. Het verwarmen op deze manier is zeer milieuvriendelijk en bespaart op het energieverbruik waardoor de brandstofkosten nog lager worden.


Eenvoudige installatie

Het verwarmen met pelletketels is een zeer goedkope en makkelijke oplossing. Met de huidige hoge aardgas- of olieprijs wordt er steeds meer naar duurzame oplossing gekeken om ruimtes te verwarmen. Daarbij is een pellet ketel een zeer goede en eenvoudige oplossing. Je kan namelijk de verwarmingsradiatoren direct op de pelletketel aansluiten. Eventueel kan ook de vloerverwarming d.m.v. een speciale set op de ketel aangesloten worden. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat de pelletketel ergens moet staan. Het makkelijkste is in de buurt van verwarmingsbuizen. Deze kan je dan direct aan de pelletketel koppelen.


Niet alleen warme lucht, ook warm water

Naast het verwarmen van lucht verkopen wij ook pelletketels die geschikt zijn om de complete warm water voorziening te leveren. Hiervoor heb je dan nog wel extra onderdelen nodig zoals een buffer water voorraadtank en een expansie drukvat. Natuurlijk komen daar nog de installatie koppelingen bij. Op deze manier verwarm je op een zeer voordelige en duurzame manier lucht en water.

Artikel 1 tot 9 (van de 9 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 9 (van de 9 artikelen). Resultaat:1

De energie van de toekomst

Houtpellets zijn de nieuwe grondstof voor verwarming. Pellets zijn namelijk zuiniger en milieuvriendelijker dan het traditionele brandhout voor in een houtkachel. Pellets worden geproduceerd uit geperst hout. Vaak is dit houtafval of houtkrullen wat nergens anders meer voor gebruikt wordt. Hierdoor is het stoken van een pelletketel CO² neutraal. Bij de verbranding van houtpellets in de pelletketel komt alleen maar de kooldioxide vrij die nodig is geweest om de bomen te laten groeien. Daarnaast heb je veel minder opslagruimte nodig met pellets dan met een andere vormen van brandstof.


Subsidie pelletketel

Diverse pelletketels uit het assortiment komen in aanmerking voor de subsidie regeling. Sinds 2016 verleent de Nederlandse overheid subsidie op pelletketels die voldoen aan een aantal milieueisen. De subsidiebedragen zijn zeer aantrekkelijk voor een pelletketel en beginnen met een minimum van € 3200,-. Hierdoor is het nu nog interessanter om een pelletketel aan te schaffen en te bezuinigen op je energiekosten. Vervang je Cv installatie, stadsverwarming, warmtepomp of olietank nu voor een pelletketel installatie.


Berekening voor de juiste pelletketel

Om het juiste vermogen van een pelletketel te bepalen zijn er meerdere factoren waar je rekening mee moet houden. Denk dan vooral aan de isolatiewaarde, aantal ramen en deuren en de hoogte van het plafond van de ruimtes die je wilt gaan verwarmen. Daarom is het handig om een vuistregel te hanteren voor het bepalen van de juiste pelletketel. Zo kun je onderstaand overzicht als globale berekening van het benodigde vermogen aanhouden:


Gebouwen voor 1958                     ca. 0,16Kw/m2

Gebouwen van 1959 tot 1968   ca. 0,15Kw/ m2

Gebouwen van 1969 tot 1973   ca. 0,13Kw/ m2

Gebouwen van 1974 tot 1977   ca. 0,10Kw/ m2

Gebouwen van 1978 tot 1983   ca. 0,09Kw/ m2

Gebouwen van 1984 tot 1994   ca. 0,07Kw/ m2

Gebouwen van 1995 tot 2017   ca. 0,06Kw/ m2


Voorbeeld van berekening:

Een gebouw van 1978 met oppervlakte van 150m2.
Berekening 150m2 x 0,09Kw/ m2 = 13,5Kw.
 


Kies nu de Pelletketel met het juiste totaal vermogen van rond de 13,5Kw.


Vanaf nu is het voor iedereen mogelijk om energie te besparen met een pelletketel via het Nationaal Energiebespaarfonds.


Ben je ook overtuigd na het lezen van alle informatie en wil je een pelletketel aanschaffen maar is het financieel voor jou helaas niet haalbaar? Dan is er toch de mogelijkheid om via het Nationaal Energiebespaarfonds in het bezit te komen van een pelletketel en op deze manier 50-70% te besparen op je energiekosten. Lees alles over het financieren van een Biomassaketel.