opc_loader

Menu

12,5 jaar ervaring
Milieuvriendelijk
Energiebesparend
Fysieke showroom
Gecertificeerde monteurs

Pelletkachels, waarom zou je daarvoor kiezen?

Overweeg jij één van de fraaie pelletkachels aan te schaffen? Je zult daarvoor zeker een goede reden hebben. In een pelletkachel stook je pellets, dat zijn geperste houtkorrels. Door het verwarmen van een kamer met een pelletkachel bespaar je op het steeds duurder en schaarser wordende gas. Je stookt een stuk goedkoper dan wanneer je voor een houtkachel kiest. Je hebt geen dure houtblokken nodig. De prijs van hout is hoog, omdat de vraag door de hoge gasprijzen enorm is gestegen. 

Een pelletkachel geeft naast warmte ook meer sfeer in huis. Vergelijk die gezelligheid gerust met een houtkachel. Het voordeel van het stoken van pellets is dat je niet voor hout hoeft te zorgen en te slepen van buiten naar binnen. De meeste mensen kiezen voor een pelletkachel die één ruimte verwarmt. Op de kachel is een afvoer aangesloten, waardoor het fijnstof naar buiten gaat. Wanneer jij je hele huis wilt verwarmen met de pelletkachel cv kun je deze laten aansluiten op de bestaande radiatoren. 

Een ventilator, die op de kachel is aangesloten, zorgt ervoor dat rookgassen en fijnstof worden afgevoerd naar buiten via een pijp of de schoorsteen. Uiteraard moeten er regelmatig pellets worden bijgevuld om de pelletkachel brandend te houden. Pellets zijn betaalbaar en je verbruikt zoals gezegd minder gas, dat duurder is. Je moet er wel de ruimte voor hebben om de pellets op te slaan.

Pelletkachel online kopen

Als jij de voordelen van de pelletkachel kent ga je graag online op zoek naar deze manier van verwarming. De voordelen zijn:

  • - Het is een betaalbare manier een kamer warm te stoken of het hele huis als je met een pelletkachel cv deze aansluit op de radiatoren
  • - Je verbruikt minder gas, gas waarvan de prijs de pan uitrijst
  • - Pellets vervuilen minder dan gas en hout
  • - Pellets stoten minder fijnstof uit dan wanneer je houtblokken stookt

Let op de volgende zaken als je het online aanbod bekijkt: rendement, grootte, gebruikersgemak, uitvoering ook platte kachel mogelijk, past het design in jouw interieur? Uiteraard kijk je ook naar de prijs. Wat is je budget? Is er een leuke aanbieding? Het voordeel van het kopen van een pelletkachel online is dat je de kachels, aanbieders en prijzen met elkaar kunt vergelijken. Doe daar je voordeel mee. 

Accessoires pelletkachels

In pelletkachels stook je pellets, dit zijn geperste houtkorrels. Je kunt ze in verschillende hoeveelheden kopen. Ook bij dit product loont het de moeite de prijzen te vergelijken. Vaak geldt hoe meer je tegelijkertijd koopt des te goedkoper de pellets per kg worden. Vergelijk dezelfde hoeveelheden met elkaar bij de diverse leveranciers. Maar waar laat je de pellets? Heel fraai is de authentieke kolen- of pelletkit of kolen- pelletemmer, waarin je een voorraad pellets bij de kachel kunt plaatsen. Een fraai item dat ook nog eens voor gemak zorgt. Deze pelletkit is in verschillende uitvoeringen online te koop. Tip: leuk en betaalbaar cadeau voor Sint of kerst. Een ander nuttig artikel is kachelkoord. Dit koord zorgt voor een luchtdichte afsluiting van een deur tegen valse trek. Genoemd koord is verkrijgbaar zowel als platte als ook ronde uitvoering. De platte uitvoering is bestemd om het koord van de kachelruit te vervangen als dat nodig blijkt te zijn.

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.