opc_loader

Menu

12,5 jaar ervaring
Milieuvriendelijk
Energiebesparend
Fysieke showroom
Gecertificeerde monteurs

Houtpellets

Houtpellets zijn het aller belangrijkste voor de juiste werking van je pelletkachel. Wanneer niet de juiste pellets worden gebruikt kan dit nadelige gevolgen hebben voor het functioneren van je pelletkachel. Kies daarom voor gecertificeerd EnPlus A1 houtpellets (naaldhoutpellets) licht van kleur. Voorkeur van het merk Pelfin of Plospan.

Garantie bij gebruik van de juiste pellets

Pelletkachelkiezen geeft alleen nog maar garantie op de door haar verkocht pelletkachels wanneer gebruik wordt gemaakt van EnPlus A1 pellets zoals hierboven beschreven. Licht van kleur niet te hard en geproduceerd van naaldbomen. Wanneer klanten andere kwaliteit houtpellets gebruiken zoals eiken pellets, donkere pellets of harde houtpellets vervalt de garantie! Let op dit geldt ook binnen de fabrieksgarantie termijn van 2 jaar.

Gebruik van de houtpellet

Een pellet moet bij gebruik droog zijn, dus niet vochtig. Belangrijk is dat de voorraad houtpellets droog bewaard wordt. Controleer dit regelmatig en denk niet van oh ze staan droog in mijn schuurtje. Want een pellet trekt zeer snel vocht aan wat nadelig is voor je pelletkachel. De schroef kan vol komen zitten waardoor deze niet meer rond draait. Maar ook zal de ruit zwart worden en er aanslag (teer vorming) in de brandkamer ontstaan.

Maak een juiste keuze in merk houtpellets

Pelletkachlekiezen verkoopt houtpellets van het merk Pelfin. Hier kan je rechtstreeks een volle pallet houtpellets bestellen die bij je thuis bezorgd wordt. Bij ons in de winkel kun je ook altijd terecht voor de verkoop van losse 12,5kg pellet zakken. Naast Pelfin is ook het merk Plospan (witte pellets, blauw/oranje 14 kg zak) geschikt voor het gebruik in onze pelletkachels. Er zijn vele andere merken pellets in de markt verkrijgbaar maar daar kennen wij de kwaliteit niet van.