opc_loader

Menu

12,5 jaar ervaring
Milieuvriendelijk
Energiebesparend
Fysieke showroom
Gecertificeerde monteurs

Huis verwarmen met een pelletkachel

Pellets zijn een steeds populairdere eco-duurzame energiebron. Het is het efficiënte en schone verwarmingssysteem. Daarom wordt het verwarmen van uw huis met een pelletkachel steeds populairder.

Pelletverbranding is zeer efficiënt: met dezelfde hoeveelheid brandstof kunnen we meer warmte bereiken met pellets dan met hout. Bovendien verbrandt pellet beter en zorgt voor een zeer schone verbranding. Dit is de reden waarom pelletkachels onder alle fiscale voordelen en prikkels voor energie-efficiëntie en hernieuwbare energie vallen. Ze zijn de beste milieuvriendelijke alternatieven die u kunt kiezen om uw huis te verwarmen en om te besparen op rekeningen.

Pelletkachel

Een woonkamer, een open ruimte of een slaapkamer verwarmen met een pelletkachel is ideaal met een pelletkachel. U zult niet alleen het plezier hebben van een vlam die u automatisch kunt beheren, maar ook alle besparingen van een natuurlijke, betaalbare brandstof zoals hout of pellets. Pelletkachels zijn ongetwijfeld een van de betere opties voor ruimteverwarming.

Door een pelletkachel te gebruiken, kunnen huiseigenaren minder afhankelijk worden van fossiele brandstoffen en is de warmte veel warmer dan elektrische warmte. Pelletkachels kunnen ook worden bediend met een thermostaat, zodat ze een warme en gezellige warmte kunnen genereren, maar ook dingen comfortabel houden.

Waarom uw huis verwarmen met een pelletkachel

Uw huis verwarmen met een pelletkachel is ook nog eens goedkoop. Pelletkachels heersen op het gebied van verwarmingsefficiëntie - vooral in vergelijking met oudere houtkachels en open haarden. Ze zijn ongeveer twee keer zo efficiënt in het verwarmen van uw huis als oudere houtkachels en zijn veel efficiënter dan open haarden. Ze produceren zeer weinig as en stoten extreem lage deeltjes buitenlucht uit.

Bij gebruik als primaire of secundaire warmtebron kan een pelletkachel de verwarmingskosten tot 40 procent verlagen. De potentiële besparingen van uw huis zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder hoe goed u uw pelletkachel onderhoudt, de kwaliteit van de brandstof die u gebruikt en de algehele energie-efficiëntie van uw huis.

Zorg er dus voor dat uw huis luchtdicht is. Als uw huis luchtlekken heeft, belemmeren ze het vermogen van uw pelletkachel om uw huis efficiënt te verwarmen. Controleer op gaten langs plinten en rond ramen en deuren, evenals verbindingspunten van muren en plafond in uw huis. De potentiële energiebesparing door het verminderen van tocht in een huis kan variëren van 10 procent tot 20 procent per jaar.