opc_loader

Hygiëne Boiler waar wordt die voor gebruikt

Een hygiëne boiler in combinatie met een buffervat zijn ontworpen om war water te beveiligen tegen legionella. Een hygiëne boiler kan uitgerust zijn met één, twee of geen rvs warmtewisselaars. Als men kiest voor een buffervat met één spiraal is het ook mogelijk extra verwarmingsapparaten  aan te sluiten zoals een pelletketel, zonnecollector of een warmtepomp.Het water wat door een hygiëne buffervat wordt verwarmt kan zowel voor de verwarming als voor het sanitair worden gebruikt. Door de verschillende aansluitmogelijkheden op de hygiëne boiler kan iedere aparte energiebron onafhankelijk van elkaar functioneren. In de hygiëne boilers wordt het water continu verwarmt, waardoor op een intelligente manier de voordelen van een hygiëne buffervat en een hygiëne boiler worden gecombineerd. Door de kleine warm water vooraad in het hygiëne buffervat wordt de vorming van Legionella voorkomen. De twee afzonderlijke circuits in de hygiëne boiler zorgen er voor dat drink- en verwarmingswater niet met elkaar vermengt worden. Deze constructie van hygiëne boiler en buffervat in een, is niet alleen buitengewoon effectief, maar ook zeer ruimtebesparend.

Voorbeeld bij berekenen inhoud van hygiëneboiler.

Wat voor hygiëneboiler heeft u nodig, hiervoor kunt u de volgende berekening maken. Voor iedere kw vermogen van uw pelletketel heeft u minimaal 25liter buffervat inhoud nodig. bv 20kw pelletketel is 20 x 25 l = 500liter.

Artikel 1 tot 9 (van de 9 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 9 (van de 9 artikelen). Resultaat:1

Voor wie is de hygiënische combi-cilinder 90 ° geschikt?

Hygiëneboiler is met verschillende warmtbronnen te combineren. Denk hierbij aan pellet cv ketel, zonne panelen, zonne collectoren en warmtepompen. Wanneer u deze aansluit op een hygiëne buffervat bespaart u meer energiekosten doordat de verwarmingsbron minder vaak hoeft te verwarmen. Een hygiene boiler houdt namelijk lange tijd de warmte vast door een uitstekende isolatie mantel. De isolatie betaat uit 80 of 100mm Neopor en 20mm polyester vliesdeken. Een hygiene boiler is op deze manier zeer geschikt voor iedereen en elke soort woning type.

Op welke criteria moet je letten bij het kopen van een hygiene buffervat?

Allereerst moet u letten op de opslagcapaciteit van de hygiënische boiler, die sterk afhankelijk is van het volume van uw verwarmingssysteem en de gezins grote. Omdat als het hygiëne buffervat een te lage capaciteit heeft, boiler geen optimale service kan bieden. We raden u ook aan om goed op de isolatie te letten, want het is een van de belangrijkste aspecten in deze context. Het geeft namelijk een langere warmteopslag en bespaart u energiekosten. We adviseren u ook om de kwaliteit van de materialen te controleren. Over het algemeen zou u wat meer geld op dit gebied moeten investeren, want dat zal u zeker lonen.

Wat zijn de voordelen van een hygiëne buffervat?

In plaats van een gecombineerd hygiëne buffervat, kunt u ook kiezen voor het gebruik van twee afzonderlijke buffertanks. Dan zou men voor warm sanitair zou men voor drinkwater  een hygiëne buffertank nodig hebben en een buffertank voor de verwarming. Een dergelijke oplossing is echter vaak niet  zo effectief en zou twee keer zoveel ruimte nodig hebben, en het zou meer geld kosten. Bovendien is bij een dergelijke constructie een ingewikkelde regeling voor warmteverdeling noodzakelijk. Aan de andere kant, als u kiest voor de aanschaf van een hygiëne boiler, hoeft u zich geen zorgen te maken betreft legionella in het drinkwater.