opc_loader
12,5 jaar ervaring
Milieuvriendelijk
Energiebesparend
Fysieke showroom
Gecertificeerde monteurs
Filters

Hygiëne boiler

Hygiëne Boiler waar wordt die voor gebruikt? Een hygiëne boiler in combinatie met een buffervat zijn ontworpen om warm water te beveiligen tegen legionella. Een hygiëne boiler kan uitgerust zijn met één, twee of geen rvs-warmtewisselaars. Als men kiest voor een boiler met buffervat met één spiraal is het ook mogelijk extra verwarmingsapparaten aan te sluiten zoals een pelletketel, zonnecollector of een warmtepomp. Het water wat door een hygiëne buffervat wordt verwarmd kan zowel voor de verwarming als voor het sanitair worden gebruikt.

Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1

Door de verschillende aansluitmogelijkheden op de hygiëne boiler kan iedere aparte energiebron onafhankelijk van elkaar functioneren. In de hygiëne boilers wordt het water continu verwarmt, waardoor op een intelligente manier de voordelen van een hygiëne buffervat en een hygiëne boiler worden gecombineerd.

Door de kleine warm water voorraad in het hygiëne buffervat wordt de vorming van Legionella voorkomen. De twee afzonderlijke circuits in de hygiëne boiler zorgen er voor dat drink- en verwarmingswater niet met elkaar vermengd worden. Deze constructie van hygiëne boiler en buffervat in een, is niet alleen buitengewoon effectief, maar ook zeer ruimtebesparend.

Voorbeeld bij berekenen inhoud van hygiëneboiler

Wat voor hygiëneboiler je nodig hebt, hiervoor kun je de volgende berekening maken. Voor iedere kW vermogen van een pelletketel heb je minimaal 25liter buffervat inhoud nodig. Bv 20kw pelletketel is 20 x 25 l = 500liter

Voor wie is de hygiënische combi-cilinder 90 ° geschikt?

Hygiëneboiler is met verschillende warmtebronnen te combineren. Denk hierbij aan pellet cv-ketel, zonnepanelen, zonnecollectoren en warmtepompen. Wanneer je deze aansluit op een hygiëne buffervat bespaar je meer energiekosten doordat de verwarmingsbron minder vaak hoeft te verwarmen.

Een hygiëneboiler houdt namelijk lange tijd de warmte vast door een uitstekende isolatie mantel. De isolatie bestaat uit 80 of 100mm Neopor en 20mm polyester vliesdeken. Een hygiëneboiler is op deze manier zeer geschikt voor iedereen en elke soort woning type.

Op welke criteria moet je letten bij het kopen van een hygiëne buffervat?

Allereerst moet je letten op de opslagcapaciteit van de hygiënische boiler, die sterk afhankelijk is van het volume van het verwarmingssysteem en de gezinsgrote. Omdat als het hygiëne buffervat een te lage capaciteit heeft, de boiler geen optimale service kan bieden. We raden je ook aan om goed op de isolatie te letten, want het is een van de belangrijkste aspecten in deze context. Het geeft namelijk een langere warmteopslag en bespaart je energiekosten. We adviseren je ook om de kwaliteit van de materialen te controleren. Over het algemeen zou je wat meer geld op dit gebied moeten investeren, want dat zal je zeker lonen.

Wat zijn de voordelen van een hygiëne buffervat?

In plaats van een gecombineerd hygiëne buffervat, kun je ook kiezen voor het gebruik van twee afzonderlijke buffertanks. Dan zou men voor warm sanitair zou men voor drinkwater een hygiëne buffertank nodig hebben en een buffertank voor de verwarming. Een dergelijke oplossing is echter vaak niet zo effectief en zou twee keer zoveel ruimte nodig hebben, en het zou meer geld kosten.

Bovendien is bij een dergelijke constructie een ingewikkelde regeling voor warmteverdeling noodzakelijk. Aan de andere kant, als je kiest voor de aanschaf van een hygiëne boiler, hoef je zich geen zorgen te maken betreft legionella in het drinkwater.

Wanneer is een buffervat vereist?

Een buffervat is vereist wanneer er onvoldoende watervolume in het systeem is om de overtollige warmte van de ketel tijdens bedrijf of tijdens het opstarten te absorberen. Met andere woorden, als het minimale boilervermogen groter is dan de minimale systeembelasting.

Een buffervat is een 'back-up' of reservetank voor het opslaan van warm water waar naar behoefte gebruik van kan worden gemaakt. Het kan worden gebruikt in combinatie met zonne-waterverwarming en boilers als onderdeel van een centraal verwarmingssysteem. Het water wordt verwarmd door de warmtebron tot een ingestelde temperatuur in de vat en dit warme water kan worden opgeslagen totdat het nodig is.

Het zal daarom de 'korte cycli' van een ketel verminderen, omdat het de hoeveelheid keren dat een ketel in- en uitschakelt om het water te verwarmen, vermindert, en hierdoor zal de levensduur van de boiler worden verlengd.