opc_loader

Menu

12,5 jaar ervaring
Milieuvriendelijk
Energiebesparend
Fysieke showroom
Gecertificeerde monteurs

Pelletkachel als hoofdverwarming

Bij het kiezen van een pelletkachel als hoofdverwarming is het belangrijk om er een te kiezen die de juiste maat heeft voor de te verwarmen ruimte. Een te kleine unit zal niet voldoende warmte leveren.

Hout gestookte kachels en openhaarden kunnen grote hoeveelheden luchtverontreinigende stoffen uitstoten. Houtrook bevat honderden chemische verbindingen, waaronder stikstofoxiden, koolmonoxide, organische gassen en deeltjes, waarvan vele negatieve gezondheidseffecten hebben. In veel stedelijke en landelijke gebieden levert rook door houtverbranding een belangrijke bijdrage aan luchtvervuiling. Een goede oplossing is pelletkachels.

De meeste pelletkachels zijn minder duur om te installeren dan houtkachels en kunnen direct worden ontlucht, waardoor een dure schoorsteen of schoorsteen wordt vermeden. Pelletskachels kunnen worden gebruikt naast een ander verwarmingssysteem of kunnen ook worden gebruikt als het primaire systeem; het is raadzaam om een ​​ervaren professional de eenheid van de juiste maat te laten beoordelen voordat u een eenheid aanschaft. Huiseigenaren moeten ook leren hoe ze voor het apparaat moeten zorgen, het zelf regelmatig en professioneel schoonmaken ongeveer een keer per jaar. Een pelletkachel als hoofdverwarming is ideaal. Meer informatie over pelletkachel onderhoud

Pelletkachel als hoofdverwarming gebruiken

Pelletkachels lijken op houtkachels of open haarden, maar de overeenkomst eindigt daar. Binnen zijn het vrij geavanceerde verbrandingstoestellen, en het resultaat van hun efficiëntie is goedkope verwarming. Wel vanwege de consistentie van de brandstof als de verbrandingsmechanica van de kachel, branden pellets erg heet. Dit betekent dat ze efficiënter en schoner branden dan hout - waardoor er veel minder deeltjes in de lucht komen.

Intense compressie perst het vocht uit de pellets, waardoor hun vochtgehalte daalt tot minder dan 8 procent, wat erg droog is in vergelijking met navelstrenghout, dat 20 tot 30 procent vocht bevat. Hoe droger de brandstof, hoe meer warmte het kan produceren. En hoe heter het vuur brandt, hoe meer brandstof het kan verbruiken.

Afhankelijk van de grootte van uw huis en de locatie van de kachel. Neem voordat u een kachel koopt contact op met uw dealer over kachels die geschikt zijn voor uw woning en vierkante meters. Veel huiseigenaren verwarmen bepaalde gebieden met een pelletkachel, die werkt in combinatie met hun centrale oven. Vergelijkbaar met het concept van een hybride auto, doet de pelletkachel de primaire verwarming met de oven als back-up - samenwerkend om efficiëntie te behalen. U kunt dus uw pelletkachel als hoofdverwarming gebruiken.