opc_loader

Pelletkachel installatie kan op diverse manieren.

Een pelletkachel kan op verschillende manieren worden geïnstalleerd. Daarom is het belangrijk dat vooraf goed gekeken wordt wat voor jou de beste manier is. Iedere situatie is verschillend bij het installeren van een pelletkachel. Daarom kan er nooit sprake zijn van een standaard pelletkachel installatie.    


Een Pelletkachel installeren kan bijna overal.

Het is voor bijna iedere ruimte mogelijk een pelletkachel te installeren. Je hoeft namelijk bij een pelletkachel geen rookkanaal tot aan de nok te hebben. De eenvoudigste manier voor het installeren van een pelletkachel is om deze aan te sluiten op een bestaand rookkanaal of schoorsteen. Wanneer deze niet aanwezig zijn kun je de pelletkachel het beste tegen een buitenmuur aan plaatsen. Wanneer dat ook niet mogelijk is kun je ook besluiten om alsnog een nieuw rookkanaal aan te leggen. Dit kan vaak al vanaf een paar honderd euro.  


De juiste materialen bij een pelletkachel installatie

Door iedere verschillende situatie is het belangrijk dat er de juiste materialen gebruikt worden. Ondanks dat een pelletkachel niet dezelfde natuurlijke trek nodig heeft als een houtkachel  moeten er toch wel de juiste enkel- en dubbelwandige rookkanaal materialen gebruikt worden. De materialen die in dezelfde ruimte gebruikt worden waar de pelletkachel staat mogen enkelwandig  zijn. Wanneer je door een muur of plafond gaat moet je overschakelen naar dubbelwandig rookkanaal materiaal.  


Juiste uitleg van de Pelletkachel na installatie

Als de pelletkachel eenmaal op de juiste manier is geïnstalleerd kan de uitleg voor een juiste werking beginnen. Daarom is het belangrijk dat je een pelletkachel bij een specialist koopt. Deze specialist doet niet alleen de pelletkachel installatie maar ook de service en inbedrijfstelling. Het opstarten en in gebruik nemen van een pelletkachel is heel eenvoudig. Belangrijk is wel om de juiste procedure van opstarten, in gebruik nemen en uitschakelen goed uitgelegd te krijgen. Op deze manier ben je verzekerd van een veilige pelletkachel installatie.

Bestel hier uw pelletkachel:

pelletkachels