opc_loader

Pelletkachel installatie kan op diverse manieren.

Een pelletkachel installatie kan op verschillende manieren. Daarom is het belangrijk dat vooraf goed gekeken wordt wat voor u de beste manier is. Iedere situatie is verschillend bij het installeren van een pelletkachel. Daarom kan er nooit sprake zijn van een standaard pelletkachel installatie.  

 

Een Pelletkachel installeren kan bijna overal.

Het is voor bijna iedereen mogelijk een pelletkachel te installeren. U hoeft namelijk bij een pelletkachel geen rookkanaal tot aan de nok te hebben. De eenvoudigste manier voor het installeren van een pelletkachel is om deze aan te sluiten op een bestaand rookkanaal of schoorsteen. Wanneer deze niet aanwezig zijn kunt u de pelletkachel het beste tegen een buiten muur aan plaatsen. Wanneer dat niet mogelijk is kunt u alsnog een nieuw rookkanaal aanleggen.  

 

De juiste materialen bij een pelletkachel installatie

Door iedere verschillende situatie is het belangrijk dat er de juiste pelletkachel materialen gebruikt worden. Ondanks dat een pelletkachel niet dezelfde natuurlijke trek nodig heeft als een houtkachel. Moeten er toch wel de juiste enkel- en dubbelwandige rookkanaal materialen gebruikt worden. De materialen die indezelfde ruimte gebruikt worden waar de pelletkachel staat mogen enkelwandig zijn. Wanneer u door een muur of plafond gaat moet u overschakelen naar dubbelwandig rookkanaal materiaal.  

 

Juiste uitleg van de Pelletkachel na installatie

Als de Pelletkachel eenmaal op de juiste manier geïnstalleerd is kan de uitleg voor een juiste werking beginnen. Daarom is het belangrijk dat u een Pelletkachel bij een specialist koopt. Een pelletkachel specialist doet niet alleen de pelletkachel installatie maar ook de service en inbedrijfstelling. Het opstarten en in gebruik nemen van een Pelletkachel is zeer eenvoudig. Belangrijk is wel om de juiste procedure van opstarten, in gebruik nemen en uitschakelen uitgelegd te krijgen. Op deze manier bent u verzekerd van een veilige pelletkachel installatie.

 

Bestel hier uw pelletkachel:

pelletkachels