opc_loader

Menu

12,5 jaar ervaring
Milieuvriendelijk
Energiebesparend
Fysieke showroom
Gecertificeerde monteurs

Pelletkachel installatie

Pelletkachel installatie kan op diverse manieren. Een pelletkachel kan op verschillende manieren worden geïnstalleerd. Daarom is het belangrijk dat vooraf goed gekeken wordt wat voor jou de beste manier is. Iedere situatie is verschillend bij het installeren van een pelletkachel. Daarom kan er nooit sprake zijn van een standaard pelletkachel installatie.   

Een Pelletkachel installeren kan bijna overal

Het is voor bijna iedere ruimte mogelijk een pelletkachel te installeren. U hoeft namelijk bij een pelletkachel geen rookkanaal tot aan de nok te hebben. De eenvoudigste manier voor het installeren van een pelletkachel is om deze aan te sluiten op een bestaand rookkanaal of schoorsteen. Wanneer deze niet aanwezig zijn kunt u de pelletkachel het beste tegen een buitenmuur aan plaatsen. Wanneer dat ook niet mogelijk is kunt u ook besluiten om alsnog een nieuw rookkanaal aan te leggen. Dit kan vaak al vanaf een paar honderd euro.

pelletkachels

De juiste materialen bij een pelletkachel installatie

Door iedere verschillende situatie is het belangrijk dat er de juiste materialen gebruikt worden. Ondanks dat een pelletkachel niet dezelfde natuurlijke trek nodig heeft als een houtkachel moeten er toch wel de juiste enkel- en dubbelwandige rookkanaal materialen gebruikt worden. De materialen die in dezelfde ruimte gebruikt worden waar de pelletkachel staat mogen enkelwandig zijn. Wanneer u door een muur of plafond gaat moet u overschakelen naar dubbelwandig rookkanaal materiaal. 

Juiste uitleg van de pelletkachel na installatie

Als de pelletkachel eenmaal op de juiste manier is geïnstalleerd kan de uitleg voor een juiste werking beginnen. Daarom is het belangrijk dat u een pelletkachel bij een specialist koopt. Deze specialist doet niet alleen de pelletkachel installatie maar ook de service en inbedrijfstelling. Het opstarten en in gebruik nemen van een pelletkachel is heel eenvoudig. Belangrijk is wel om de juiste procedure van opstarten, in gebruik nemen en uitschakelen goed uitgelegd te krijgen. Op deze manier bent u verzekerd van een veilige pelletkachel installatie.

Dus u hebt eindelijk een pelletkachel voor u zelf gekocht, en wil deze graag plaatsen en geld besparen op stookkosten. De grootste vraag die u nu hebt is, waar plaats ik dit ding? Dit is een grote vraag, en net als de meeste producten is de locatie cruciaal voor efficiëntie en veiligheid. We zullen op verschillende locaties kijken waar u een pelletkachel kunt installeren en vervolgens kunt u zelf bepalen waar u uw pelletkachel plaatst.

U moet ook de handleiding van de pelletkachel raadplegen, een handleiding zal meestal aangeven dat een huiseigenaar een ideale locatie is voor installatie. Het plaatsen van een pelletkachel naast een buitenmuur is altijd ideaal omdat dit soort instelling de ventilatiekosten verlaagt. Meestal wordt een pelletkachel geïnstalleerd op ongeveer 1-2 centimeter van een muur, zodat de ontluchting via de achterkant van de kachel en door een achterwand kan reizen. Het plaatsen van uw kachel naast een achterwand helpt ook om de ventilatiepijp te verbergen en uw huis mooier te maken.