opc_loader

Pelletkachel voordelen

Belangrijk pelletkachel voordelen zijn oa besparing op energiekosten en CO² neutraal verwarmen. Het stoken van een pelletkachel wordt steeds interessanter door de enorme stijging van onze energiekosten. Pellets die nodig zijn in een pelletkachel zijn namelijk niet onderhevig aan prijsschommelingen. Met een pelletkachel geniet u zowel van sfeer als warmte voor een relatief laag bedrag(50% voordeliger dan aardgas). Daarbij is het verwarmen van uw woning met een pelletkachel een milieuvriendelijker manier dan met aardgas. Naast het prijs voordeel zijn er voldoende andere argumenten om voor een pelletkachel te kiezen ipv een Cv installatie of houtkachel.

pelletkachel voordelen 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
pelletkachel voordelen Pellets worden voor 100% geproduceerd van afval hout
pelletkachel voordelen Zeer gemakkelijke installatie(geen schoorsteen nodig)
pelletkachel voordelen Automatische pellet invoer waardoor er 30 uur onafgebroken gestookt kan worden  

 

Belangrijke pelletkachel voordelen t.o.v Cv verwarming

U bespaart mogelijk tot 50%, dit is oa afhankelijk van de isolatie, type woning en gekozen kachel. U heeft de aanschaf en installatie van een pelletkachel in een paar jaar terugverdient. U gaat dus na 3 jaar behoorlijk geld overhouden met een pelletkachel. Een pelletkachel wordt elektronisch geregeld waardoor deze programmeerbaar is met een weekprogramma of zelfs via uw smartphone te bedienen is. Zeer gemakkelijke installatie met kleine aanschaf t.o.v een Cv systeem  

 

Belangrijke pelletkachel voordelen t.o.v een houtkachel:

U hoeft geen hout meer op te slaan of zelf te zagen en kloven. Pellets zitten in zakken van 15kg en zijn daardoor makkelijk op te bergen. Zoals ook al aangegeven bij Cv wordt een pelletkachel volledig automatisch geregeld. Hoger rendement 85-95% ipv 78-86% bij een houtkachel. Geen rookkanaal nodig tot aan de nok. Bij een pelletkachel is een maximum rookkanaal van 2m voldoende, ook direct naar buiten is geen probleem. Geen last van stof en roetdeeltjes en rook in en buitenhuis. Zeer weinig as waardoor er een optimale verbranding is. Hoog rendement waarbij dus de meeste warmte in huis blijft en niet door de schoorsteen naar buiten gaat zoals bij een houtkachel, hierdoor blijft ook de buis van het rookkanaal koeler. Zeer veilig stoken en verwarmen doordat er geen koolmonoxide vrijkomt.  

 

Nadelen ipv pelletkachel voordelen

Wat soms als een nadeel beschouwt wordt is dat wanneer u de pelletkachel in een woonkamer zet de rest van het huis minder snel verwarmt wordt. Een bijkomend nadeel is dat de thermostaat van de Cv verwarming niet aanslaat als deze in dezelfde ruimte hangt als de pelletkachel. Dit probleem is op te lossen door of een pelletkachel te nemen met kanalisatie uitgangen. Pelletkachels met kanalisatie kunnen meerdere ruimtes verwarmen.

Een andere mogelijkheid is om infrarood verwarmingspanelen in de andere ruimtes te monteren. Zo wordt een nadeel in een pelletkachel voordeel om gezet. Een ander nadeel kan het geluid van de pelletkachel ventilator zijn. Bij de nieuwste modellen is het geluid een stuk minder. De meeste pelletkachels zijn voortaan uitgerust met dubbel gelagerde ventilatoren. En bij de meeste Italiaanse merken kan men het vermogen van de ventilator apart regelen.  

 

Pelletkachel voordelen qua onderhoud

Ook is er aan een pelletkachel onderhoud zoals het schoonmaken van de asla en de branderpot. Dit kan als een nadeel gezien worden omdat een Cv niet gereinigd hoeft te worden. Na het stook seizoen is het raadzaam een grote onderhoudsbeurt uit te laten voeren aan uw pelletkachel. Hiervoor kan men een onderhoudscontract afsluiten bij de meeste pelletkachel zaken. Het is dus van belang dat u bij een specialist zoals Pelletkachelkiezen u laat voorlichten. Deze pelletkachel specialist kan u alles van een kwaliteit pelletkachel uitleggen.

 

Bestel hier direct uw pelletkachel:

pelletkachels