opc_loader

Voordelen van een Pelletkachel

Belangrijke voordelen van een pelletkachel zijn o.a. de besparing op de energiekosten en CO² neutraal verwarmen. Het stoken van een pelletkachel wordt steeds interessanter door de enorme stijging van onze energiekosten. Pellets die nodig zijn in een pelletkachel zijn namelijk niet onderhevig aan prijsschommelingen. Met een pelletkachel geniet je zowel van sfeer als warmte voor een relatief laag bedrag (50% voordeliger dan aardgas). Daarbij is het verwarmen van jouw woning met een pelletkachel een milieuvriendelijker manier dan met aardgas. Naast het prijs voordeel zijn er voldoende andere argumenten om voor een pelletkachel (of houtkachel. te kiezen i.p.v een Cv installatie.

pelletkachel voordelen 100% milieuvriendelijk en ecologisch verantwoord
pelletkachel voordelen Pellets worden voor 100% geproduceerd van afval hout
pelletkachel voordelen Zeer gemakkelijke installatie(geen schoorsteen nodig)
pelletkachel voordelen Automatische pellet invoer waardoor er 30 uur onafgebroken gestookt kan worden  


Belangrijke voordelen t.o.v Cv verwarming

Je bespaart mogelijk tot 50%, dit is o.a. afhankelijk van de isolatie, type woning en de gekozen kachel. Je hebt de aanschaf en installatie van een pelletkachel in een paar jaar terug verdient. Je gaat dus na ongeveer drie jaar geld overhouden dankzij de aanschaf van een pelletkachel. Een pelletkachel wordt elektronisch geregeld waardoor deze programmeerbaar is met een weekprogramma of zelfs via jouw smartphone te bedienen is. Zeer gemakkelijke installatie met een lagere aanschaf t.o.v een Cv verwarmingssysteem.    

Voordelen t.o.v een houtkachel:

Je hoeft geen hout meer op te slaan of zelf te zagen en kloven. Pellets zitten in zakken van 15 kg en zijn daardoor makkelijk op te bergen. Zoals ook al aangegeven bij Cv wordt een pelletkachel volledig automatisch geregeld. Dit leidt tot een hoger rendement (85-95% i.p.v. 78-86% bij een houtkachel). Er is geen rookkanaal nodig tot aan de nok. Bij een pelletkachel is een maximum rookkanaal van 2m voldoende, ook direct naar buiten is een veelgebruikte oplossing. Geen last van rook, stof of roetdeeltjes in en rondom het huis. Zeer weinig as door er een optimale verbranding. Hoog rendement doordat de meeste warmte in huis blijft en niet door de schoorsteen naar buiten gaat zoals bij een houtkachel. Hierdoor blijft ook de buis van het rookkanaal koeler. Veilig stoken en verwarmen doordat er geen koolmonoxide vrijkomt.  


Pelletkachel voor je hele huis

Wat soms als een nadeel beschouwt wordt is dat wanneer je de pelletkachel in een woonkamer zet de rest van het huis minder snel verwarmt wordt. Dit komt omdat de thermostaat van de Cv vaak in dezelfde ruimte hangt als waar de pelletkachel geplaatst is. Dit probleem is makkelijk op te lossen door een pelletkachel aan te schaffen met kanalisatie uitgangen. Pelletkachels met kanalisatie kunnen meerdere ruimtes tegelijkertijd verwarmen wat de Cv verwarming overbodig maakt. Hoe meer ruimtes je verwarmd met een pelletkachel hoe groter de jaarlijkse besparing op de energiekosten. Ons advies is dat als je toch overweegt een pelletkachel aan te schaffen, deze dan gelijk het hele huis te laten verwarmen.

Een andere mogelijkheid is om infrarood verwarmingspanelen in de andere ruimtes te monteren. Dit wordt vaak als oplossing gekozen in bijvoorbeeld slaapkamers waar absolute stilte wenselijk is. Een ventilator van een pelletkachel maakt een zacht zoemend geluid en daar is niet iedereen van gecharmeerd. Al moet gezegd worden dat de nieuwste modellen zijn uitgerust met dubbel gelagerde ventilatoren die nog amper hoorbaar zijn. En bij de meeste Italiaanse merken kan men ook de snelheid (en dus het geluid) van de ventilator apart regelen. Ook in badkamers wordt vaak voor een infrarood verwarmingspanelen gekozen omdat de straling op een (naakt) lichaam als zeer aangenaam wordt ervaren.   


Pelletkachel voordelen qua onderhoud

Een pelletkachel onderhoud  Het wekelijkse onderhoud bestaat alleen uit het leegmaken van de asla en de branderpot. Eén keer per jaar heeft de pelletkachel groot onderhoud nodig wat het beste door een monteur gedaan kan worden. Voor € 145,00 per jaar kun je bij ons een onderhoudscontract afsluiten en ben je gegarandeerd van vele jaren zorgloze en comfortabele warmte. Er wordt wel eens beweerd dat een Cv geen onderhoud nodig heeft maar dit is niet helemaal waar. Een Cv ketel heeft dan geen regulier onderhoud nodig, maar bij storingen lopen de reparatiekosten vaak hoog op . Dit in combinatie met een veel hogere aanschafwaarde en tot 50% hogere verbruikskosten maakt dat een pelletkachel in de praktijk veel voordeliger is. Overtuig jezelf en kom langs in onze showroom! 

Bestel hier direct uw pelletkachel:

pelletkachels