opc_loader

Voordelen van een pelletkachel

Belangrijke voordelen van een pelletkachel zijn onder andere de besparing op de energiekosten en CO² neutraal verwarmen. Het stoken van een pelletkachel wordt steeds interessanter door de enorme stijging van onze energiekosten. Pellets die nodig zijn in een pelletkachel zijn namelijk niet onderhevig aan prijsschommelingen. Met een pelletkachel geniet je zowel van sfeer als warmte voor een relatief laag bedrag. Daarbij is het verwarmen van de woning met een pelletkachel een milieuvriendelijker manier dan met aardgas. Naast het prijsvoordeel zijn er voldoende andere argumenten om voor een pelletkachel te kiezen in plaats van een cv-installatie.

  • 100% milieuvriendelijk en ecologisch verantwoord
  • Pellets worden voor 100% geproduceerd van afvalhout
  • Zeer gemakkelijke installatie (geen schoorsteen nodig)
  • Automatische pellet invoer waardoor er ? uur onafgebroken gestookt kan worden.

Belangrijke voordelen tegenover cv-verwarming

Je bespaart mogelijk tot 50%, dit is o.a. afhankelijk van de isolatie, type woning en de gekozen kachel. Daarnaast is en pelletkachel volledige elektronisch instelbaar d.m.v. een thermostaat menu. Op deze manier wordt hetzelfde als bij een conventionele verwarming de temperatuur volledig naar behoefte geregeld. Het is zelfs mogelijk om d.m.v. een Wifi aansluiting de pelletkachel op afstand te bedienen. Hierdoor kan het zijn dat de gemaakte kosten voor de aanschaf van een complete pelletkachel al binnen een paar jaar zijn terugverdiend. Waardoor erna 3 jaar al geld overgehouden gat worden op de energierekening.   

Voordelen pelletkachel ten opzichte een houtkachel

Je hoeft geen hout meer op te slaan of zelf te zagen en kloven. Pellets zitten in zakken van 15 kg en zijn daardoor makkelijk op te bergen.  Het rendement ( 85-95% i.p.v. 78-86% bij een houtkachel ) is hoger. De meeste warmte in huis blijft en niet door de schoorsteen naar buiten gaat. Er is geen rookkanaal nodig tot aan de nok, tot net boven dakrand is voldoende. Geen last van rook, stof of roetdeeltjes in en rondom het huis. Hierdoor ook geen rook en reuk overlast meer voor de buren. Zeer weinig as door een optimale verbranding waardoor het schoonmaken ook tot een minimum beperkt wordt. Veiliger stoken en verwarmen doordat er geen koolmonoxide vrijkomt. 

Pelletkachel voor het hele huis

Wat soms als een nadeel beschouwd wordt is dat wanneer u de pelletkachel in een woonkamer zet de rest van het huis minder snel verwarmd wordt. Dit komt omdat de thermostaat van de Cv vaak in dezelfde ruimte hangt als waar de pelletkachel geplaatst is. Dit probleem is makkelijk op te lossen door een pelletkachel aan te schaffen met kanalisatie uitgangen of aansluiting voor op Cv.

Pelletkachel voordelen qua onderhoud

Een pelletkachel heeft onderhoud nodig. Het wekelijkse onderhoud bestaat alleen uit het leegmaken van de asla en de branderpot. Eén keer per jaar heeft de pelletkachel groot onderhoud nodig wat het beste door een monteur gedaan kan worden. Voor min. € 150,00 per jaar kun je bij ons een onderhoudscontract afsluiten en ben je gegarandeerd van vele jaren zorgeloze en comfortabele warmte. Er wordt wel eens beweerd dat een Cv geen onderhoud nodig heeft maar dit is niet helemaal waar. Een cv-ketel heeft dan geen regulier onderhoud nodig, maar bij storingen lopen de reparatiekosten vaak hoog op. Dit in combinatie met een veel hogere aanschafwaarde en tot 50% hogere verbruikskosten maakt dat een pelletkachel in de praktijk veel voordeliger is. Overtuig je zelf en kom langs in onze showroom!

De vele voordelen van pelletkachels zijn onder meer:

  • Ze kunnen 24-48 uur continu worden gebruikt;
  • De gegenereerde warmtestroom is groter dan een traditionele houtkachel;
  • Ze zijn milieuvriendelijker;
  • Samen met houtkachels zijn pelletkachels een van de goedkoopste alternatieven op de markt.

Geniet van hout en gemak

Als je van het aroma van brandend hout geniet en verblind bent door de dansende vlammen, maar het gebruik van een houtkachel behoorlijk bewerkelijk is. Dan is de aanschaf van een pelletkachel het beste alternatief. Naast nagenoeg dezelfde uiterlijke vertoning een hogere warmte opbrengts is het een waardevolle investering, aangezien het eveneens de behoefte aan stookolie, propaan of gas vervangt. De belangstelling voor het gebruik van pelletkachels is recentelijk toegenomen. Met de hoge kosten van huisverwarming gaan veel huiseigenaren op zoek naar alternatieve warmtebronnen die kunnen helpen om hun maandelijkse kosten te verlagen. Vanwege hun efficiëntie en effectiviteit zijn pelletkachels een populair alternatief geworden voor centrale verwarming en traditionele houtkachels.

Een van de redenen dat pelletskachels populairder zijn geworden, is vanwege het feit dat ze bijzonder gemakkelijk te bedienen zijn. Een pelletkachel is eigenlijk een gemechaniseerd verwarmingssysteem dat veel van het werk voor u doet. Ongeveer elke 12-24 uur moet de gebruiker pellets in de trechter plaatsen; vanuit de trechter levert de kachel pellets in de verbrandingskamer om warmte te produceren. In tegenstelling tot een houtkachel hoeft u geen hout te hakken, het vuur te bouwen of de grootte van het vuur te beheersen.

Een ander voordeel van pelletkachels, is dat pelletkachels ook milieuvriendelijk zijn. Ze vervuilen de lucht niet op dezelfde manier als een houtkachel en, net als een houtkachel, is de brandstof die in een pelletkachel wordt gebruikt hernieuwbaar. De brandstof voor een pelletkachel is echter nog milieuvriendelijker dan die van een houtkachel. In een houtkachel wordt houtgehakt alleen om te verbranden, maar de pellets worden gemaakt van delen van de boom die eerder zouden zijn verspild. De pellets zijn gemaakt van de bijproducten die overblijven van zagerijen zoals houtkrullen en takken.