opc_loader

juiste pellet van plospan

Wat is de juiste pellet?

De juiste pellet is een pellet korrel die wordt geproduceerd onder hoge druk. Het samenvoegen(persen) van houtkrullen of zaagsel vormt de basis voor een houtpellet. Door de diverse hout soorten ontstaat een kwaliteit verschil in gebruik en verbranding. De juiste vorm van een pellet korrel is altijd rond(cilindervormig) met een lengte afmeting van 6 mm.  met een zeer hoog rendement met weinig afvalresten.  

 

Een juiste pellet is ecologisch milieuvriendelijk

Een juiste pellet is volledig ecologisch milieuvriendelijk afbreekbaar. Een van de natuurlijk hout eigenschappen lignine (een stof die van nature in het hout zit) zorgt ervoor dat er geen extra bindmiddel noodzakelijk is voor het produceren van de juiste hout pellets. Op deze natuurlijke manier van verwarmen wordt er een zeer hoog rendement behaald zonder dat dit ten koste gaat van het milieu.  

 

Hergebruik van pellet as

Tijdens het verbrandingsproces komt er niet meer koolstofdioxide (CO2) vrij dan die gelijk is aan de hoeveelheid die een plant in zijn gehele levenscyclus heeft opgenomen. De hoeveelheid CO² blijft hierdoor nul. De overblijvende as is altijd minder dan 1% van het aanvankelijke gewicht van de pellets. De pellet as kan hergebruikt worden als meststof voor uw tuin.  

 

Koop de juiste pellet voor optimale veiligheid

Pellets zijn de veiligste brandstof van alle fossiele brandstoffen omdat het de laagste ontvlambaarheid heeft. Bij de natuurlijke pellets zijn geen chemische toevoegingen gedaan. Hierdoor komen erbij verbranding geen giftige stoffen vrij. Daarnaast blijven de pellets makkelijk hanteerbaar zelfs met blote handen oa door het lichte gewicht. De cyclus van CO2 na de verbranding is neutraal.  

 

De juiste pellet voldoet aan de volgende kwaliteit eisen

- Het belangrijkste is dat er een Din plus(DIN 51731) en A1 vermeld staat op de pelletzakken - 6mm lengte cilindervorm - Geen zaagsel in een pelletzak. - De juiste pellet kwaliteit mag niet blijven drijven in een glas water. - Geen vochtige pellets. Vocht in de pellets kan namelijk ernstige schade aan de pelletkachel veroorzaken.  

 

Bestel nu direct de juiste pellet voor in uw pelletkachel: juiste pellets