opc_loader
12,5 jaar ervaring
Milieuvriendelijk
Energiebesparend
Fysieke showroom
Gecertificeerde monteurs

De voordelen van stoken met pelletkachels

De voordelen van stoken met pelletkachels

Wat zijn de voordelen van stoken met pelletkachels?

Je bent aan het kijken naar alternatieve manieren om je woning warm te stokken. Je merkt al snel dat er heel veel mogelijkheden zijn buiten gas wat je al dagelijks gebruikt. Eén van de groene oplossingen om je woning warm te stoken zijn pelletkachels. In het buitenland worden ze al regelmatig gebruikt om een huis warm te stoken. In Nederland zijn we er iets minder bekend mee, maar de regering wil graag dat we massaal overstappen op deze nieuwe energie. Maar wat zijn de voordelen van stoken met pelletkachels?

Pelletkachels zorgen voor een flinke besparing.

Gas kost een hoop geld en pellets kan je relatief voordelig inkopen. Je moet ze niet verwarren met de houten pellets waar goederen op vervoerd worden. Pellets zijn een speciaal soort rest hout waarop je een woning kan warm stoken. Je kan met pellets gemiddeld 50% besparen op je vaste lasten. De investering in je eigen pelletkachel heb je hierdoor binnen een paar jaar terugverdiend. Nadat je de kachel hebt terugverdiend verdien je maandelijks een leuk geldbedrag. Daar komt nog eens bij dat gas steeds schaarser wordt. De gasprijs zal de komende jaren steeds verder stijgen. Met pellets heb je een betaalbaar alternatief voor gas.

Pelletkachels zijn gezellig om naar te kijken.

Er is niemand die een CV-ketel in de woonkamer plaatst en ernaar gaat kijken. Ze zijn niet sfeervol en weggestopt in de kast of ergens op zolder. Pelletkachels daarentegen zijn wel gezellig om naar te kijken. Je ziet constant het spel van de vlammen terwijl je woning verwarmd wordt. Het is een sfeervol vuur waar je vooral in de wintermaanden extra van kan genieten. Dit zijn natuurlijk vooral de maanden waarin je de kachel nodig hebt om je woning te verwarmen.

Pelletkachels zijn volledig automatisch geregeld.

Consumenten hebben vaak een verkeerd idee bij pelletkachels. Ze hebben het idee dat ze midden in de nacht hun bed uit moeten om de kachel bij te vullen. Of dat ze constant de wacht moeten houden over het vuur. Pelletkachels zijn tegenwoordig met elektronica volledig automatisch geregeld. Je hoeft de kachel alleen in te stellen en de rest gaat vanzelf. In de kachel zit ook een groot reservoir waarin de pellets worden opgeslagen. Je hoeft er dus niet elke keer een blokje hout op te leggen. Afhankelijk van de gewenste warmte gaat het reservoir gerust een paar dagen mee. Dit is een voordeel tegenover een standaard houtkachel. Het stroomverbruik van de kachel is nog minder dan een CV-ketel waardoor je daarop ook bespaart.

Subsidie op pelletkachels.

De regering staat volledig achter het idee om pelletkachels in huis te plaatsen. Het is een milieuvriendelijke manier om een woning warm te stoken. Via de regering kan je dan ook subsidie krijgen op de aanschaf van je eigen pelletkachel. Afhankelijk van het type kachel dat je uitzoekt en het rendement kan je honderden euro’s aan subsidie krijgen. Dit maakt de stap om er één aan te schaffen minder groot.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.