opc_loader
12,5 jaar ervaring
Milieuvriendelijk
Energiebesparend
Fysieke showroom
Gecertificeerde monteurs

Venus 6, 8 of 10 kW

Hierom bestel je een pelletkachel bij Pelletkachelkiezen.nl:

pelletkachelkiezen webwinkelkeur logo
pelletkachelkiezen v icoon 100% veilig bestellen
pelletkachelkiezen v icoon Diverse veilige betaalmethoden pelletkachelkiezen betaalinformatie
pelletkachelkiezen v icoon 14 dagen bedenktijd om retourneren

2.476,81

Vermogen

Kleur

Extra

Installeren

Of betaal in termijnen vanaf 82,56 p/m. Meer info

Heb je vragen over dit product?

Kenmerken
Merk:
Ferlux
Vermogen:
6-10 kw
Te verwarmen ruimte m³:
tot 245
Type:
Vrijstaand
Model:
Normaal
Ventilator:
Ja

Pelletkachel Venus 6, 8 of 10 kW geruisloos in gebruik

Pelletkachel Venus 6, 8 en 10 kW van Ferlux heeft een volledige boven plaat die je gemakkelijk open en dicht kunt schuiven. De volledige deksel schuift makkelijk open en dicht door de geleidingrails. Hierdoor heb je een ruime toegang voor het bijvullen van pellets. Dit is een van de weinig model pelletkachels die over dit systeem beschikken. Naast Ferlux heeft ook Edilkamin een model Slide met hetzelfde systeem, maar deze is vele malen duurder en pelletkachel Venus doet qua kwaliteit zeker er niet voor onder.

pelletkachel ferlux venus schuifbare deksel

Handig plaatsen van pelletkachel Venus.

Naast het gemakkelijk bijvullen van de pellets heeft de pelletkachel Venus het display plat in de bovenplaat zitten. Net als de andere Ferlux pelletkachels is ook model Venus handig te plaatsen. Door dat dit model standaard beschikt over een verticale rookkanaal aansluiting is het niet nodig om extra ruimte te houden tussen kachel en muur cq wand. Je kunt dus met de speciale Ferlux rookkanaal kit de Venus kachel direct aan de bovenkant aansluiten. Het is daarom niet meer nodig de pelletkachel van de muur te verwijderen. Dit maakt ook het jaarlijkse onderhoud aan de kachel eenvoudiger.

Voordelen van de Venus pelletkachel

pelletkachelkiezen v icoon Air-silence: Systeem om de grootst mogelijke stilte in de kachel te bereiken.

pelletkachelkiezen v icoon Conforlux-systeem: Automatische regeling van de verbranding, om altijd de perfecte verbranding van pellets te bereiken, ongeacht de omstandigheden.

pelletkachelkiezen v icoon Automatisch verbrandingsvermogen: Selecteert het vermogen automatisch rekening houdend met de omgevingstemperatuur en de gewenste temperatuur. Meer comfort en minder verbruik.

pelletkachelkiezen v icoon Fire stop: Automatisch uitschakelsysteem, om de best mogelijke comforttemperatuur en maximale besparingen te verkrijgen.

pelletkachelkiezen v icoon Schoon glas: Houdt het glas zo schoon mogelijk door middel van een luchtgordijn.

pelletkachelkiezen v icoon Vermiculiet in de verbrandingskamer

pelletkachelkiezen v icoon Dag thermostaat: 3 aan en 3 uit automatisch, dagelijks, wekelijks of in het weekend.

pelletkachelkiezen v icoon 4 Heat (Optioneel): We kunnen alle functies van de mobiel bekijken.

Bepaal je pelletkachel vermogen 

Met de keuze uit 6, 8 of 10 kw geeft Ferlux je de optie om met dezelfde pelletkachel model Venus het juiste vermogen te kiezen voor de kamer die verwarmt moet worden. Wanneer je een kleine ruimte hebt kies je voor de Venus 6 kw geschikt tot een m3 inhoud van 150 m3. Dit vermogen wordt ook vaak gekozen wanneer je in bezit bent van een tuinhuisje, chalet of stacaravan. Heb je een middelmatige woonkamer dan is pelletkachel Venus 8 kW het meest geschikt voor. Met een maximaal vermogen om een ruimte van 195 m3 te verwarmen kun je deze in de meeste gevallen het beste kiezen. Dit is daarom ook de "Beste keus" volgens Pelletkachelkiezen. Heb je een groot oppervlak of slecht geïsoleerde ruimte dan kies je voor het zwaardere model met meer vermogen. De 10 kW met een verwarming inhoud van 245 m3 behoort de Venus kachel tot een van de zwaardere modellen.

Kwaliteit van Ferlux

Ferlux levert uitsluitend top kwaliteit pelletkachels die te vergelijken zijn met de duurdere merken. Denk hierbij aan een volledige deur uit gietijzer met een grote ruit erin voor optimaal zicht van het vuur uit alle hoeken. Naast de deur is ook de bovenplaat met deksel vervaardigd uit gietijzer evenals het rooster waar de warme lucht uit wordt geblazen. Ook is de onderplaat van de pelletkachel tegenwoordig uit gietijzer. Gietijzer is van oorsprong een kwaliteit materiaal voor het vervaardigen van kachels zoals pellet en hout. Ook de branderpot is uit gietijzer, iets waar je bij andere merken steeds vaker metaal en Rvs tegen komt. Het nadeel van deze 2 materialen is dat de branderpot vaker vervangen moet worden en de gietijzer branderpot veel langer mee gaat. Een ander kwaliteit kenmerk bij de Venus pelletkachel is de brandkamer binnen bekleding van vermiculiet. Dit is een brandwerend materiaal wat het metaal in de brandkamer beschermt tegen de hitte. Deze vermiculiet steen zie je ook veel bij de houtkachels.

Installeer eenvoudig de pelletkachel Venus

Naast de kwaliteit en andere eigenschappen kan de pelletkachel Venus gemakkelijk geïnstalleerd worden. Je hebt de mogelijkheid om standaard aan de achterkant het rookkanaal aan te sluiten. Heb je weinig ruimte of wil je de pelletkachel dicht tegen de muur geplaatst hebben. Dan kun je bij Ferlux kiezen om het rookkanaal aan de bovenkant van de pelletkachel aan te sluiten. Hiervoor kun je een speciale aansluitset mee bestellen.

Ferlux Venus de juiste keuze voor duurzame verwarming

 • Top kwaliteit.
 • Zeer stil door Air-Silence systeem.
 • Hoog rendement.
 • Gietijzeren materiaal zoals branderpot, boven en rooster
 • Brandkamer bekleed met vermiculiet
 • Grote ruit die langer schoon blijft door circulatie.
 • Bij 3 graden verschil automatische uitschakeling.
 • Inclusief afstandsbediening

Technische eigenschappen:

 • Vermogen: 6, 8 en 10 kW
 • Gesschikt voor ruimte: 6 kW 150 m3, 8 kW 195 m3 en 10 kW 245 m3
 • Rendement >94%
 • Afmetingen (bxhxd) 47,4 x 98,5 x 53 cm
 • Verbruik 6 kW 0,6 - 1,4 kg/h, 8 kW 0,6 - 1,9 kg/h en 10 kW 1,6 - 2,2 kg/h
 • Brandtijd: 10 - 35 uur
 • Pellet silo 21 kg
 • Keramische ontsteking
 • Rookkanaal uitlaat 80 mm
 • Externe luchttoevoer inlaat 40mm
 • Gewicht 126 kg
 • Beschikbare kleuren: Zwart, Wit, Rood en Bruin

Levering pelletkachel

Je kunt pelletkachel Venus op verschillende manieren thuis krijgen. Zo kan je ervoor kiezen om deze na bestelling op afspraak bij ons op te halen. Maar het is ook mogelijk deze door Pelletkachlkiezen te laten bezorgen. Wij regelen dit met transportbedrijf Thijs logistiek, zij halen de kachel bij ons op en leveren hem de volgende dag bij je thuis af. Informeer naar de kosten die daarvoor gerekend worden. Ook is het mogelijk dat Pelletkachelkiezen bij je thuis de complete installatie verzorgt. Wij maken hiervoor graag een passende offerte.

Contact gegevens:
Pelletkachelkiezen.nl
Wolfshoek 1a
5511KH Knegsel
Tel: (+31) 0402826082
Email info@pelletkachelkiezen.nl

Klik voor de openingstijden

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items