opc_loader
12,5 jaar ervaring
Milieuvriendelijk
Energiebesparend
Fysieke showroom
Gecertificeerde monteurs

Helen steel 6, 8 of 10 kW

Hierom bestel je een pelletkachel bij Pelletkachelkiezen.nl:

pelletkachelkiezen webwinkelkeur logo
pelletkachelkiezen v icoon 100% veilig bestellen
pelletkachelkiezen v icoon Diverse veilige betaalmethoden pelletkachelkiezen betaalinformatie
pelletkachelkiezen v icoon 14 dagen bedenktijd om retourneren

3.043,15

Vermogen

Kleur

Extra

Installeren

Of betaal in termijnen vanaf 101,44 p/m. Meer info

Heb je vragen over dit product?

Kenmerken
Merk:
Ferlux
Vermogen:
6-10 kw
Te verwarmen ruimte m³:
tot 250
Type:
Vrijstaand
Model:
Rond
Ventilator:
Ja

Pelletkachel Helen steel rond in 6, 8 of 10 kW

Pelletkachel Helen steel rond 6, 8 en 10 kW is een nieuw stille kachel van Ferlux met een dubbele deur. Door de strakke ronde lijnen van het ontwerp past de Helen steel pelletkachel in ieder interieur. Met een eventuele(extra kit benodigd) rechtstreekse aansluiting van het rookkanaal naar boven en in het midden staat de kachel altijd perfect in de ruimte. Er is geen versleping nodig met 45 graden bochten en ook verlies je hierdoor geen ruimte in de diepte waardoor de kachel nagenoeg direct tegen de achter muur of wand geplaatst kan worden. Evenals alle andere Ferlux pelletkachels is ook de Helen steel uitgerust met het eigen ontwikkelde Air Silence systeem wat ervoor zorgt dat kachel zeer stil is! Hierdoor geven alle Ferlux pelletkachels een optimaal comfort van maximale warmte met een nagenoeg geruisloze werking in vergelijking met voordeligere modellen. 

Voordelen van de Helen steel pelletkachel

pelletkachelkiezen v icoon Air-silence: Systeem om de grootst mogelijke stilte in de kachel te bereiken.

pelletkachelkiezen v icoon Conforlux-systeem: Automatische regeling van de verbranding, om altijd de perfecte verbranding van pellets te bereiken, ongeacht de omstandigheden.

pelletkachelkiezen v icoon Automatisch verbrandingsvermogen: Selecteert het vermogen automatisch rekening houdend met de omgevingstemperatuur en de gewenste temperatuur. Meer comfort en minder verbruik.

pelletkachelkiezen v icoon Fire stop: Automatisch uitschakelsysteem, om de best mogelijke comforttemperatuur en maximale besparingen te verkrijgen.

pelletkachelkiezen v icoon Schoon glas: Houdt het glas zo schoon mogelijk door middel van een luchtgordijn.

pelletkachelkiezen v icoon Vermiculiet in de verbrandingskamer

pelletkachelkiezen v icoon Dag thermostaat: 3 aan en 3 uit automatisch, dagelijks, wekelijks of in het weekend.

pelletkachelkiezen v icoon 4 Heat (Optioneel): We kunnen alle functies van de mobiel bekijken.

Bepaal je pelletkachel vermogen 

Met de keuze uit 6, 8 of 10 kw geeft Ferlux je de optie om met dezelfde pelletkachel model Helen steel het juiste vermogen te kiezen voor de kamer die verwarmt moet worden. Wanneer je een normale ruimte hebt zoals een woonkamer kies je voor de Helen steel 6 kw geschikt tot een m3 inhoud van 150 m3. Dit is het meest verkochte vermogen voor een woning in Nederland of België. Dit is daarom ook de "Beste keus" volgens Pelletkachelkiezen. Heb je een middelmatige woonkamer dan is pelletkachel Helen steel 8 kW het meest geschikt voor. Met een maximaal vermogen om een ruimte van 195 m3 te verwarmen kun je deze in de meeste gevallen het beste kiezen. Heb je een groot oppervlak of slecht geïsoleerde ruimte dan kies je voor het zwaardere model van 10 kW. Met een verwarming inhoud van 245 m3 behoort deze pelletkachel tot en van de zwaardere modellen.

Kwaliteit van Ferlux

Ferlux levert uitsluitend top kwaliteit pelletkachels die te vergelijken zijn met de duurdere merken. Denk hierbij aan een volledige deur uit gietijzer met een grote ruit erin voor optimaal zicht van het vuur uit alle hoeken. Naast de deur is ook de bovenplaat met deksel vervaardigd uit gietijzer evenals het rooster waar de warme lucht uit wordt geblazen. Ook is de onderplaat van de pelletkachel tegenwoordig uit gietijzer. Gietijzer is van oorsprong een kwaliteit materiaal voor het vervaardigen van kachels zoals pellet en hout. Ook de branderpot is uit gietijzer, iets waar je bij andere merken steeds vaker metaal en Rvs tegen komt. Het nadeel van deze 2 materialen is dat de branderpot vaker vervangen moet worden en de gietijzer branderpot veel langer mee gaat. Een ander kwaliteit kenmerk bij de Shara pelletkachel is de brandkamer binnen bekleding van vermiculiet. Dit is een brandwerend materiaal wat het metaal in de brandkamer beschermt tegen de hitte. Deze vermiculiet steen zie je ook veel bij de houtkachels.

Installeer eenvoudig de pelletkachel Helen steel

Naast de kwaliteit en andere eigenschappen kan de pelletkachel Helen steel gemakkelijk geïnstalleerd worden. Bij deze kachel zit de rookkanaalaansluiting aan de bovenzijde of achterkant. Wanneer je kiest voor de bovenaansluiting zit deze al direct in het midden van de kachel. Wanneer je weinig ruimte hebt en de pelletkachel dicht tegen de muur wilt plaatsen is dit de perfecte installatie. Je dient hiervoor alleen extra de rookkanaal kit mee te bestellen.

Ferlux Helen steel de juiste keuze voor duurzame verwarming

 • Top kwaliteit.
 • Zeer stil door Air-Silence systeem.
 • Hoog rendement.
 • Gietijzeren materiaal zoals branderpot, deur, boven-onderplaat en rooster
 • Brandkamer bekleed met vermiculiet
 • Grote ruit die langer schoon blijft door circulatie.
 • Bij 3 graden verschil automatische uitschakeling.
 • Inclusief afstandsbediening

Technische eigenschappen:

 • Vermogen: 6, 8 en 10 kW
 • Gesschikt voor ruimte: 6 kW 150 m3, 8 kW 195 m3 en 10 kW 245 m3
 • Rendement >94%
 • Afmetingen (bxhxd) 46 x 97,8 x 58 cm
 • Verbruik 6 kW 0,6 - 1,4 kg/h, 8 kW 0,6 - 1,9 kg/h en 10 kW 1,6 - 2,2 kg/h
 • Brandtijd: 10 - 35 uur
 • Pellet silo 21 kg
 • Keramische ontsteking
 • Rookkanaal uitlaat 80 mm
 • Externe luchttoevoer inlaat 40mm
 • Gewicht 118 kg
 • Beschikbare kleuren: Zwart, Wit, Rood en Bruin

Levering pelletkachel

Je kunt pelletkachel Helen steel op verschillende manieren thuis krijgen. Zo kan je ervoor kiezen om deze na bestelling op afspraak bij ons op te halen. Maar het is ook mogelijk deze door Pelletkachlkiezen te laten bezorgen. Wij regelen dit met transportbedrijf Thijs logistiek, zij halen de kachel bij ons op en leveren hem de volgende dag bij je thuis af. Informeer naar de kosten die daarvoor gerekend worden. Ook is het mogelijk dat Pelletkachelkiezen bij je thuis de complete installatie verzorgt. Wij maken hiervoor graag een passende offerte.

Contact gegevens:
Pelletkachelkiezen.nl
Wolfshoek 1a
5511KH Knegsel
Tel: (+31) 0402826082
Email info@pelletkachelkiezen.nl

Klik voor de openingstijden

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items