opc_loader
12,5 jaar ervaring
Milieuvriendelijk
Energiebesparend
Fysieke showroom
Gecertificeerde monteurs

Iris 12 of 15 kW

Hierom bestel je een pelletkachel bij Pelletkachelkiezen.nl:

pelletkachelkiezen webwinkelkeur logo
pelletkachelkiezen v icoon 100% veilig bestellen
pelletkachelkiezen v icoon Diverse veilige betaalmethoden pelletkachelkiezen betaalinformatie
pelletkachelkiezen v icoon 14 dagen bedenktijd om retourneren

3.141,16

Vermogen

Kleur

Extra

Installeren

Of betaal in termijnen vanaf 104,71 p/m. Meer info

Heb je vragen over dit product?

Kenmerken
Merk:
Ferlux
Vermogen:
12-14 kw
Te verwarmen ruimte m³:
tot 250
Type:
Vrijstaand
Model:
Gebogen
Ventilator:
Ja

Stille pelletkachel Iris met meer vermogen 12 & 15 kW

Pelletkachel Iris van Ferlux is een modern vormgegeven pelletkachel met meer vermogen. Hierdoor is deze geschikt voor de wat grotere en/of slecht geïsoleerde ruimtes. Ondanks het meer vermogen van 12 en 15 kW behoudt Iris alle voordelen die de pelletkachels van Ferlux kenmerken. Dus ook heeft pelletkachel Ires het door Ferlux ontwikkelde Air Silence systeem wat ervoor zorgt dat pelletkachel zeer stil is en toch op een energiezuinige manier de ruimte in een korte tijd verwarmt. Wat zorgt voor een maximaal comfort. Natuurlijk kun je ook bij deze pelletkachel kiezen uit de 4 standaard kleuren die Ferlux aanbiedt, zwart, rood, wit en bruin.

Ferlux voordelen bij pelletkachel Iris

pelletkachelkiezen v icoon Air-silence: Systeem om de grootst mogelijke stilte in de kachel te bereiken.

pelletkachelkiezen v icoon Conforlux-systeem: Automatische regeling van de verbranding, om altijd de perfecte verbranding van pellets te bereiken, ongeacht de omstandigheden.

pelletkachelkiezen v icoon Automatisch verbrandingsvermogen: Selecteert het vermogen automatisch rekening houdend met de omgevingstemperatuur en de gewenste temperatuur. Meer comfort en minder verbruik.

pelletkachelkiezen v icoon Fire stop: Automatisch uitschakelsysteem, om de best mogelijke comforttemperatuur en maximale besparingen te verkrijgen.

pelletkachelkiezen v icoon Schoon glas: Houdt het glas zo schoon mogelijk door middel van een luchtgordijn.

pelletkachelkiezen v icoon Vermiculiet in de verbrandingskamer

pelletkachelkiezen v icoon Dag thermostaat: 3 aan en 3 uit automatisch, dagelijks, wekelijks of in het weekend.

pelletkachelkiezen v icoon 4 Heat (Optioneel): We kunnen alle functies van de mobiel bekijken.

Bepaal je vermogen 

Met de keuze uit 12 of 15 kW geeft Ferlux je de optie om met hetzelfde model pelletkachel het juiste vermogen te kiezen voor de ruimte die verwarmt moet worden. Wanneer je een middelgrote tot grotere ruimte hebt met een maximale inhoud van 325m3 kies je voor de Iris met 12 kW.  Heb je een hele grote ruimte of een ruimte die slecht geïsoleerd is, maar kleiner dan een inhoud van 375 m3 dan kies je het maximale vermogen van 15 kW. Beide vermogens zijn ook geschikt voor kleinere ruimtes die slecht geïsoleerd zijn. Of wanneer je bijvoorbeeld een veranda of terrasoverkapping met veel glas oppervlakte wilt verwarmen heb je een pelletkachel nodig met veel vermogen. Hiervoor is de Iris zeer geschikt.

Kwaliteit van Ferlux

Ferlux levert uitsluitend top kwaliteit pelletkachels die te vergelijken zijn met de duurdere merken. Denk hierbij aan een volledige deur uit gietijzer met een grote ruit erin voor optimaal zicht van het vuur uit alle hoeken. Naast de deur is ook de bovenplaat met deksel vervaardigd uit gietijzer evenals het rooster waar de warme lucht uit wordt geblazen. Ook is de onderplaat van de pelletkachel tegenwoordig uit gietijzer. Gietijzer is van oorsprong een kwaliteit materiaal voor het vervaardigen van kachels zoals pellet en hout. Ook de branderpot is uit gietijzer, iets waar je bij andere merken steeds vaker metaal en Rvs tegen komt. Het nadeel van deze 2 materialen is dat de branderpot vaker vervangen moet worden en de gietijzer branderpot veel langer mee gaat. Een ander kwaliteit kenmerk bij de Elisa pelletkachel is de brandkamer binnen bekleding van vermiculiet. Dit is een brandwerend materiaal wat het metaal in de brandkamer beschermt tegen de hitte. Deze vermiculiet steen zie je ook veel bij de houtkachels.

Installeer eenvoudig de pelletkachel Iris

Naast de kwaliteit en andere eigenschappen kan de pelletkachel Iris zeer gemakkelijk geïnstalleerd worden. Je hebt de mogelijkheid om standaard aan de achterkant het rookkanaal aan te sluiten. Heb je weinig ruimte of wil je de pelletkachel dicht tegen de muur geplaatst hebben. Dan kun je bij Ferlux kiezen om het rookkanaal aan de bovenkant van de pelletkachel aan te sluiten. Hiervoor kun je een speciale aansluitset mee bestellen.

Hierom kies je voor Ferlux pelletkachel Iris

 • Top kwaliteit.
 • Zeer stil door Air-Silence systeem.
 • Strakke vormgeving
 • Hoog rendement.
 • Gietijzeren materiaal van volledig voor front met deur en branderpot en rooster
 • Brandkamer bekleed met vermiculiet
 • Ruit blijft langer schoon door circulatie.
 • Bij 3 graden verschil automatische uitschakeling.
 • Inclusief afstandsbediening

Technische eigenschappen:

 • Vermogen: 12 en 15 kW
 • Gesschikt voor ruimte: 12 kW 325 m3 &  15 kW 375 m3
 • Rendement >94%
 • Afmetingen (bxhxd) 52,4 x 112,2 x 54 cm
 • Verbruik 12 kW 1 - 2,9 kg/h, 15 kW 1 - 3,4 kg/h
 • Brandtijd: 9 - 35 uur
 • Pellet silo 30 kg
 • Keramische ontsteking
 • Rookkanaal uitlaat 80 mm
 • Externe luchttoevoer inlaat 40mm
 • Gewicht 136 kg
 • Beschikbare kleuren: Zwart, Wit, Bruin en Rood

Levering pelletkachel

Je kunt pelletkachel Irisop verschillende manieren thuis krijgen. Zo kan je ervoor kiezen om deze na bestelling op afspraak bij ons op te halen. Maar het is ook mogelijk deze door Pelletkachlkiezen te laten bezorgen. Wij regelen dit met transportbedrijf Thijs logistiek, zij halen de kachel bij ons op en leveren hem de volgende dag bij je thuis af. Informeer naar de kosten die daarvoor gerekend worden. Ook is het mogelijk dat Pelletkachelkiezen bij je thuis de complete installatie verzorgt. Wij maken hiervoor graag een passende offerte.

Contact gegevens:
Pelletkachelkiezen.nl
Wolfshoek 1a
5511KH Knegsel
Tel: (+31) 0402826082
Email info@pelletkachelkiezen.nl

Klik voor de openingstijden

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items
3.141,16