opc_loader

Menu

12,5 jaar ervaring
Milieuvriendelijk
Energiebesparend
Fysieke showroom
Gecertificeerde monteurs

Pelletkachel in chalet

De pelletkachel is zeer geschikt voor het (bij)verwarmen van de woonkamer of de kleinere ruimtes van een chalet of vakantiewoning. Hierbij proef je de sfeer en gezelligheid van een houtvuur en daarnaast stook je de gehele ruimte goedkoop en CO2-neutraal!

Een pelletkachel is een gemechaniseerde, volautomatische kachel die warmte produceert door de verbranding van pellets. Van buiten lijkt een pelletkachel op een houtkachel. Het bijzondere aan de pelletkachel is dat hij volledig  aansluit bij de huidige tijd. Doordat de kachel volautomatisch wordt gestuurd, kun je het zien als een computergestuurde (hout)kachel. De gewenste temperatuur en het vermogen kun je simpel zelf instellen.


Hoe werkt de pelletkachel?

De aansturing is eenvoudig te regelen via een ingebouwd display, een afstandsbediening of via je mobiele telefoon. Je kan de kachel zo instellen dat hij zelf aanslaat en weer stopt op van tevoren aangegeven tijdstippen. Kortom, de pelletkachel biedt een hoop gebruiksgemakken.

Om de kachel in een chalet continu te voorzien van brandstof, heeft iedere pelletkachel een reservoir voor de pellets. Wanneer de kachel opstart, worden deze pellets met behulp van een schroef getransporteerd naar de verbrandingskamer. De pelletkachel ontsteekt automatisch via een ontstekingspen. Zo is elke pelletkachel uitgerust met minimaal één ontstekingspen. Tijdens het opwarmen realiseert deze ontstekingspen zoveel hete lucht dat de pellet gaat vergassen en vervolgens ontbrandt.

Houtpellets zijn op dit moment de goedkoopste brandstof. Op een chaletpark is de gasprijs vaak aan de hoge kant, hierdoor is de aanschaf van een pelletkachel snel terugverdient. Veel bezitters van recreatiewoningen, woonboten en chalets hebben de pelletkachel al ontdekt als dé oplossing voor de vaak hoge stookkosten.

Ook is er de mogelijkheid voor een cv-pelletkachel. Deze zijn compleet met pomp en expansievat en kunnen rechtstreeks in het circuit worden geplaatst. Kom langs voor gratis en vrijblijvend advies afgestemd voor jouw specifieke wensen.