opc_loader

Pelletkachel in chalet

De pelletkachel is zeer geschikt voor het (bij)verwarmen van de woonkamer of de kleinere ruimtes van een Chalet of vakantiewoning. Hierbij proeft u de sfeer en gezelligheid van een houtvuur en daarnaast stookt u uw gehele ruimte goedkoop en CO2-neutraal!

Een pelletkachel is een gemechaniseerde, volautomatische kachel die warmte produceert door de verbranding van pellets. Van buiten lijkt een pelletkachel op een houtkachel. Het bijzondere aan de pelletkachel is dat hij volledig aansluit bij de huidige tijd. Doordat de kachel vol automatisch wordt gestuurd, kunt u het zien als een computergestuurde (hout)kachel. De gewenste temperatuur en het vermogen kunt u simpel zelf instellen.

 

Pelletkachel in chalet bestellen

De aansturing is eenvoudig te regelen middels een ingebouwd display, een afstandsbediening of via uw mobiele telefoon. U kunt de kachel zo instellen dat hij zelf aanslaat en stopt op de van tevoren aangegeven tijdstippen. Kortom, de pelletkachel biedt een hoop gebruiksgemakken.

Om de kachel continu te voorzien van brandstof, heeft iedere pelletkachel een reservoir voor de pellets in uw chalet. Wanneer u de kachel opstart worden deze pellets met behulp van een pellet voedingsschroef getransporteerd naar de verbrandingskamer. De pelletkachel ontsteekt automatisch via een ontstekingspen. Zo is elke pelletkachel uitgerust met minimaal één ontstekingspen. Tijdens het opwarmen realiseert deze ontstekingspen zoveel hete lucht dat de pellet gaat vergassen en vervolgens ontbrandt.

Houtpellets zijn op het moment de goedkoopste brandstof en op een Chaletpark is de gasprijs vaak aan de hoge kant, hierdoor is de aanschaf van een pelletkachel snel terugverdient. Veel bezitters van recreatiewoningen, woonboten en chalets hebben de pelletkachel al ontdekt als dé oplossing voor de vaak hoge stookkosten.

Ook is de mogelijkheid er voor een cv-pelletkachel die zijn compleet met pomp en expansievat en kunnen rechtstreeks in het circuit worden geplaatst. Voor advies kunt u altijd bij ons terecht en is natuurlijk kosteloos en vrijblijvend. Wilt u weten welke pelletkachel voor u geschikt is? Informeer dan naar een gratis adviesgesprek afgestemd op uw specifieke wensen.

pelletkachel in chalet