opc_loader

Menu

12,5 jaar ervaring
Milieuvriendelijk
Energiebesparend
Fysieke showroom
Gecertificeerde monteurs

Pelletkachel in Stacaravan

De pelletkachel is in opmars!  Zeker in een stacaravan, blokhut, chalet en andere vakantiewoningen waar vaak op propaan gestookt wordt, is een pelletkachel zeer lucratief. Je bespaart al snel 50% op de stookkosten en op deze manier heb je de pelletkachel snel terugverdient.

Bijkomende voordeel van deze kachel is het feit dat deze nauwkeurig op tijd in te stellen is en volledig autonoom werkt. Afhankelijk van de buitentemperatuur kan een pelletkachel urenlang zonder menselijk handelen zijn werk doen.

Voordelen van de pelletkachel ten opzichte van de vertrouwde houtkachel zijn:

  • Hoger rendement
  • Automatische in- en uitschakeling
  • Constant houden van temperatuur
  • Brandstofopslag waardoor de kachel uren achtereen kan branden

Bij ons kun je kiezen uit hoogkwalitatieve pelletkachels voor scherpe prijzen. De lage prijzen garanderen wij omdat wij deze kachels rechtstreeks van de fabrikant importeren.

Onderhoud en advies

Wat veel online aanbieders vergeten te vermelden is dat een pelletkachel onderhoud nodig heeft.

Omdat je hout aan het verbranden bent moet af en toe de aslade geleegd worden. Afhankelijk van het gebruik moet één keer per week de branderpot schoon gezogen worden en ongeveer eens per maand moet het binnenwerk goed schoon gemaakt worden.

Een veel gehoorde klacht bij pelletkachels is dat ze geluid maken. Het geluid wordt veroorzaakt door de ventilatoren en de vijzel. Het geluid van de ventilatoren is bij normaal gebruik, dus normaal verwarmen ook zeer gering. Natuurlijk is er meer geluid bij opstarten en reinigen of als de kachel wordt ingesteld om heel snel de ruimte een heel aantal graden warmer te krijgen.

Voor een zo stil mogelijke oplossing adviseren wij een pelletkachel met een beetje overcapaciteit te kiezen, deze zal minder hard hoeven te werken en zodoende dus stiller zijn. Dit is het beste te vergelijken met een auto op de snelweg, in een kleine auto zal meer lawaai te horen zijn dan in een grote.

Meer en meer worden pelletkachels geplaatst in stacaravans & mobiele chalets als een goedkopere (m.b.t. de verbruikskosten) vorm van verwarming. Neem voor meer informatie contact met ons op.