opc_loader

Pelletkachel in Stacaravan

Gezegd hebbende, wint de pelletkachel snel aan bekendheid.  Pelletkachelkiezen.nl zorgt voor hoge kwaliteit pelletkachels, welke we weten te combineren met een bijzonder en gunstige prijs.

Zeker in het geval van een stacaravan, chalet en andere vakantiewoningen waar anders op propaan gestookt wordt, is een pelletkachel zeer lucratief. U bespaart al snel 50% op de stookkosten en op die manier heeft u uw pelletkachel snel terugverdient.

Bijkomende voordeel van de pelletkachel is het feit dat deze nauwkeurig op tijd in te stellen is en volledig autonoom, afhankelijk van de te overbruggen temperatuurverschillen, een heel aantal uren zijn werk kan doen. 

Een extra voordeel van de pelletkachel ten opzichte van de vertrouwde houtkachel is het hoge rendement, het al eerdergenoemde volledig automatisch op temperatuur houden van de kamer, en de opslag van de brandstof.

Wat veel bedrijven vergeten te noemen is dat een pelletkachel wel onderhoud nodig heeft. zo bent u hout aan het verbranden dus moet af en toe de aslade geleegd worden. Daarnaast dient ook het kanaal geveegd te worden. Afhankelijk van het gebruik moet een keer per week de branderpot even schoon gezogen worden en eens per maand het binnenwerk goed schoon.

Een veel gehoorde klacht bij pelletkachels is dat ze zoveel geluid maken. Het geluid wordt veroorzaakt door de al eerdergenoemde ventilatoren en de vijzel. In de pelletkachel hoort u de vijzel zo goed als niet meer. Het geluid van de ventilatoren is bij normaal gebruik, dus normaal verwarmen ook erg weinig. Natuurlijk is er meer geluid bij opstarten en reinigen of als de kachel wordt ingesteld om heel snel de ruimte een heel aantal graden warmer te krijgen.

Meer en meer worden pelletkachels geplaatst in stacaravans & mobiele chalets als een goedkopere (inzake verbruikskosten) vorm van verwarming. Voor meer informatie kan u rechtstreeks contact opnemen.

pelletkachel in stacaravan